Balta de la Mihăileşti, cea mai apreciată de pescarii din Buzău şi nu numai

Balta de la Mihăileşti, judeţul Buzău, a devenit una dintre cele mai apreciate de pescari, după ce a fost amenajată şi repopulată în urmă cu peste trei ani, prin asocierea primăriei cu o firmă privată. Aceasta investeşte periodic în repopularea lacului si îmbunătăţirea condiţiilor de pescuit şi de cazare.

Căsuţe de camping, pontoane renovate, locuri de joacă pentru copii şi multe altele au readus balta Lunca Mihăileşti printre preferinţele pescarilor împătimiţi din Buzău şi nu numai.

Dacă autorităţile locale se temeau că nu vor mai putea administra balta din lipsa banilor, de atunci lucrurile au intrat pe un făgaş bun. Asta, datorită unei asocieri între Primărie şi o firmă din Bucureşti care a promis investiţii în amenajări şi repopularea bălţii.

“Am semnat un contract pe 25 de ani cu o firmă care numai până acum a investit peste 200.000 de lei în repopularea bălţii cu 20 de tone de peşte: crap, novac, caras şi alte specii. De asemenea, acum tot ei investesc peste 100.000 de lei în reamenajare. În urma contractului, firma care a investit va avea cotă parte din profit de 70 %, iar noi restul”, declara, primarul de atunci al comunei Mihăileşti.

De atunci, s-au renovat toate pontoanele şi grupurile sanitare şi s-au reparat căsuţele de camping. A fost construită o terasă-restaurant şi câteva cabane, pentru a mări numărul de locuri de cazare, la care se adaugă reamenajarea insulei din mijlocul bălţii.

Pescarii vin în număr mare pe baltă iar mulţi dintre ei îşi aduc şi familiile deoarece condiţiile permit acest lucru.

Lacul are o suprafaţă de 106 hectare şi este populat cu: crap, cteno, ştiucă, fitofag, caras şi biban.

Tariful pentru pescuit variază între 50 şi 240 de lei iar închirierea unei bărci, de două personae, costă 20 lei, iar pentru patru personae, 40 lei. A avut loc o populare cu 800 kilograme fitofag, etapă a populării de 10 tone planificată pentru luna martie, respectiv 3 tone fitofag, 3 tone caras, 4 tone crap si ten.

Scroll to Top