Pescuit cu lasneta in Delta Dunarii

Pescuit de 1 mai: Unde poti merge la pescuit in mini-vacanta

Minivacanța de 1 mai, care vine rapid, oferă o oportunitate perfectă pentru odihnă. În general, românii preferă să-și petreacă această perioadă de vacanță în natură, înconjurându-se de prieteni și familie, în unele dintre cele mai pitorești zone ale țării.

Pescuit la rasarit
Pescuit la rasarit in Delta Dunarii

Pescuit de 1 mai in Delta Dunarii

Pentru entuziaștii pescuitului, Delta Dunării oferă un sanctuar perfect pentru a se bucura de această activitate într-un cadru calm și relaxant. Mehedinți este un paradis pentru pescari, unde anual, peste 20.000 de entuziaști aleg să-și petreacă timpul pe malurile Dunării. Pentru a practica pescuitul conform regulamentelor, este necesar să obțineți o autorizație de la Poliția de Frontieră. Iată o listă de locuri de pescuit de luat în considerare pentru minivacanța de 1 mai:

 • Dubova, cu un golf perfect pentru pasionații de pescuit.

 • Orșova-Eșelnița, în golful Gratca.

 • Gruia, unde se află cheile portului.

 • Bratul Gogoșu, situat pe micul braț al Dunării.

 • Pristol, recunoscut ca un loc excelent pentru pescuitul la Dunăre.

 • Cazanele Mari, locul unde poți găsi somni de mari dimensiuni.

 • Cazanele Mici, un alt punct de atracție pentru pescari.

Alte locuri de pescuit pe Dunare:

Te întrebi dacă acestea sunt singurele locuri excepționale pentru pescuit pe Dunăre? Pentru cei interesați de capturi impresionante de crapi, somni sau stiuci, Lacul Fortuna este alegerea perfectă, fiind unul dintre cele mai vaste lacuri din Delta. În plus, Balta Traian și Canalul Olguta atrag mulți pescari profesioniști, dornici să prindă bibani, oferind și posibilitatea pescuitului de pe mal. Pentru cei care vizează sălăul sau crapul, zona în apropiere de brațul Sfântu Gheorghe este ideală, deși aceste locuri sunt mai puțin accesibile, fiind bine cunoscute de pescarii avansați. Dacă îți dorești să te delectezi cu peisaje spectaculoase, pe lângă pescuitul în sălbăticie, zona Pacuiul lui Soare din județul Călărași este gata să te primească! Aceasta este o adevărată oază de pace, cu ape adânci, perfectă pentru relaxare. Varietatea de pești din această parte a Deltei variază de la caras, somn și șalău, la platică și crap.

Zone de pescuit în apropierea Bucureștiului

Dacă nu reușești să ajungi în Delta Dunării pentru minivacanța de 1 mai, nu trebuie să te îngrijorezi. Există o mulțime de opțiuni pentru pescuit chiar și în apropierea Bucureștiului, unde diverse bălți și lacuri amenajate sunt accesibile, necesitând un cost. Tarifele variază în funcție de cantitatea de pește dorită și de timpul petrecut pescuind, motiv pentru care este recomandat să te informezi bine înainte de a începe. Iată câteva alternative la care poți apela:

 • Laguna Verde este situată în Bălotești, pe Strada Boscari, unde poți pescui specii precum știuca, carasul, somnul sau crapul. Pe de altă parte, Lacul Varlaam, localizat la periferia satului Varlaam din comuna Adunații-Copăceni, impune taxe pentru pescuitul stationar și la răpitor, oferind și posibilitatea de a închiria o barcă.

 • În apropierea Bucureștiului, Lacul Tăncăbești 2 este deschis tuturor pescarilor, fiind o opțiune excelentă atât pentru pescuitul la spinning, cât și pentru cel la crap și somon. Balta Hermes din Periș, situată în județul Ilfov, oferă un acces ușor, însă este esențial să consulți regulamentul și să achiti taxele de pescuit după ce ai înțeles și acceptat regulile stabilite.

 • Complexul Balta Movilița Colceag, format din trei bălți la aproximativ 40 de km de București, este un punct de atracție major pentru pescuitul sportiv, fiind populat cu specii precum crapul, carasul și somnul. Acest loc oferă de asemenea un peisaj pitoresc, ideal pentru relaxare.

 • Pescarium Corbeanca, situat pe malul lacului Corbeanca, la doar 15 km de București, se adresează atât amatorilor, cât și pescarilor experimentați.

Dacă planifici să pescuiești în minivacanța de 1 mai, este crucial să înțelegi și să respecți regulile specificate pentru fiecare locație. Aceasta include tipul de momeală permisă, limita de captură și utilizarea corectă a echipamentelor de pescuit. Fir întins!

Scroll to Top