MONTURI SOMN

PLUTA FIXA CU MOMEALA ELICOPTER PENTRU SOMN

Descriere Pluta fixa cu momeala elicopter pentru somn 

Pluta fixa cu momeala elicopter pentru somn reprezinta o metoda eficace pentru pescuitul pe cursuri de apa (in curent) dar si la balti, dand rezultate notabile in urmarirea somnilor de dimensiuni mici si medii. Este o montura relativ simpla de executat si nu necesita prea mult timp.

Pentru realizarea monturii pentru somn avem nevoie de urmatoarele materiale :
(in functie de anotimp si de sezon vom alege monturi mai solide sau mai finute)

-monofilament (0.20mm – 0.35mm), pentru firul principal -pluta de dimensiuni mai mari, cu tub culisant , lestul careia sa fie intre (20g-30g)
– plumb final (10g-15g)
– vartej simplu 2 bucati
– opritor de cauciuc (sau alice de plumb despicate) pentru reglarea adancimii de pescuit
– vartej triplu de care se leaga firul principal si struna
– fir textil sau kevlar (20mm-0.25mm)
– carlig mai mare, cu sau fara ochet de legare marimea (6-1) sau tripla (ancora) .

Realizare montura :
In primul rand se introduce pe firul principal opritorul de cauciuc (sau alica de plumb despicat), apoi se introduce pluta si cel de-al doilea opritor. Se leaga primul vartej simplu de firul principal, apoi se continua linia principala cu aproximativ 15-20cm de fir pana in vartejul trilpu de care este legata struna (in vederea evitarii ruperii strunei se va folosi fir textil sau kevlar pentru a nu avea suprize neplacute din partea cumetrei stiuca). De la vartejul triplu se continua linia principala aproximativ 15cm-20cm si se leaga de plumbul final (10g-15g).
Se va regla adancimea apei prin deplasarea plutei in sus sau in jos si blocarea acesteia cu cele doua opritoare. Reglarea corecta a adancimii se realizeaza atunci cand plumbul va ajunge pe fundul apei iar pluta va iesi 2cm-3cm afara din apa.

Momeli utilizate :
– broscute mici 2cm-6cm
– buchet de rame rosii de gunoi sau lipitori
– pestisori de dimensiuni (7cm-15cm), babusca, oblete, caras, batca dar nu in ultimul rand pui de biban . Pestisorii se vor intepa in partea de sus spre coada, sub aripioara dorsala pentru o mai buna mobilitate a monturii. In functie de mediul de pescuit si pofta de mancare a bibanilor pestisorii se pot agata si de cap.

Scroll to Top