Sturion la gratar

Personajul este un sturion de 2 kg, pescuit cu respect de pe raftul cu fulgi de gheaţă al unui magazin.

Cum afară era răcoare şi vântul adia uşor (a se înţelege 35°C la umbră, şi frunza neclintită) m-am hotărât că e timpul pentru un grătar.

Deci să începem prin a pune la marinat rondelele de sturion cu zeama de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de limetă, 3 căţei de usturoi mărunţiţi bine şi un strop de ulei de măsline. Se amestecă bine într-o pungă de plastic şi se lasă 1 oră la loc de reculegere şi răcoare.Pregătim cărbunii şi cele necesare pentru ca grătarul să se încingă bine. Daca am terminat aici, ne gândim la garnitură. Ceva simplu – un orez basmati tras în unt şi înmiresmat cu mărar proaspăt.Ne reîntoarcem la personajul tranşat şi marinat şi împreună mergem la grătar.

Am uitat să vă spun că în punga cu sturion au poposit şi nişte scoici dezinhibate complet şi gata de aventură. Deci, bucăţile de sturion fac cunoştinţă cu grătarul încins, iar scoicile se aliniază cuminţi pe o ţepuşă. Nu vor sta foarte mult să se împrietenească, ci doar cât să pară că au fost la solar.

Aranjăm pe farfurie bucăţile de sturion, orezul şi le asociem cu un sos de muştar. Pentru sosul de muştar vom folosi un ou, lămâie şi muştar având ca rezultat imediat o maioneză onestă la care adăugăm o lingură de muştar, un căţel de usturoi mărunţit, o cana de smântână dulce şi o lingură de mărar poaspăt. Poftă bună !

Scroll to Top