BALTI DE PESCUIT LANGA BACAU

1. Balta Bibiresti

La 15.57 Km de Bacau: Drumul este in general bun, putin stricat in zona padurii. Bibiresti este o balta unde se poate prinde atat la undita cat si la lanseta, capturile fiind asemanatoare.

Bacau โ€“ Cale Barladului, dupa podul peste Siret dreapta, mergeti drept iar dupa biserica din Buhoci in intersectie faceti stanga si traversati padurea, drumul duce fix in coltul lacului Bibiresti. 

Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, Posibilitate campare

Regulament Balta Bibiresti:

Cantitate retinuta: 10 Kg
Numar de lansete: 4 lansete

Specii de pesti Balta Bibiresti:

Stiuca, Caras, Crap, Platica.

Momeala Balta Bibiresti:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Bibiresti:

Pescuit ziua: 50.00 lei / 12 ore

Date GPS: Latitudine: 46.520351, Longitudine: 27.087166

2. Balta Cleja

La 18.14 Km de Bacau: 25km de la Bacau pe E.85 Bacau – Bucuresti. Aproape de iesirea din Cleja faceti stanga spre SUINEPROD sau C.P.L. Cum ati intrat veti observa ca este o vale iar pe acolo este si dumul spre balta. Mergeti in continuare pana treceti de o cale ferata semnalizata, si urmati drumul pana veti observa ca ati ajuns la o rascruce. Acolo este islazul satului. O luati la stanga si mai mergeti aproximativ 200-300m pana la primul copac de pe partea stanga a carosabilului.

Acolo va trebui sa o luati la dreapta pe un drum facut de masini prin iarba scurta a islazului. In cateva sute de metrii pe partea dreapta veti vedea copacei si coada lacului Cleja. Mergeti si va asezati pe balta fara sa deranjati alti pescari.

Facilitati: Access auto

Regulament Balta Cleja:

– numarul de bete permise – 3 buc;
– se ia maxim 6 kg de peste;
– crapul de pana la 500g sau dupa 6kg se elibereaza imediat;
– gratuit pe timp de noapte se poate campa, se poate face gratar, dar nu se poate da la peste;
– sotiile pescarilor dau gratuit la peste cu maxim 1 varga;

Specii de pesti Balta Cleja:

Cteno, Caras, Biban, Crap, Rosioara.

Momeala Balta Cleja:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb verde
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Cleja:

50 Ron/zi (pe perioada prohibitiei)
35 Ron/zi (in afara periadei de prohibitie)

Date GPS: Latitudine: 46.402100, Longitudine: 26.942659

3. Balta Horgesti

La 18.82 Km de Bacau:Pentru pescarii care nu au mai fost la noi traseul este urmatorul:

Drumul national Bacau-Vaslui, la iesirea din Bacau spre Vaslui, dupa Podul de la Siret la prima intersectie se face dreapta, se ajunge la Buhoci in centru la intersectie, la monumentul eroilor, aici se face la stanga, iar apoi se urmeaza drumul prin padure Bibiresti drept inainte fara nici o abatere la stinga (ex.: intersectia cu Parincea) Horgesti, in total 30 de km.

Punctele forte ale iazului il constituie accesul facil pe orice fel de vreme, densitatea mare de peste, exemplarele record de crap si somn, atitudinea civilizata a personalului fermei si nu in ultimul rand curatenia baltii.

Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto

Regulament Balta Horgesti:

Pescarii care viziteaza zi de zi acest iaz stiu deja ca regula de baza o constituie eliberarea obligatorie a exemplarelor de crap mai mari de 5 kg. primindu-se in schimb o zi gratuita la pescuit. Deasemeni pentru cei care doresc se poate elibera o diploma de autenticitate a capturii precum si fotografia exemplarului prins.

