Cod cu verdeata din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare.
Ingrediente:
- 3 fileuri de cod
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- 1 ou
- 1 cană pesmet
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 1 lingură de ceapa verde tocata
- 1/8 linguriță piper
- sare
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Într-o cratiță mică, încălziți uleiul de măsline, untul și usturoiul zdrobit. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat 5 minute, apoi se aruncă usturoiul.
Într-un castron mediu, combinați pesmet, pătrunjel, ceapă verde și piper. Adăugați amestecul de ulei și oul, condimentați cu sare, amestecați bine.
Condimentați fileurile de pește cu sare după gust, așezați într-un vas de copt și acoperiți cu amestecul de pesmet.
Coaceți în cuptorul preîncălzit aproximativ 17 minute.
Serviti cald cu legume.
Pofta buna!