Cu siguranță te-ai întrebat și tu care este cel mai bun moment, loc și momeală pentru pescuitul avatului. În postarea de astăzi vom căuta să răspundem la aceste întrebări.
Pentru început, dacă vrei să știi mai multe despre această specie de pește răpitor, îți reamintim că avem o pagină separată dedicată lui. Află tot ce trebuie să știi despre caracteristicile și comportamentul acestui pește extraordinar.
Deja știi – bănuim că acesta este motivul pentru care ești aici – că pescuirea avatului este o adevărată distracție, deoarece este un pește foarte rapid și agresiv. Cu toate acestea, păcălirea lui nu este tocmai o sarcină ușoară. Provocarea de a prinde un avat este legată de modul său haotic de a vâna. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în ape mici, dar și în zonele adânci ale râurilor, în timpul sezonului cald și nu numai.
Un avat de 68 de cm prins pe râul Mureș, în zona orașului Arad.
CEL MAI BUN MOMENT PENTRU A PESCUI AVATUL
Prinderea avatului poate fi relativ ușoară imediat după perioada sa de reproducere și în faza de lună plină. În aceste momente, avatul se hrănește în mod activ. În general, se poate pescui în timpul zilei și noaptea, pe tot parcursul anului, cu excepția perioadei de reproducere.
Nivelul apei joacă un rol important atunci când pescuiești la avat. Nivelul constant sau în creștere al apei oferă condiții excelente pentru a pescui avat, dar și alți pești răpitori. Dacă nivelul apei este în scădere, însă, este inutil să te aștepți să găsești avatul, deoarece acesta se va ascunde.