Somon cu citrice, la cuptor

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 4 fileuri de somon proaspăt;
  • ¼ cană de zeamă de lămâie;
  • ¼ cană de zeamă de portocale;
  • ¼ cană de zeamă de limetă;
  • 2 lingurițe de unt topit;
  • 1 linguriță de pătrunjel uscat;
  • ½ linguriță de boia de ardei iute;
  • ¼ linguriță de sare;
  • ¼ linguriță de piper;
  • puțin ulei.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius. Acoperă o tavă cu hârtie de copt pe care o vei unge cu puțin ulei.
  2. Într-un bol amestecă zeama de lămâie cu cea de portocale și cu zeama de limetă, dar și cu untul topit, pătrunjelul, boiaua, sarea și piperul. Unge apoi cu acest amestec fileurile și așază-le în tavă.
  3. Introdu tava la cuptor și coace somonul timp de 15 minute. Servește cald, cu zeamă de lămâie și o salată verde alături.
Scroll to Top