Pescuit primăvara pe râu

Luna martie este o perioadă de schimbări majore în stilul de viață al peștilor. În funcție de regiune, rezervoarele pot fi în continuare acoperite cu gheață sau puteți pescui deja în apă deschisă. Deși înghețurile sunt încă posibile în această perioadă, apa începe treptat să se încălzească și se îmbogățește din ce în ce mai mult cu oxigen. În acest moment, pescuitul cu lansetă va fi eficient.

Crapul crucian și gândacul încep să ciocnească înaintea tuturor. Prima explozie de activitate va avea loc în câteva zile după începerea derivei de gheață. Ele pot fi prinse pe o tijă plutitoare cu un instrument orb sau cu un plutitor glisant. Pe măsură ce apa se încălzește, locuitorii subacvatici se hrănesc din ce în ce mai activ, pregătindu-se pentru perioada de reproducere.

În primăvară, ansamblul glisant funcționează pe crap și carcasă pe corpuri de apă stagnante, pe roach, plătică, rud în curent.

În aprilie, în cea mai mare parte a Rusiei, gheața fie s-a topit, fie este pe cale să se topească. De obicei, apa deschisă apare mai întâi în largul coastei. Aici este încălzit, conține mai mult oxigen și are suficientă hrană pentru a atrage peștii.

În apă stagnantă, puteți pescui lângă țărm în stratul superior de apă. Acolo unde există un curent puternic, peștele se află la o adâncime de 2-3 până la 4-5 metri. Având în vedere faptul că, în luna aprilie, mulți pești merg la reproducere, activitatea în această perioadă scade.

De asemenea, după depunerea icrelor timp de o săptămână, apare o pauză temporară, apoi activitatea crește. În mai, peștii mușcă în mod activ în mod special. În acest timp, condițiile sunt cele mai favorabile pentru activitate. De obicei, reproducerea se termină cel târziu în a doua jumătate a lunii mai și la sfârșitul lunii pescarii se pot bucura de o mușcătură bună.

În primele zece zile ale lunii mai, ar trebui să acordați atenție râurilor mici. Peștele este bine prins cu o tijă plutitoare. În acest moment, multe specii de pești sunt uniți în școli și se deplasează activ în jurul zonei de apă. Acest lucru ar trebui luat în considerare la pescuit.

Scroll to Top