PESTE PRAJIT CALCAN
Ingrediente reteta culinara :
Peste prajit calcan
– peste calcan
– 150 g faina de grau
– 150 g malai
– sare
– usturoi
– lamaie
– ulei
Preparare reteta culinara :
Se curata calcanul si se spala apoi se pune la scurs pe un prosop de bucatarie. Dupa ce a stat putin sa se scurga de apa, se ia pestele si se da pe toate partile, prin amestecul de faina de grau, malai si sare. In acelasi timp se ia o tigaie mai inalta si se toarna putin ulei. Dupa ce s-a incins uleiul se pun bucatile de peste care au fost date prin faina de grau, malai si sare. Se prajesc bucatile de calcan pe toate partile apoi se scot pe servetele de bucatarie, ca sa se scurga uleiul de la prajit. Bucatile de calcan prajit se aseaza pe o farfurie si se asezoneaza cu felii de lamie. Se serveste cald cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Pofta buna !