Despre pescuitul în luna septembrie

Toamna este un sezon favorabil și provocator pentru pescari. La urma urmei, în acest moment al anului, obiceiurile peștilor încep să se schimbe. La începutul lunii septembrie, cea mai mare parte a țării este încă caldă, așa că majoritatea locuitorilor subacvatici își au încă obiceiurile și comportamentul de vară.

Cu toate acestea, odată cu scăderea temperaturii apei, atât preferințele gustative, cât și comportamentul se schimbă la pești. Prin urmare, pentru a prinde cu succes un trofeu demn în timpul pescuitului în septembrie și în alte luni de toamnă, pescarul ar trebui să se pregătească cu atenție, cu competență.

Principalele caracteristici ale pescuitului din septembrie includ:

  1. Tranziția este la mijlocul și sfârșitul lunii septembrie, cu o scădere a temperaturii apei, locuitorii subacvatici până la adâncime. Acest lucru se datorează faptului că, de regulă, la adâncimi peștii sunt atrași de acumularea abundentă de resurse alimentare. Aici sunt și gropi de iarnă.
  2. Peștele începe să atace în mod activ momelile de origine animală.
  3. Cu cât temperatura apei din rezervoare scade mai mult, cu atât peștii pașnici arată mai puțină activitate.
  4. Odată cu moartea algelor și scăderea temperaturii, apa din rezervoare devine transparentă. Prin urmare, se recomandă să nu folosiți platforme grosiere toamna. În acest caz, este de preferat să folosiți un echipament subțire, discret, pentru pești.

Trebuie remarcat faptul că odată cu sosirea toamnei, peștii încep să migreze activ prin rezervor. Prin urmare, în acest caz, pescarul va trebui în mod constant să-și schimbe locul de pescuit. În zilele calde de toamnă, peștii tind să se apropie de coasta. Când vremea tradițională de toamnă este setată afară, însoțită de precipitații abundente sau ploi slabe, atunci în acest caz, peștele înoată până în adâncuri.
Ziua este scurtă în toamnă, pescuitul la rotire poate avea succes pe tot parcursul zilei.

Scroll to Top