Zilele trecute am cumparat o conserva de macrou marinat. In timp ce mancam, mi-am adus aminte ca intr-un an am servit in Delta Dunarii la o gazda, o marinata de carasel. Pana atunci nu mancasem decat peste oceanic marinat. Atunci, gazda la care eram mi-a spus ca se poate prepara marinata din orice fel de peste si acest lucru nu este complicat deloc.
Se curata pestele de intestine, se inlatura coada si capul. Daca vreti sa faceti marinata din peste mai mare, sfatul nostru este sa-l filetati sau sa-l portionati in felii de aproximativ 2 cm. Pestisorii, dupa ce au fost curatati se pot lasa intregi. Se aranjeaza bucatile de peste intr-un borcan cu filet.
Se prepara zeama cu ceapa taiata in felii, morcov taiat in felii, apa, otet, untdelemn, foi de dafin, piper, sare si se da la fiert. Se acopera oala cu capac si se fierbe inabusit 15-20 minute. Dupa ce s-a racit zeama se toarna peste bucatile de peste si se amesteca bine. Se lasa sa se marineze 6-7 zile la frigider.