Salaul este un peste foarte gustos. Insa dat la cuptor, si cu o garnitura de orez brun, iese exceptional.
Ingrediente reteta culinara Salau la cuptor cu garnitura de orez brun
600g salau, 150g orez brun, 150g vin alb sec, 100g ulei, 1 rosie, 1/2 ardei gras rosu, sare, piper, praf de usturoi, patrunjel verde.
Mod de preparare reteta culinara Salau la cuptor cu garnitura de orez brun
Se curata salaul de solzi, se eviscereaza si se extrage coloana vertebrala. Pestele se cresteaza apoi la o distanta de 5 cm pe ambele parti, se da un praf de sare, piper si usturoi (praf de usturoi). Feliile de rosii se introduc prin crestaturile din carne, apoi astfel montat pestele va fi asezat intr-un vas de yena.
Peste salaul, dupa preferinta se pot aseza cateva rondele de ardei gras si frunze de patrunjel apoi se stropeste cu ulei. Se adauga si vinul alb sec si se da vasul la cuptorul incins in prealabil la 220 – 250 grade Celsius unde va fi tinut la foc mediu aproximativ 15 de minute.
Ca o sugestie de servire noi va propunem o garnitura de orez brun. Pofta buna!