Balta de pescuit la feeder Nucetu

Localizare si descriere balta de pescuit la feeder Nucetu

Lacul este pozitionat in judetul Calarasi, in vecinatatea satului Nucetu. Accesul este la indemana, majoritatea distantei putand fi parcursa pe autostrada A2. Drumul de acces catre lac este bun, fiind monitorizat de administratia lacului de la sosea pana la malul apei. Nu exista pericolul de a ramane impotmoliti. Este practicabil pe orice tip de vreme si cu orice tip de tractiune cu care este dotat autoturismul ( fata, spate sau integrala ).

Avem la dispozitie o suprafata de 11 hectare luciu de apa si 41 de standuri de pescuit mixte ( atat pontoane cat si mal natural ). Vom gasi aici o populatie piscicola demna de invidiat. Administratia estimeaza 20 de tone din specia crap comun si crap oglinda, 2 tone de cteno si in jur de 5 tone de caras. Exemplarele de rapitor sunt rare si pescuitul catre aceste specii interzis. Populatia este compusa din salau, stiuca si somn.

Tarife balta de pescuit la feeder Nucetu

Bazinul ofera doua tipuri de pescuit sportiv. Cu retinere sau Catch&Release. Evident, taxele difera. Sunt disponibile doua module in ceea ce priveste taxele si sunt influentate de perioada din saptamana in care decideti sa faceti partida de pescuit. Astfel, in intervalul Luni – Joi, platim 60 de lei pentru o partida fara retinere de peste.

Daca totusi doriti sa ajungeti acasa cu o parte din captura, bonul de pescuit are valoarea de 120 de lei. Prin captura, aveti dreptul la 5 Kg de crap si 5 Kg de caras.
Similar se aplica conditiile si in intervalul Vineri – Duminica. Se modifica taxele astfel : pescuit fara retinere : 80 de lei si pescuit cu retinere : 150 de lei.

Regulament balta de pescuit la feeder Nucetu

Exista doua tipuri de partide aici. De 12 ore sau 24 de ore. Intervalul este 06.00 : 18.00 ( partida 12 ore ) si 18.00 : 18.00 ( partida 24 de ore ). Daca depasiti cantitatea acceptata prin bonul de pescuit, puteti retine surplusul la un pret de 30 lei / Kg pentru crap si 12 lei / Kg pentru caras.

Taxe si ore de pescuit
LUNI – JOI
Pescuit in sistem Catch&Release, 12 ore – 60 Lei;
Pescuit in sistem Catch&Release, 24 ore – 120 Lei;
Pescuit cu retinere 5kg de crap romanesc si 5kg de caras, 12 ore – 130 Lei;

VINERI – DUMINICA
Pescuit in sistem Catch&Release, 12 ore – 80 Lei;
Pescuit in sistem Catch&Release, 24 ore – 150 Lei;
Pescuit cu retinere 5kg de crap romanesc si 5kg de caras, 12 ore – 150 Lei;

Pescuitul se poate face in urmatoarele intervale:
– pescuit de timp de zi: 06:00 – 18:00;
– pescuit pe timp de noapte: 18:00 – 18:00, urmatoarea zi (pescuitul pe timp se va face obligatoriu pe o perioada de minim 24 de ore.);

Regulament
(actualizat in data de 19 august 2019)
Inainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta acest regulament si va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit.
1. Taxa pentru pescuit se va achita la intrarea pe lac, iar bonul valoric eliberat trebuie pastrat pe toata durata partidei de pescuit. Odata eliberat bonul valoric, sumele nu se pot returna in nicio circumstanta.
2. Personalul Lacului Nucetu are dreptul sa controleze si sa cantareasca pestele capturat de pescari pe toata perioada partidei de pescuit.
3. In cazul partidelor fara retinere, pestele nu se pastreaza in juvelnic, acesta fiind eliberat imediat cum a fost prins.
Pentru partidele cu retinere, pestele se pastreaza in juvelnic sau sac ecologic. Pescarul poate retine in medie 2-3 pesti pana la atingerea cantitatii maxime admise, un excedent in juvelnic este considerat neglijenta din partea acestuia.
4. Capturile de crap care au greutatea sub 1kg vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite.
5. Exemplarele de crap ce depasesc 3kg vor fi eliberate imediat ce au fost prinse, in stare vie si fara a fi ranite.
6. La incheierea partidei de pescuit se va cantari pestele capturat. In cazul in care cantitatea capturata de crap depaseste cantitatea prevazuta in regulament pentru taxa platita, pestele retinut in plus se va elibera sau se poate fi pastrat de client contra unei taxe de 30 lei/kg pentru crap si 12 lei/kg pentru caras.
7. Pescarul are dreptul sa pescuiasca cu maxim 4 lansete dotate obligatoriu cu un singur carlig si plumb sau naditor pierdut (care sa permita eliberarea plumbului sau naditorului in cazul ruperii firului principal), plus o undita.
8. Fiecare pescar trebuie sa aiba in dotare saltea de primire si spray dezinfectant. In cazul in care pescarul nu are, acestea se pot inchiria de la Administratia Lacului Nucetu contra sumei de 10 lei.
9. Este strict interzis pescuitul la bomba sau cu doua sau mai multe carlige! De asemenea, pescuitul plantat nu este permis.
10. Sotia, copilul sau un insotitor al pescarului au dreptul sa pescuiasca cu o undita fara sa achite o alta taxa, insa numai in dreptul standului pe care il ocupa.
11. Pescarul este obligat sa se aseze in dreptul locului marcat si numerotat pentru pescuit.
12. Pescarul se va deplasa la locul de pescuit cu masina personala, va descarca echipamentul, dupa care masina va fi adusa in Parcarea Lacului Nucetu. Vizitatorii nu au dreptul sa stationeze cu autovehiculul pe lac, sunt obligati sa parcheze masina in Parcare.
13. Pescarul va anunta administratia in momentul plecarii, dupa strangerea echipamentului si se va supune oricarui control din partea administratiei.

14. Pescarul va lansa, obligatoriu, pe directia inainte fata de standul pe care il ocupa, fara a depasi limitele standului (numarul standului, pe malul de vis-a-vis, indica limita din partea stanga)
15. Capturile accidentale de salau, stiuca, biban, somn se vor elibera imediat in apa in stare vie si fara a fi ranite.
16. Pozele pestilor se fac in momentul capturarii si doar deasupra saltelei de primire. Este interzisa manipularea pestilor pe iarba.
17. Pe acest sunt interzise: scaldatul, muzica la volum mare, injuriile, consumul excesiv de alcool, chefurile si oricare alte activitati care pot deranja ceilalti pescari aflati pe lac!
18. Pescarul poate face gratar la standul de pescuit intr-un gratar prevazut cu picioare. Este strict interzis focul pe iarba.
19. Pescarul este obligat sa lase standul curat la sfarsitul partidei.
20. Parasirea complexului, cu sau fara masina, fara a anunta administratia, se considera infractiune de furt. Intrarea si iesirea din complex pe timpul noptii sunt permise numai cu acordul administratiei.
21. La parasirea locului de pescuit, pescarul este obligat sa inapoize articolele inchiriate.
22. Pestele ranit, omorat sau sustras se achita cu 100 Lei/kg.. Incercarea de a sustrage peste reprezinta tentativa de furt.
23. Administratia Lacului Nucetu este exonerata de orice raspudere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului si a insotitorilor acestora;

Persoanele care nu respecta acest regulament, vor fi rugate sa paraseasca incinta Lacului Nucetu.

Scroll to Top