Ingrediente reteta culinara Bors de crap
• cateva capatani de peste
• 1 caras
• 1 crap de 1,5 kg
• ardei gras verde
• ceapa
• ulei aromat cu rozmarin si piper sichuan
• otet din vin cherry
• un amestec de piper negru si chili
• boia de ardei dulce
• sare grunjoasa
• apa.
Mod de preparare reteta culinara Bors de crap
Am taiat crapul in doua, unde se termina coastele si incepe coada apoi m-am apucat de filetat. Am filetat partea cu coastele si am taiat la baza sirei spinarii lasand coastele, scotandu-le ulterior cu un clestisor.
Partea de la coada am filetat-o si crestat-o.
Am pus la fiert legumele si capurile de peste inclusiv acel caras ratacit, pentru zeama de baza, am potrivit desare.
Am scos legumele si bucatile de peste si le-am pasat.
Am strecurat zeama, am pus-o din nou pe foc si am adaugat uleiul aromat, boiaua dulce de ardei, condimentele, am lasat un clocot si am adagat carnea de crap filetata, am acrit si dupa 5-10 minute am adaugat o mana de leustean verde tocat si am luat de pe foc.