Ingrediente reteta culinara Musaca de cartofi cu peste
- 1 kg cartofi
- 700g peste
- 500g suc de rosii
- 1 ceapa mare
- 1 rosie mare
- ulei
- 2 oua
- patrunjel
- sare
Mod de preparare reteta culinara Musaca de cartofi cu peste
Cartofii se curata de coaja si se taie in felii de 1 cm grosime si se pun la fiert in apa cu putina sare. Nu trebuie sa-i fierbem de tot, ci sa-i aducem in stadiul de “prefiert”.
Pestele se fierbe in apa cu sare si se dezoseaza cu mare atentie. Ceapa se taie pestisori si se caleste in ulei.
Se unge o tava adanca cu ulei si se asaza un strat de cartofi, unul de peste, ceapa calita si apoi iar un strat de cartofi. Se toarna apoi sucul de rosii si se orneaza cu rondele de rosie. Se unge deasupra cu galbenusurile batute de la 2 oua.
Se introduce la cuptor pentru 20 minute pana se rumeneste frumos pe deasupra. Aproape de final se presara patrunjel verde tocat.