REGULAMENT PE TIMP DE ZI :
– Taxarea se efectueaza la sediul fermei;
– Nu se elibereaza fractiuni de permis functie de timp(nu exista taxa doar pentru jumatate de zi,ea se achita integral indiferent de ora sosirii sau orele petrecute la pescuit);
– Doamnele care isi insotesc sotii la pescuit au gratuitate;
– Accesul la pescuit se face numai in zonele speciat amenajate(dig si malul opus drumului judetean);
– Are dreptul sa pescuiasca numai posesorul permisului chiar daca acesta are doar o singura undita;
– Sunt admise maximum 4 lansete sau undite cu maximum 2 cรขrlige fiecare;
– Pescuitul si inadirea se face numai de pe mal;
– Nu este permisa folosirea barcutelor de nadire;
– Nu se admite pescuitul din barca;
– Nu se admite pescuitul prin metode interzise de legea 192/2001 de genul: pescuitul cu „grebla” sau cu mรขna, folosirea „ariciului”, a cรขrligelor de agatat, etc;
– Cantitatea maxima de peste admisa pentru un permis de pescuit este de 5 kg crap,somn,salau,stiuca etc. Daca se depaseste aceasta cantitate, pestele in plus se va returna inapoi in apa neexistand posibilitatea cumpararii;
– Daca greutatea unui exemplar pescuit depaseste 5 kg, se elibereaza si se primeste o zi gratuita la pescuit;
– Momentan nu exista limita de greutate la caras;
– Un pescar poate ocupa circa 10 metri pe mal;Pe dig locurile sunt marcate;
– Pescuitul se va desfasura intre rasaritul si apusul soarelui;
– Este interzisa camparea si stationarea pe timpul noptii pe malul iazului;

REGULI DE PESCUIT PE TIMP DE NOAPTE:
– Pescuitul se va permite numai in sistemul prinde si elibereaza.
– Se pescuieste cu maxim 4 lansete cu un singur carlig pe montura, in cuantumul taxei de 100 RON/24 ore. Nu se accepta fractiuni de timp.
– Este obligatorie folosirea monturilor care sa permita eliberarea crapilor in caz de ruptura (montura culisanta sau cu plumb pierdut).
– Toate capturile se elibereaza dupa cantarire.Daca reproducatorii sunt prinsi pe timpul noptii si se doreste fotografierea lor la lumina zilei atunci ei vor fi pastrati in saci speciali la modul individual.Nu se accepta sub nici o forma pastrarea a doi sau mai multi reproducatori in acelasi sac.
– Se va respecta de la inceput si pana la sfarsitul partidei de pescuit standul de pescuit ales.
– Fiecare pescar va avea in dotare saltea de primire, minciog ecologic, cel putin 5 saci mari(de pastrare a reproducatorilor) – obligatoriu si spray dezinfectant.
– Celor care nu au in dotare acest echipament nu li se va permite accesul la pescuit.
– Nu se va folosi nada vie, este permisa numai folosirea mixurilor, semintelor, boilessuri-lor si peletelor.
– Pescuitul se va face in liniste fara exces de alcool.Camparea este doar pentru pescuit si nu pentru petreceri.
– Standul de pescuit se va lasa in perfecta stare de curatenie.
– Accesul la locul de pescuit se face doar dupa achitarea taxei de pescuit la sediul fermei (nu direct pe balta) unde se noteaza ora sosirii si a inceperii partidei de pescuit.
– Descarcarea bagajului la sosire si incarcarea lui la plecare se face in mod obligatoriu doar in prezenta unui reprezentant al fermei.
– Se interzice sub orice motiv retinerea pestelui indiferent de greutate pentru a fi luat acasa.Aceasta regula nu se negociaza sub nici o forma sub rezerva interzicerii ulterioare a accesului la pescuit.Acest lucru se va considera furt de peste din amenajari piscicole si se va trata ca atare.
– Se interzice parcarea masinilor in standul de pescuit, ele fiind parcate in siguranta doar in curtea fermei.
– Daca un trofeu de crap mai mare de 7 kg. moare din vina exclusiva a pescarului, acesta il va plati pentru suma de 100 RON/kg.
– Personalul fermei are dreptul de a controla respectarea regulilor de pescuit la orice ora din zi sau noapte.
– Rezervarile pentru pescuit se fac pentru o perioada de minimum 48 de ore (durata partidei) completind formularul de la Contact
– Rezervarile se fac cu minimum 72 de ore inainte , locurile fiind limitate.
– Foarte important: accesul la pescuit pe timpul noptii se face doar pe baza de recomandare din partea unei persoane autorizate de conducerea societatii si care gireaza pentru moralitatea persoanei respective. Momentan accesul la pescuit pe timp de noapte pentru persoanele necunoscute se va face doar in urma unui interviu cu seful de ferma ing. Florin Albu.
– Persoane autorizate sa dea recomandari:Lozinca Florin-Bacau (Mag.Pescarul Roman)-0722.618965, Zaharia Mihai (X-Carp,Bacau)-0740241103, Arpad Bencze (Odorheiu Secuiesc)-0744891654, Lucian Radulescu si Cristi Lupascu(Suceava)-0745313322,Cristi Sauca si Valentin Tanasa (Botosani), Diaconita Petru (As.Prieteni Pescari-Iasi), Nicu Dudas si „Baronul”-Medias.
– Pescuitul pe timp de noapte va fi permis numai pe malul dinspre cabana, care este marginit de drumul judetean.
– In cazul in care se vor observa incalcari flagrante ale regulamentului ne rezervam dreptul de a intrerupe partida de pescuit fara returnarea taxei.
– Regulamentul este asa de restrictiv si selectiv deoarece experientele anilor anteriori, cand s-a permis pescuitul pe timp de noapte, au fost extrem de nefericite inregistrandu-se furturi de peste,aruncarea de pripoane si setci in apa, scandaluri etc.
– Ne rezervam dreptul de a selecta pescarii care practica acest tip de pescuit pe iazul Horgesti
– Acest tip de pescuit este unul exclusivist rezervat doar acelor pescari profesionisti care doresc sa-si treaca in palmares trofee,stiu sa aprecieze si sa aiba grija de un trofeu de crap sau somn si nu celor care doresc doar sa petreaca cateva zile si nopti pe malul baltii.

