RETETE ANGHILA

1. ANGHILA CU SOS

Ingrediente reteta culinara : 
Anghila cu sos

– anghila 
– ceapa 
– piper 
– sare 
– marar 
– morcov 
– otet 
– foi de dafin 
– patrunjel radacina 
– lamaie 
– unt 
– faina 

Preparare reteta culinara : 

Anghila se curata de piele, se spala, si se taie felii mai graosute, dupa care se condimenteaza pe toate partile. Se spala ceapa si se taie feliute. Se pune intr-o oala la fiert 500 ml de apa si 250 ml de otet. In alta oala se pune anghila la fiert impreuna cu ceapa, patrunjelul radacina tocat marunt, sare, piper, morcov, foi de dafin. Intr-o cratita se pune 50 de grame de unt si se topeste, se adauga faina si se lasa pe foc pana prinde o guloare galbuie. Dupa ce a fiert supa, se strecoara si se pune zeama in cratita in care am topit untul. Se mai lasa pe foc putin pana se omogenizeaza dupa care se adauga si bucatile de anghila. Se toaca marunt mararul si se adauga peste peste. Anghila cu sos se serveste calda sau rece.

2. ANGHILA PRAJITA

Ingrediente reteta culinara : 
Anghila prajita

– anghila
– faina
– sare
– pesmet
– ulei
– lamaie

Preparare reteta culinara : 

Se curata anghila de piele, se spala si se taie in bucati potrivite pentru prajit, apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-au zvantat bucatile de anghila, se dau prin faina, prin ou batut, prin pesmet, dupa care se pun intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc bucatile de anghila pe toate partile dupa care se scot pe un prosop de bucatarie, la scurs. Dupa ce s-au scurs se aseaza bucatile de anghila pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie. Anghila prajita se serveste calda, cu garnitura de cartofi prajiti sau cartofi natur.

Pofta buna !

Scroll to Top