loader image

SALATA MEXICANA DE TON CU AVOCADO

Am ales sa pregatesc aceasta salata mexicana de ton cu avocado pentru un mic dejun satios, gustos si sanatos. Este o reteta simpla, rapida si foarte usor de pregatit.

Poate fi si o idee de aperitiv elegant sau gustare rece, puteti lua salata intr-un borcan pentru pachetel la birou.

Avocado este unul din cele mai sanatoase fructe, consumul acestuia aducand foarte multe beneficii pentru organism. Este bogat in proteine, grasimi sanatoase, minerale si vitamine, acid folic, luteina si antioxidanti. Acesta poate fi integrat usor in diverse retete, cel mai adesea in salate sau sosuri sau creme.

As vrea sa va spun ca am mai folosit boabe de fasole neagra, boabe de porumb si pulpa de la cateva rosii cherry. Pentru un plus de gust am asezonat cu oregano uscat, chimion, cateva frunze de chives (puteti insa alege ceapa verde sau ceapa rosie) si fulgi de ardei iute.

Am obtinut o reteta rapida, hranitoare si savuroasa, pe care o voi reface si vara, cand nu vreau sa pornesc aragazul, dar si in perioadele in care postul permite “dezlegare la peste”.

Si, pentru ca salata mexicana de ton cu avocado sa arate frumos am ales sa o pun in cojile de avocado.

Daca v-am facut pofta de o reteta buna si delicioasa de salata de ton va invit sa o pregatiti si voi.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata mexicana de ton cu avocado prezentat pas cu pas:

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

1 conserva ton bucati in ulei de florea soarelui -145 g sau in

1 buc avocado mare copt

100 g boabe de fasole neagra fiarta

50 g boabe de porumb fierte

3 rosii cherry

4 fire de chives sau 2 frunze ceapa verde sau 1/4 ceapa rosie mica

suc de lamaie

1/2 lingurita oregano uscat

1/4 lingurita chimion

1/4 lingurita fulgi de ardei iute

sare

piper proaspat macinat

cateva crengute coriandru sau patrunjel verde

PREPARARE:

Am scurs boabele de fasole neagra si cele de porumb si le-am pus intr-un castron. Am taiat rosiile si le-am tocat cuburi, indepartand pulpa acestora.

Am taiat avocado in jumatate pe lungime, am scos samburele cu un cutit, apoi cu acelasi cutit am taiat miezul in cuburi de marime medie spre mica. Am scos cuburile de avocado si le-am pus in bol. Am turnat suc de lamaie peste avocado pentru a intampina oxidarea acestuia.

Am asezonat cu sare, piper proaspat macinat, oregano, chimion si fulgi de ardei iute, apoi am adaugat cele patru fire de chives si patrunjelul tocate marunt, apoi am amestecat compozitia. Daca va place coriandru il puteti folosi pe acesta in locul patrunjelului.

Am adaugat tonul si putin din uleiul din conserva. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am umplut cojile de avocado.

Scroll to Top