Știucă învârtită la începutul verii

Iunie este cea mai favorabilă lună de vară pentru știucă. În acest moment, apa din unele rezervoare nu a avut încă timp să se încălzească puternic și, prin urmare, prădătorul continuă să se plimbe în mod activ în jurul rezervorului, hrănindu-se periodic cu pești mici. În iunie, unele știuci, care nu au avut timp să facă acest lucru mai devreme, termină de depunerea, astfel încât să poată rămâne destul de aproape de zona de coastă.

După cum știți, printre știuci puteți găsi adesea canibali adevărați care pot ataca și mânca știucă mai mică. Acest lucru dublează șansele unui pescar de a prinde râvnitul trofeu, care a venit la mal să vâneze tineri reprezentanți ai propriei specii.

Există, de asemenea, multe controverse în rândul pescarilor cu privire la momeli și metodele de pescuit. Unii cred că la începutul verii este mai bine să prinzi un prădător în puțin adâncime, căutând stoluri de lucruri mici potrivite pentru hrănire.

Alții sunt siguri că trebuie să cauți știuca la adâncime deja în acest moment, dar acest lucru necesită mult efort și pregătire. De obicei, la începutul verii, spinning-ul și așa-numitele cercuri sunt considerate cele mai atrăgătoare unelte.

Pentru spinning, este de preferat să fie echipat cu luminoase, care se disting prin joc bun, spinners. Strălucitoare pe vreme înnorată și platourile și oscilatoarele argintii lucioase și mat într-o zi însorită obișnuită se arată destul de bine. De asemenea, este indicat să folosiți plăci turnante intercalate cu puncte și tonuri roșiatice și verzui. Numerele 2-3 conform clasificării Meps.

Vibratoarele strălucitoare sunt potrivite vara când pescuiți știucă cu o lansetă de filare. Dar utilizarea corectă și adecvată a voblerelor este, de asemenea, importantă. Vara, se folosesc cel mai des voblerele de suprafață, care permit cablarea să fie efectuată fără a se agăța de vegetația acvatică abundentă.

Cele mai frecvente tipuri de pești pentru momeală vie sunt bibanii, sumbră, unele tipuri de leucoree, precum și crapul mic.

Scroll to Top