Specii de pesti Balta Horgesti:

Salau, Stiuca, Somn, Caras, Crap.

Momeala Balta Horgesti:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Horgesti:

Taxa pentru balta este de 50 lei / 12 h
Taxa este de 100 lei / 24 h

Contact Balta Horgesti:

Cel care se ocupa de destinele baltii in prezent este ing.Florin Albu, 40 de ani, absolvent al Facultatii de Piscicultura din Galati in 1990, specializat in Marea Britanie in probleme de pescuit sportiv si activitati recreationale, o persoana dinamica si deschisa spre tot ce este nou in acest domeniu.

Date GPS: Latitudine: 46.450378, Longitudine: 27.077993

4. Balta Oniscani

La 24.12 Km de Bacau: La 16km de orasul Roman spre Bacau se afla localitatea Oniscani langa care se gasesc 2 balti naturale formate in urma schimbarii cursului de curgere al Siretului. Prima (dinspre Roman) aflata la circa 100 de metri de soseaua amintita este ascunsa vederii datorita digului protector, dar are la intrarea de pe sosea un panou (modest). La circa 250 de metri, langa o troita (pe stanga pe sensul de mers.

Prima balta se numeste, „La conducta” este sub forma de U si poate fi traversata prin 3 vaduri. Este un loc placut iar, daca nu te duci de sarbatori ai parte de liniste.

Facilitati: Access auto

Regulament Balta Oniscani:

Conform legislatiei

Specii de pesti Balta Oniscani:

Salau, Stiuca, Somn, Cteno, Caras, Biban, Crap, Linul, Oblet, Platica,Rosioara.

