Tehnici de pescuit la pluta: exemple de monturi cu pluta fixa

Monturile cu pluta fixa se folosesc pentru capturarea diverselor specii de pesti. Drept urmare, exista diferite modele de monturi cu pluta fixa, iar urmatoarele sunt cele mai folosite:

  • Montura pentru caras se realizeaza cu o pluta cu antena detasabila si diametru egal cu cel al starletului, de aproximativ 4 milimetri si lungime de maxim 40 de milimetri. Echilibrarea se poate face cu o singura alica.
  • Montura pentru platica trebuie sa aiba forma alungita si antena subtire. Astfel de plute sunt destul de sensibile, iar firul unditei trebuie sa fie transparent, cu o grosime de aproximativ 0,14 milimetri.
  • Montura cu pluta pentru pestii rapitori permite pescuitul la mari adancimi. Aceasta ar trebui sa aiba in jur de 25 de grame, iar firul unditei nu trebuie sa depaseasca diametrul de 30 de milimetri.
  • Montura cu pluta pentru pescuitul pe rau este potrivita pentru capturarea oricarei specii de peste de apa curgatoare. Pluta se aseamana cu o para intoarsa, are antena groasa pentru a oferi o vizibilitate potrivita, nu depaseste 4 grame si se poate echilibra cu o oliveta culisanta.
Scroll to Top