Chita 2 – o noua balta destinata pescuitului sportiv

Pescarii, de toate varstele, au la dispozitie din 2018 inca un loc de relaxare in apropierea Bucurestiului.

Balta Chita este o balta destinata pescuitului sportiv si are o suprafata totala de 10 hectare luciu de apa, cu latimi cuprinse intre 80 si 130 metri, lungime de 900 m si adancimi cuprinse intre 1,5 si 2,5 m.

In zona digului din amonte, adancimea apei (in centrul bazinului) este in medie de 1,5 m, iar in zona digului din aval adancimea apei (in centrul bazinului) este in medie de 2,5 m. Fundul lacului este, in general, malos si nu prezinta agataturi sau plante subacvatice. Nu exista bradis in zona malurilor, iar adancimea apei in aceste zone este cuprinsa intre 0,5 si 1 m. Pescuitul se desfasoara numai pe un singur mal al baltii. Malul de pe care se pescuieste este o zona foarte bogata in iarba, zona in care se pot face campari cu corturi sau rulote.

Pe balta sunt construite pontoane, foisoare si casute care se pot inchiria. Balta are un potential piscicol ridicat, existand exemplare de crap, cteno si somn mari. In acest an ea a fost repopulata cu peste 6 tone de crap cu greutati cuprinse intre 3 si 14 kg, urmand ca in decursul anului administratia sa mai faca cateva populari.

Cum ajungi la Balta Chita 2? 

Varianta A: 55 km – se pleaca din Bucuresti catre Alexandria (Soseaua Bucuresti – Alexandria), iar in localitatea Prunaru se face la stanga spre Carapancea-Cucuruzu, unde, dupa ce se trece de o padure pe partea dreapta la aproximativ 500 de metri de intrare in comuna Cucuruzu, se face un drum la dreapta care duce in Rasuceni.

Varianta B: 65 km – se pleaca din Bucuresti catre Alexandria (Soseaua Bucuresti – Alexandria), iar in localitatea Draganesti Vlasca (Teleorman), exact in centrul comunei, se vireaza stanga din intersectia „in cruce”, pe langa Magazinul Universal. Mergeti catre localitatea Tomulesti (Toporu) pana ajungeti in Satu Nou, la o trecere peste calea ferata fara bariere (pe partea dreapta este linia de cale ferata). Vis a vis de punctul de trecere peste calea ferata se face un drum la stanga care duce in Rasuceni.

Preturi si tarife.

– 40 lei – Taxa partida de pescuit sportiv C&R (catch and release) pentru 12 ore;

Partida de 12 ore este valabila in intervalul orar 6:00 – 18:00. Carasul se poate retine fara limita.

– 80 lei – Taxa partida de pescuit sportiv C&R (catch and release) pentru 24 ore;

Partida de 24 ore este valabila in intervalul orar 18:00 – 18:00 a doua zi (noaptea – 12ore + a doua zi – 12ore). Carasul se poate retine fara limita.

– 90 lei – Taxa chirie casuta 24 ore;

Casuta dispune de dormitor cu 2-3 paturi, grup sanitar, Aer Conditonat, TV, Frigider, gratar exterior, acces la balta cu un ponton generos.

– 500 lei – Taxa chirie vila 24 ore;

Vila este complet mobilata si utilata si dispune de 3 dormitoare si doua grupuri sanitare la etaj , un living spatios , bucatarie open space si grup sanitar la parter, gratar exterior, acces direct la balta avand un ponton de 10m x9 m. Chirie minimum 48 ore.

– 20 lei – Taxa de plantat;

Plantatul cu navomodelul este o taxa suplimentara ce se va achita o data cu achitarea partidei de pescuit, de catre pescarul care doreste o nadire suplimentara in acest fel. Taxa de plantat are aceeasi valoare indiferent de tipul de partida de pescuit pe care o achita (12 ore / 24 ore).

– 20 lei – Taxa pentru scule suplimentare;

Pescuitul pe Balta Chita 2 este permis cu maximum 4 scule. Pescarul care doreste sa pescuiasca cu mai mult de 4 scule va fi obligat sa achite o taxa suplimentara de 20lei/scula suplimentara.

– 20 lei – Pret pentru kilogramul de peste;

Cantitatea de peste (crap, somn sau cteno) ce se doreste a fi retinuta se va achita separat cu pretul de 20 lei/kg numai exemplarele cuprinse intre 1 kg si 2.5 kg.

– 20 lei – Taxa de agrement;

Persoanele in plus care insotesc pescarul (altele decat 1 insotitor sau familia) vor achita o taxa de agrement de 20lei/persoana.

Concursuri de pescuit cu taxa mica.

Pe balta Chita 2 se vor organiza mai multe concursuri de pescuit sportiv, cu taxa de participare mica, accesibile tuturor pescarilor.

Scroll to Top