Cele mai frumoase lacuri de pescuit din judeţul Sibiu

Pescarii împătimiţi pot merge pe lacuri amenajate în tot judeţul, oferta fiind una variată. Adevărul vă spune care sunt cele mai frumoase lacuri de pescuit din judeţul Sibiu.

La Dumbrăveni, puteţi opta pentru complexul La Amurii Albi, lacurile fiind situate pe drumul judeţean 142 C între oraşul Dumbrăveni din judeţul Sibiu şi comuna Viişoara din judeţul Mures. Potrivit site-ului complexului, “lacurile care însumează 1,7 ha luciu de apă sunt populate anual cu crap, amur alb şi în special cu somn african. Mai sunt populate cu caras, novac, fitofag, şalau, biban, crap koi.

Se pescuieşte în sistem „Catch & Release” pentru speciile crap, amur alb, şalau şi somn african. Opţional se pot cumpăra aceste specii de peşte la preţul pieţei”. „La Amurii Albi” puteţi închiria echipamente sportive şi puteţi practica volei, fotbal-volei, badmington, ciclism, tenis de masă, tir cu arcul, aruncarea toporului, aruncarea suliţei, şah, table, rummy şi tiroliană. Aveţi de asemenea posibilitatea de a campa în corturi şi se pot face plimbări prin împrejurimi pe trasee marcate.

Unul din cele mai frumoase lacuri de pescuit din judeţul Sibiu este Balta lui Iancu de la Colun. Potrivit site-ului complexului, “Balta lui Iancu a fost reamenajată şi modernizată în anul 2004 pe partea superioară a braţului mort al Oltului din dreptul satului Colun. Aceasta constă în construirea a două diguri, nivelarea şi decolmantarea malurilor, amenajarea de locuri pentru pescuit şi agrement cu mese, scaune şi pontoane, oferind condiţii deosebite pentru pescari.

Pe malul lacului mai sunt amplasate căsuţe de camping dotate cu locuri amenajate special pentru grătar construite din piatră de râu. Suprafaţa lacului este mai mare de 40000m2 şi se află într-o locaţie cu vegetaţie diversă şi bogată, de aici putând fi admiraţi munţii Făgăraş şi Transfăgărăşanul. Balta de pescuit este populată cu o mare varietate de peşte. Capturile cele mai multe şi mai frumoase sunt de ştiucă cu o greutate medie de 3-4 kg, somnul în medie de 5-6kg, crap 4-5 kg şi nelipsitul caras care de multe ori depăşeste 800 gr”.

Balta lui Iancu

Lacurile de pescuit de la Tocile sunt de asemenea extrem de căutate de pasionaţi, complexul fiind amenajat în fosta livadă de meri de la Tocile. Potrivit site-ului complexului, “Cabana dispune de 10 camere duble dotate cu baie proprie şi căsuţe de camping.

Situată la aproximativ 10 km de oraşul Sibiu această zonă de agrement se întinde pe marginea unei salbe de 5 lacuri cu o suprafaţă totală de peste 15 ha.

Accesul se face relativ facil din drumul european E81. Bălţile au suprafeţe cuprinse între 2.5 şi 5 ha iar pe marginea acestora se găsesc pergole, filigorii şi spaţii destinate grătarului în aer liber.

Câteva din speciile întâlnite în baltă sunt: crap, crap oglindă (salonta), cteno, cosac, scoicar, caras dar şi ceva peşte răpitor precum şalăul, somn şi clean”.

Complex Tocile

Lacuri de pescuit mai sunt la Săcel, pe strada Principală, unde se poate pescui crap românesc, păstrăv, somn, caras, şalău, cosaş, novac, sanger, biban, roşioară şi clean, la Mândra, unde luciul de apă are 120 de hectare sau la Complexul Măgura din Cisnădie unde puteţi pescui crap, caras, şalău, biban şi plătică.

Scroll to Top