Momeala Balta Oniscani:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Oniscani:

Taxa este de 35 Ron.

Contact Balta Oniscani:

Fara date de contact

Date GPS: Latitudine: 46.777775, Longitudine: 26.917704

5. Balta RACACIUNI ORBENI

La 26.28 Km de Bacau: Balta are o intindere de 12 hectare si se afla la iesirea din Racaciuni inainte de restaurantul Capul Dacului.
In aceeasi locatie avem si bazine cu pastrav curcubeu.
Cel mai raspandit stil de pescuit la balta, datorita simplitatii si usurintei in practicare, presupunand o varga (undita), o rola de fir, doua sau trei plicuri de carlige, o cutie de plumbi, cateva plute si un minciog care sa ne scoata din incurcatura in cazul unor capturi mai serioase sau atunci cand folosim un fir mai subtire(0,10-0,12), pescuitul la balta este in acelasi timp si extrem de placut.
Suntem mandrii sa sustinem ca este cea mai apreciata locatie din zona.

Regulament Balta RACACIUNI ORBENI:

1. Se interzic cu desavarsire auditiile muzicale, organizarea de picnicuri pe fond sonor zgomotos, transformarea pescuitului in serbare campeneasca, instalarea la o distanta foarte mica de urmatorul pescar;

2. Administratia este exonerata de orice raspundere civila, administrativa si materiala pentru orice forma de accidente, incidente si urmari generate de consumul de alcool sau neatentie a pescarului;

3. Are regim obligatoriu intretinerea ecologica a locului de pescuit prin colectarea tuturor deseurilor si a resturilor menajere in recipientii speciali dispusi in fiecare loc de pescuit;
4. Incalcarea oricarei din normele de conduita prevazute in regulament confera administratiei lacului dreptul de a nu mai permite accesul pe balta si drept de pescuit autorului;
5.numarul de bete permise – 3 buc;
6.se ia maxim 4-5 kg de peste;
7.gratuit pe timp de noapte se poate campa, se poate face gratar, dar nu se poate da la peste;
8.sotiile pescarilor dau gratuit la peste cu maxim 1 varga;

Specii de pesti Balta RACACIUNI ORBENI:

Salau, Somn, Caras, Avat.

Taxa Balta RACACIUNI ORBENI:

100 RON PER PERSOANA/ZI
IN PRET ESTE INCLUSA SI CANTITATEA DE PESTE PRINSA PANA IN 4-5KG
La cerere se pot pune la dispozitie gratare.

Date GPS: Latitudine: 46.337013, Longitudine: 26.999544

6. Balta Valea Uzului

La 47.61 Km de Bacau: Lacul de acumulare de la Valea Uzului este situat in masivul Nemira pe locul fostei localitati Poiana . Din centrul orasului Darmanesti, ajungi cu autobuzul in cateva minute pana la locul numit „La Rachita” si de acolo pe jos sau cu ocazie poti ajunge pe lac. Este un lac de o frumusete aparte in care poti pescui „porcani”, caras, clean, stiuca, pastrav de lac.

E un loc minunat cu o priveliste rar intalnita, unde se merita sa mergi sa stai macar o saptamana si sa pescuiesti in toate felurile pe care le stii. 

Intre Targu Ocna si Comanesti se afla localitatea Darmanesti. In partea estica a acestei localitati este localitatea Salatruc si imediat langa Lacul de acumulare Valea Uzului. 

Facilitati: Pescuit din barca , Access auto, Copaci pe mal

Regulament Balta Valea Uzului:

Regulament A.J.V.P.S

Specii de pesti Balta Valea Uzului:

Stiuca, Caras, Clean, Pastravul.

Momeala Balta Valea Uzului:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Valea Uzului:

Taxa: permis A.J.V.P.S

Contact Balta Valea Uzului:

Fara date de contact

Date GPS: Latitudine: 46.328987, Longitudine: 26.370968

Scroll to Top