Turneu individual Lacul Sapunari ed I 2022

Turneu individual Lacul Sapunari ed I 2022

Locul de desfasurare- Lacul Sapunari

PERIOADA

-ETAPA 1- 6-8 Mai -Vineri -Duminica -48 ORE

-ETAPA 2- 10-12 Iunie -Vineri -Duminica -48 ORE

-ETAPA 3- 24-26 Iunie-Vineri -Duminica -48 ORE

-FINALA – 8-10 Iulie -Vineri -Duminica -48 ORE 

Taxa : 850 lei 

Locuri : 21

SE CALIFICA PRIMELE 7 LOCURI DIN FIECARE ETAPA ,IN FUNCTIE DE CLASAMENTUL GENERAL SI DE PUNCTAJ (in caz de egalitate de puncte primeaza cantitatea)
BALTA VA FI IMPARTITA IN 4 SECTOARE VALORICE (A-B-C-D)
PE FIECARE SECTOR VOR FI INTOCMITE 2 CLASAMENTE SEPARATE, UNUL BAZAT PE CANTITATE SI UNUL BAZAT PE CALITATE UNDE PUNCTEAZA CEI MAI MARI 7 CRAPI .
Participarea in Finala este gratuita concurentilor calificati

Premii la GENERAL

LOCUL I -10000 ron + cupe
LOCUL II- 5000 ron + cupe
LOCUL III-3500 ron + cupe
LOCUL IV-1500 ron + cupe
CAPTURA -CUPE + premii sponsori

IN FIECARE ETAPA SE VOR PREMIA LOCURILE I-IV + CAPTURA CU CUPE

SE PUNCTEAZA CRAP COMUN , CRAP OGLINDA SI AMUR INDIFERENT DE GREUTATE
SE VA PESCUI EXCLUSIV CU BOILIES FIERT SAU SOLUBIL, POP-UP( NUMAI IN COMBINATIA SNOWMAN).

Se vor face 2 trageri la sorti :una pentru nr. de ordine si una pentru nr. stand.

Castigatoarea concursului – echipa cu cel mai mic nr de puncte de pe cele patru sectoare in urma adunarii punctelor din cele doua clasamente . In caz de egaliate de puncte va castiga echipa clasata mai bine in clasmentul de cantitate.

CAPTURA NU SE CUMULEAZA CU ALT PREMIU SI NU VA FI SCOASA DIN CLASAMENTUL DE CALITATE SAU CANTITATE

Nadirea grea este interzisa.

Regulament :

1. 3 lansete / echipa, un singur carlig la fiecare. Se pot ţine în stand mai multe lansete de rezervă gata de atac, încărcate, dar separat de celelalte 3.(ELIMINARE)
2. Se pescuieste exclusiv la boilies. Este interzisa nada sau momeala vie, seminte, sparturi, pelete. Este permisa folosirea materialelor PVA de tip Meltex( ELIMINARE)
3. Concurentii sunt obligati sa nu prezinte la cantar pesti raniti sau morti (depuntare 20 kg – la a doua abatere eliminare ) 
4. Pestii trebuie manevrati cu grija pe mal ( depunctare 20 kg – la a doua abatere eliminare ) In cazul pestelui mort se va achita contravaloarea lui la administratie .
5. Numarul minim de saci pe care trebuie sa-l aiba o echipa este de 15. Sacii de pastrare trebuie sa fie model mare. Pestii se vor pastra cate unul in fiecare sac ( Avertisment )
6. Sunt obligatorii monturile care sa permita eliberarea rapida a plumbului in caz de ruptura. Este OBLIGATORIU pescuitul cu fir ataşat cârligului (ELIMINARE )
7. Concurentii sunt obligati sa anunte potentialii vizitatori ca nu au voie cu masina pe lac. Se pot primi vizite la stand pana la lasarea intunericului ( Avertisment )
8. Concurentii nu au voie sa circule cu masinile in timpul concursului. Este interzisa parasirea baltii fara informarea arbitrului si a administratiei baltii. Parasirea baltii si revenirea in stand se va face dupa efectuarea controlului la masina de catre administratia baltii .La revenire masina ramane in parcare( Avertisment )
9. Concurentii sunt obligati sa trateze competitia cu sportivitate, fara urlete, scandal, muzica sau alte manifestari huliganice ( Avertisment – a doua abatere eliminare )
10. Este interzisa folosirea oricarui tip de de sonar sau barca de nadit (ELIMINARE) )
11. In cort este permis iluminatul de orice fel. In afara acestuia nu este permisa decat lanterna de cap si lampa de masa cu leduri. Rulota poate fi considerata“cort” ( Avertisment )
12. Concurentii sunt rugati sa lase standul in perfecta stare de curatenie la final, fara chistoace de tigari ,coji de seminte sau gunoaie imprastiate ( Avertisment )
13. Toate activitatile legate de pescuit (nadit, lansat, drill) se desfasoara din stand ( Avertisment )
14. Se poate intra cu minciocul sau lanseta in apa numai pana la nivelul cizmelor sau al genunchilor pentru punerea sacilor de pastrare si pentru scoaterea pestilor cu miciogul. ( Avertisment )
15. Pe durata concursuluie echipele pot face o singura schimbare dar nu cu un membru al altei echipe. Schimbarea trebuie anuntata arbitrilor de sector si consemnata in foaia de concurs.
16. Nadirea grea este interzisa. Se poate folosi la nadit doar cobra. Nadirea grea inseamna aruncarea in apa a oricarei nade cu diametrul mai mare de 30 mm sau folosirea rachetei de nadit, a catapultei si a cupei de nadire. (ELIMINARE).
17. Se poate pescui cu plumb fix, pierdut sau in–line.Interzisa folosirea feederului sau arc naditor si plumb pentru pasta.(ELIMINARE)
18. Se poate pescui numai cu boilies solubil, tare ,pop-up( numai snowman) .Interzisa folosirea plasticelor chiar daca sunt de forma rotunda, a porumbului si a altor nade la firul de par in afara de boilies solubil, tare si pop-up. Interzis folosirea pastei solubile pe plumb se poate pune pasta solubila doar pe bila. (ELIMINARE)
19.Pana la ora oficiala de start a concursului, pescarii nu au voie sa nadeasca sau sa lanseze nimic in apa. (AVERTISMENT)
20.Drillurile se fac numai din stand, in cazuri de forta majora vecini putandu-si da acceptul la scoaterea pestelui in dreptul lor. In cazul in care nu sunt de acord si fac contestatie, concurentul va primi (AVERTISMENT).
21. Echipele sunt obligate sa cantareasca toti crapii prinsi, nu este voie sa se retina pestele in sac decat pana la primul cantar oficial. (AVERTISMENT)
22.NOAPTEA NU SE PERMITE IESIREA DIN STAND MAI DEPARTE DE DRUMUL DE ACCES, DECAT PENTRU SATISFACEREA NEVOILOR FIZIOLOGICE ( Avertisment )
23. Incercare de fraudare a rezultatelor, a fiselor de arbitraj sau comportamentul necivilizat fata de organizator, brigada de arbitrii si personalul din cadrul administratiei lacului atrage ELIMINAREA directa din concurs.
24. Organizatorul este exonerat de orice raspundere cu privire la orice accidente produse pe toata perioada desfasurarii concursului.
25.In caz de forta majora(ex :furtuna, inundatii, etc.) organizatorul poate decide intreruperea
competitiei. Daca conditiile vor permite, concursul se va relua printr-un semnal care va permite pescarilor sai si reia locurile, urmand ca pescuitul sa se reia la 15 minute dupa acesta.
In cazul intreruperii la mai putin de 48 de ore de la inceperea competitiei, aceasta va fi reluata dar durata intreruperii nu va fi adaugata celor 72 de ore programate initial.

