PESCUIT LA FEEDER

TEHNICA DE PESCUIT LA FEEDER

Tehnica de pescuit Feeder este un pescuit de finete si consta in atragerea pestilor catre carligul principal al monturii. Pentru aceasta tehnica de pescuit avem nevoie de urmatoarele :
– Lanseta pentru Feeder, avand doua sau trei tronsoane. Lungimea lansetei este cuprinsa intre 2,8 metri si 4,2 metri, avand mai multe varfuri de mai multe culori si grosimi.
-Firul principal este de obicei un monofilament cu dimensiuni cuprinse intre 0.12mm si 0.22 mm . Grosimea firului se alege in functie de pestele pe care il cutam. Struna cu care se leaga carligul va fi intotdeauna mai subtire decat firul principal.
-Mulineta utilizata trebuie sa aiba o marime mica – medie, cu raport de recuperare bun , de preferinta cu tambur de rezerva prevazut cu un fir mai gros sau mai subtire, pentru schimbarea si adaptarea mai rapida la conditiile de pescuit.

-Carligele folosite pentru pescuitul la Feeder fac parte din categoriile celor mici 12-18, acesta fiind un pescuit de finete.

-Feeder ( cosulet in care se va pune nada cu o consistenta variata in functie de mediul de pescuit si de pestele pe care il cautam). Marimea Feeder-ului, se va alege in functie de marimea pestilor cautati dar se va tine cont si de conditiile atmosferice in care pescuim. Feederele se impart in trei categorii mai mari :

-cu gauri in corpurile lor (pentru momeala vie : rame, viermi);
– cu ambele capete desfacute;
– cu un singur capat desfacut.
Tehnica de pescuit la Feeder consta in nadire progresiva avand posibilitatea de a viza pestii ce se afla la suprafata apei, pe fundul apei cat si intre ape.

Scroll to Top