Somon marinat cu usturoi din: somon, usturoi, ulei, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 file de somon
- 2 căței de usturoi tocat
- 5 linguri de ulei de măsline
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 3/4 linguriță sare
- 3/4 linguriță piper negru măcinat
Mod de preparare:
Spălați fileurile de somon în apă rece și uscați-le cu șervețele de hârtie.
Într-un castron separat, amestecați usturoiul, pătrunjelul, busuiocul, sarea, piperul, sucul de lămâie și uleiul de măsline.
Acoperiți fileurile de somon cu marinată și lăsați să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 190C.
Înfășurați fileurile în folie.
Dati la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
Serviti cald cu orez si lamaie.
Pofta buna!