Cum prinzi un somn capital: peste 2 m?

In primul rand ne ducem sa pescuim SOMN. Nu mergem la pescuit ci la pescuit de somn si nu renuntam chiar daca se intampla sa nu avem capturi chiar mai multe partide consecutive.

In al II-lea rand ne ducem pregatiti sa prindem somn, adica cu echipamente dedicate: lansete puternice, fire textile de calitate si corect dimensionate, carlige puternice si ascutite (un carlig bun de somn trebuie sa se infiga in unghie ca si un carlig de crap dar in acelasi timp sa nu se poata deschide chiar daca tragi cu patentul de el) si nu in ultimul rand mulinete pregatite sa fie abuzate.

Cati dintre voi ati mers la Dunare si ati avut rupturi? De unde stiti ca nu a fost un somn de 100 kg care v-a facut echipamentul praf fara ca macar sa va ganditi ca poate ati avut in lanseta captura vietii?

Cati dintre voi ati intepat si doar l-ati „simtit”? Sa intepi un somn de mari dimensiuni nu este usor pentru ca are gura blindata de niste platose osoase care se sparg extrem de greu si doar cu lansete deticate si fire textile care sa transmita toata forta lansetei in varful carligului in cel mai scurt timp.

Spre surprinderea multora trasaturile somnilor mari nu sunt extrem de violente si de multe ori chiar anemice pentru ca ala este un peste cu experienta de zeci de ani, care a scapat din nenumarate carlige si plase asa ca stie sa fie atent si se poate pacali doar cu monturi bine facute si cu scule dedicate.

Va asteptam cu intrebari si vom oferi raspunsuri in limita cunostintelor pe care le avem!

Deasemenea nu uitati ca gasiti echipamente care vor face fata fara probleme oricarui somn din Dunare si alegerea unuia sau altuia depinde doar de „gustul” pescarului si bineinteles de aplicatia la care va fi folosit echipamentul: clonc, spinning, stationar, etc

Va urez fir intins si aveti grija ce fel de peste va doriti sa prindeti ca se poate intampla!

Scroll to Top