Ce unelte trebuie sa aiba pescarul amator?

Atat pescarul amator, cat si cel profesionist, trebuie sa aiba un echipament de pescuit corespunzator, care sa ii asigure un nivel de performanta ridicat, dar si confortul de care are acesta are nevoie.

In acelasi timp, unele dintre ele sunt obligatorii inca de la prima sesiune de pescuit, urmand ca echipamentul sa fie completat pe parcurs.

Undita

Undita este accesoriul reprezentativ pentru orice amator de pescuit. La inceput, undita trebuie sa fie una simpla si nu foarte scumpa, deoarece stilul si preferintele cand vine vorba de pescuit se vor descoperi ulterior. Asadar, o undita de baza este recomandata pentru incepatori, fiind accesibila ca pret si ajuta pescarul sa isi descopere preferintele si nevoile personale, ajutandu-l sa se dezvolte.

Carlig

Carligele apar in mai multe forme si trebuie alese in functie de anumite criterii, ceea ce poate complica sarcina unui amator de pescuit. In primul rand, pescarul trebuie sa stie ca aceste accesorii sunt numerotate si, cu cat este mai mare numarul, cu atat este mai mic carligul.

In acelasi timp, se recomanda carlige din otel si carbon. In schimb, incepatorii trebuie sa se informeze asupra pestilor pe care ii vizeaza. De exemplu, carligele puternice, dar nu foarte flexibile, sunt recomandate pentru pestii cu bolta palatina dura.

Fir

La fel ca si carligele, firele trebuie alese in functie de tipul de peste vizat. Din fericire, optiunile de fir sunt limitate. Exista fire din monofilament si fire din multifilament.

Firele din monofilament sunt fabricate din nylon sau fluorocarbon, iar cele din multifilament sunt din material textil. Cu toate acestea, toate firele se pot alege specific, de exemplu, pentru pescuitul la crap sau la somn.

Scroll to Top