PESCUIT LA RUBESIANA

TEHNICA DE PESCUIT LA RUBESIANA

Tehnica de pescuit la Rubesiana consta in pescuitul cu o singura varga, fara mulineta, la o distanta mai mare de mal. Echipamentul de pescuit la Rubesiana este compus din :
– Varga formata din segmente si poate avea o lungime cuprinsa intre 9 si 16 metri. Segmentele se imbina prin mufare si au o lungime cuprinsa intre 1,1 si 1,3 metri. Terminatia dinspre varf a acestei vergi, are o marime cuprinsa intre 2 si 5 metri si este formata tot din tronsoane care se mufeaza intre ele, dar ca la vergile telescopice normale .

-Cauciucul special de pe varf. Prin intermediul acestui cauciuc special se face legatura dintre varful unditei si firul cu care se pescuieste. Cauciucul special are rolul de a obosi pestele mai repede si de a amortiza actiunea asupra varfului vergii.

– Firul de pescuit trebuie sa aiba o grosime destul de mica, cu valori cuprinse intre 0.06mm si 0,14 mm. Este indicat ca alegerea firului, sa se faca asa fel incat, in eventuala unei agataturi sa cedeze firul de pescuit si nu cauciucul special.

-Carligele fac parte din categoria mici – medii cu dimensiuni cuprinse intre 10 si 22. Carligele se vor alege in functie de momeala cu care pescuim si de specia de peste urmarita.

– Plumbajele folosite sunt variate, la randul lor depind foarte mult de locul de pescuit si specia de peste urmarita.

Tehnica de pescuit la Rubesiana permite utilizarea plutelor foarte fine, si confera un bun control al acestora la mare distanta de mal.

Un aspect foarte important in tehnica de pescuit la Rubesiana il constituie nadirea locului de pescuit si calitatea nadei. Eficienta nadei depinde de mai multi factori si se alege in functie de temperatura apei, adancimea apei, viteza de curgere a apei (in cazul pescuitului pe o apa curgatoare), nu in ultimul rand in functie de specia de peste cautata. Pentru pescuit la Rubesiana avem nevoie de o cantitate mai mare de nada, decat celelate tehnici de pescuit, pentru ca trebuie sa atragem si sa mentinem pestii in locul dorit de noi.Dupa ce am reusit sa intepam un peste, varga trebuie sa ramana mereu intinsa, in timp ce vom demufa pe rand segmentele, pana la varful unditei, cu care vom proceda ca si in cazul unei vergi normale. Minciogul cu coada lunga va este de mare ajutor pentru aceasta tehnica de pescuit

Scroll to Top