Stationar la fitofag

Tehnica de pescuit la fitofag la stationar la suprafata este cea mai incercata metoda. Din pacate, fara rezultat pentru majoritatea pescarilor. Lipsa corelarii nadei cu a momelii si a carligului sunt cauza principala.

In cele ce urmeaza, va propunem o metoda care nu numai ca va da randament, dar demonstrat a fost si este cea mai buna metoda!

Echipament stationar

O lanseta, o mulineta si un fir calibrat dimensiunii exemplarelor este tot ce aveti nevoie. Tehnica implica mobilitate ridicata, fiind un pescuit activ de localizare a bancului de pesti. Timpii de asteptare trebuie sa fie cat mai mici si repozitionarea pescarului cat de des se poate in urmarirea bancului.

Fire pescuit

Chiar si la o greutate de numai 2 Kg spre exemplu, un fitofag iti poate da batai de cap. Faptul ca este prins la suprafata este un real pericol pentru fir. Poate ceda usor daca nu are diametrul corespunzator taliei pestilor.

Fiind un peste de suprafata, are o mai buna expunere la soare, implicit asimileaza mai multa caldura ( baterii incarcate – animal cu sange rece: depinde de surse externe de incalzire ).

Nu numai diametrul este important, ci si cantitatea totala. In urma inteparii unui exemplar, poti avea plecari si de 100 de metri ( daca bazinul are aceste dimensiuni).

De la minim 0.25 milimetri si pana la un 0.32, exista o mare varietate de fire ce se pot utiliza. Este bine sa ne gandim si la o elongatie medie. Ajuta mult in drill gradul de elasticitate al firului.

Lansete pescuit la fitofag

Aveti nevoie de o lanseta lunga in primul rand. Ideal una de 3.90 metri. Va ajuta atat in lansare ( distanta si precizie ) cat si in drill. Fitofagul ofera drill-uri pline de forta.

Lanseta trebuie sa fie echipata cu inele generoase pentru a facilita fluiditatea firului in cele trei etape : lansare, drill si recuperare.

Mulinete pescuit

Mulinete cu tambur generos si recuperari mari. Aici ne oprim. Minim 10000 ca dimensiune ( reper pentru tambur ) si 90 de centimetri in recuperare pe o tura de 360 de grade rotatie manivela. Avem nevoie sa “bobinam” repede si mult, atat in recuperare cat si in drill. .

Scroll to Top