Daca intreruperea se produce dupa trecerea a 48 de ore de la inceperea competitiei, aceasta
nu se va mai relua iar rezultatul final va fi stabilit dupa pestii capturati pana in momentul intreruperii.
26. Se considera ca echipele inscrise in concurs si-au insusit prezentul regulament si sunt de accord cu acesta
Arbitraj:
-Se fac 2 cantariri pe zi, dimineata incepand cu ora 7.00 si seara incepand cu ora 18.
-La aceste cantariri un vecin de stand este OBLIGAT sa participe
-Exceptie face cazul cand un concurent a prins mai mult de 15 crapi, amur sau o captura mai mare de 10 kg ziua,atunci se pot face si cantariri suplimentare.Noaptea se va cantarii doar extracantar peste 13 kg.
-Cu acceptul arbitrilor si al vecinilor de stand, se pot face cantariri si intre cantarele oficiale.
-Chiar si in timpul cantarelor oficiale, concurentii au dreptul sa acorde prioritate activitatiilor de pescuit in defavoarea cantaririi crapilor.
-Arbitrii suntobligati sa aplice regulamentul, SA SE AUTOSESIZEZE cand este cazul si sa noteze avertismentele in foaia de arbitraj.
-In cazul in care apar neintelegeri intre doi concurenti vecini (referitoare la zona de pescuit) cel care ia decizia finala este arbitrul sef, care va hotari locul amplasarii markerului .
-Se puncteaza crapul romanesc si amurul indiferent de greutate .
-Contestatiile pot fi aduse la cunostiinta arbitrului principal DOAR in scris si in cel mult o ora de la consumarea faptei, asta in cazul in care arbitrul nu se autosesizeaza. Orice contestatie ulterioara nu va mai fi luata in considerare. La o contestatie scrisa se depune o garantie de 200 ron. In cazul in care contestatia se dovedeste indreptatita , echipa primeste garantia inapoi.
-La incheierea concursului, arbitrii verifica starea de curatenie a standurilor

ATENTIONARE:
ECHIPELE CARE ELIBEREAZA PESTE IN APA , FARA SA IL CANTAREASCA ECHIPA DE ARBITRII (AVERTISMENT + A DOUA ABATERE ,ELIMINARE) 
I. Inainte de inceperea concursului, arbitrii vor verifica prezenta saltelei de receptie, a minciocului ecologic, a celor 15 saci mari obligatorii, a spray-ului dezifectant precum si a monturiilor care sa permita eliberarea rapida a crapului in caz de ruptura. Echipele care nu corespund vor incepe concursul mai tarziu, cand vor remedia situatia.
II. Se puncteaza crapul romanesc, crapul oglinda si amurul indiferent de greutate.
III. Organizatorul isi va rezerva dreptul de a refuza inscrierea unei echipe in concurs.

Concursul incepe Vineri la ora 12.00 si se termina Duminica la ora 12,00. Daca o echipa inteapa un crap in ultimele minute are la dispozitie 15 minute dupa ora 12,00 sa-l scoata.
Adunarea pe balta Vineri la ora 9, tragerea la sorti la ora 9.30 Pana la ora 12 se fac doar pregatirile si camparea dar nu se poate executa nimic legat de pescuit. La ora 12 incepe sondarea, nadirea si pescuitul efectiv.

Festivitatea de premiere duminica la ora 13

-se considera inscrisi in concurs doar echipele care achita avansul de 500 ron
-cei care achita avans si vor sa se retraga, trebuie sa-si vanda locul
-premiile sunt valabile doar pentru 21 locuri ocupate. In alta situatie se vor diminua procentual in functie de cate echipe participa
-extragerea nr. de ordine se va face in functie de achitarea avansului

Scroll to Top