loader image

Echipament fluvial pentru pescuitul de iarnă pe curent

Undița sub jig

Cel mai obișnuit tackle pentru pescuitul pe gheață este considerată a fi o undiță echipată cu un jig ca momeală și un nod care asigură jocul acestui jig și fixează mușcătura peștelui. Balalaica obișnuită este prea ușoară pentru pescuitul curent – trebuie înlocuite cu lansete cu mâner. Nodurile sunt mult mai puternice decât pescuitul în ape stagnante. Linia de pescuit, în consecință, este și mai groasă.

Un accesoriu similar este folosit pentru pescuitul pe jos. Gândacul, bibanul, platica și platica îl ciugulesc. Este indicat să ai la tine mai multe undițe cu jiguri de diferite greutăți, astfel încât să o poți selecta cu ușurință pe cea cu care este confortabil să pescuiești la o anumită putere de curent. Aceleași reguli sunt potrivite pentru pescuitul în mulinet, dar înclinarea, așa cum era de așteptat, ar trebui să fie mai lungă, iar linia trebuie setată la cel mai mic diametru posibil pentru condițiile date.

Undița staționară

O undiță pentru pescuitul într-un loc cu momeală trebuie să fie echipată cu mulinetă și să aibă picioare cu care se instalează pe gheață. Un dispozitiv de fixare este legat la capătul firului de pescuit, astfel încât greutățile să poată fi schimbate în timpul procesului de pescuit.

Deasupra plăcuțelor se leagă una sau mai multe lese. Când pescuiți pe curent, este mai bine să puneți o lesă lungă cu un cârlig, un mic jig metalic sau luminos. Atât un încuviințare din cap, cât și un plutitor pot fi folosite ca alarmă de mușcătură. Plutitorul are dezavantaje semnificative – este tras în mod constant în adâncime de curent și trebuie reglat și, în plus, în caz de îngheț sever, îngheață în gheață. Se crede că plutitorul fixează mai bine mușcătura „în sus”, dar o înclinare bună face treaba bine.

Echipament pentru o lansetă plutitoare de iarnă pentru pescuitul gândacului pentru curenți și ape calme.

Tackle stretch

Pescuitul la atingere este să eliberezi momeala la o anumită distanță de gaură și apoi să o conduci împotriva curentului cu opriri și posibile animații. Materialul pentru un astfel de pescuit constă dintr-o undiță lungă (până la 1 metru) și o mulinetă cu fir de pescuit, a cărei lungime poate ajunge la 50 de metri. Pe firul de pescuit se pune o măsline cu greutatea dorită, fixată într-un fel sau altul, după care se leagă printr-un pivot o lesă lungă cu cârlig sau jig.

Tehnica de pescuit este următoarea:

  • Coborâți sarcina în jos.
  • Îl susțin astfel încât să se topească la distanța dorită – de obicei 2-3 metri.
  • Repetând această operațiune, cantitatea de fir de pescuit necesară din punctul de vedere al pescarului este aerisită din mulinetă.
  • Începeți să trageți încet instalația în amonte.
  • Faceți periodic opriri și jucați într-un singur loc.
  • Mușcătura este înregistrată prin comportamentul de a da din cap.
Scroll to Top