BALTI DE PESCUIT LANGA SIBIU

1. Balta Tocile 1 si 2

La 9.72 Km de Sibiu: Acces Rutier Dinspre Bucuresti, Rm Valcea, Brasov inainte cu 12 km de intrarea in Sibiu virati stanga in dreptul (iesirii) localitatii Vestem pe un drum forestier, drept inainte 2 km care va duc pana in fata cabanei.

La Tocile Sibiu veti gasi un mic complex piscicol situat in mijlocul naturii dedicat iubitorilor de pescuit sportiv carora incercam sa le oferim toate conditiile necesare praticarii acestui sport precum si facilitati de cazare. Cabana dispune de 10 camere duble dotate cu baie proprie si casute de camping.

Balta Tocilele 1 dispune de 1,5 hectare de luciu apa iar Balta Tocilele 2 dispune de 2,5 hectare de luciu apa.

Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto, Cabana, WC

Regulament Balta Tocile 1 si 2:

Se pescuieste in sistem C&R (Catch and Release).

Specii de pesti Balta Tocile 1 si 2:

Salau, Somn, Cteno, Caras, Crap.

Momeala Balta Tocile 1 si 2:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb verde
  • Boabe de porumb uscate
  • Coropisnita
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa este de 50 Ron / zi

Contact Balta Tocile 1 si 2:

Date GPS: Latitudine: 45.714821, Longitudine: 24.194887

2. Balta Tocile 4

La 10.05 Km de Sibiu: Lac de pescuit sportiv de 4,5 hectare, la 10km de Sibiu, la 3km de intersectia DN1 cu Vestem. Populata recent cu peste 2 tone de crap romanesc si caras, s-au capturat exemplare de crap de 17kg.

Pe lac se pescuieste de pe pontoane special amenajate si in baza unui regulament de pescuit. Lacul dispune si de conditii de camping, cabanute, WC si terasa cu vitrina si lada frigorifica.
Facilitati: Access auto, Foisor, Copaci pe mal, WC, Umbrar, Posibilitate campare, Ponton, Barbeque

Regulament Balta Tocile 4:

Se pescuieste doar de pe pontoane special amenajate. Pentru fiecare taxa achitata se pot retine maxim 3kg de peste.Crapul romanesc si cteno peste 3kg se elibereaza imediat.Linul se elibereaza imediat. Pe balta sunt interzise chefurile, injuriile, manelele si orice alte activitati ce pot deranja ceilalti pescari. 

Pentru pastrarea curateniei este interzisa aruncarea gunoiului pe apa sau in stuf, acesta va fi colectat in pungi speciale puse la dispozitia pescarilor. Pescarii nu au voie sa dea peste altor pescari. Pe toata durata partidei de pescuit personalul baltii poate verifica si cantari pestele capturat iar la plecare se va face controlul bagajelor.

Specii de pesti Balta Tocile 4:

Fitofag, Stiuca, Cteno, Caras, Crap, Linul.

Momeala Balta Tocile 4:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Tocile 4:

Taxa: 40 RON

Date GPS: Latitudine: 45.710793, Longitudine: 24.192152

3. Balta lui Nelu

La 12.04 Km de Sibiu: Cum sa ajungi la locatie:
Dinspre Sibiu, catre Sebes, via DN1, dincolo de localitatea Cristian, la 2km, pe partea stanga a DN1.
Locatia este la aprox. 150m de la DN1, accesul se face usor via drum pietruit, indiferent de conditiile meteo.

Descriere balti:
Aveti la dispozitie 3 lacuri dintre care cel mai mare are 70m latime, 300m lungime si in medie peste 3m adancime.
Pe maluri sunt salcii pletoase si bancute cu umbrele, oferind umbra si confort.
Exista si posibilitatea sa faceti gratar.
Facilitati: Copaci pe mal, WC, Umbrar, Barbeque

Regulament Balta lui Nelu:

Pescuitul se face exclusiv ziua.
Fiecare pescar, daca doreste, poate pastra 3kg din pestele capturat, restul se va elibera.
Pestele mare se elibereaza.

Specii de pesti Balta lui Nelu:

Fitofag, Somn, Caras, Biban, Clean, Crap, Platica.

Momeala Balta lui Nelu:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta lui Nelu:

25 – 50 Lei / pescar / 6 ore

Date GPS: Latitudine: 45.781380, Longitudine: 23.988503

4. La Amurii Albi

La 25.4 Km de Sibiu: Doua balti pentru pescuit situate la aprox 50km de Tg-Mures. Sunt populate cu crap, amur, salau, caras, fitofag, novac, somn african, biban si pastrav. Posibilitate de campare cu cortul.
Facilitati: Access auto, Foisor, Cabana, WC, Umbrar, Posibilitate campare, Cort, Barbeque, Restaurant

Regulament La Amurii Albi:

Se pescuieste zii lumina cu max 3 lansete. Se pescuieste in sitem prinde si elibereaza la speciile crap, amur si somn african. Optional se pot cumpara aceste specii la 15lei/kg.

Specii de pesti La Amurii Albi:

Fitofag, Sanger, Salau, Somn, Cteno, Caras, Amurul alb,Babusca, Biban, Caracuda, Crap, Linul, Pastravul, Porcusorul,Tipar.

Momeala La Amurii Albi:

  • Pufulete
  • Scoica
  • Vierme de salcie
  • Ficat de vita
  • Ficat de porc
  • Ficat de pasare
  • Tipar
  • Lipitoare
  • Broscuta vie
  • Pestisor viu
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb verde
  • Boabe de porumb uscate
  • Coropisnita
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa La Amurii Albi:

15lei/zi 10 lei/jumatate de zii.

Date GPS: Latitudine: 46.000000, Longitudine: 24.000000

5. Balta lui Iancu

La 27.81 Km de Sibiu: Balta lui Iancu a fost reamenajata si modernizata in anul 2004 pe partea superioara a bratului mort al Oltului din dreptul satului Colun. Aceasta consta in construirea a doua diguri, nivelarea si decolmantarea malurilor, amenajarea de locuri pentru pescuit si agrement cu mese, scaune si pontoane, oferind conditii deosebite pentru pescari.

Pe malul lacului mai sunt amplasate casute de camping dotate cu locuri amenajate special pentru gratar construite din piatra de rau.
Suprafata lacului este mai mare de 40000m2 si se afla intr-o locatie cu vegetatie diversa si bogata, de aici putand fi admirati muntii Fagaras si Transfagarasanul.

Balta de pescuit este populata cu o mare varietate de peste. Capturile cele mai multe si mai frumoase sunt de stiuca cu o greutate medie de 3-4 kg, somnul in medie de 5-6kg, crap 4-5 kg si nelipsitul caras care de multe ori depaseste 800 gr.

Popularea lacului de pescuit cu aceste specii de peste a fost facuta de la Nucet Targoviste, iar in 2008 de la Daia Romana – jud. Alba, cu crap intre 1,5 si 5 kg. Popularea anuala cu crap romanesc se face si din balta proprie, special amenajata pentru reproducerea crapului, aflata in vecinatatea lacului de pescuit si agrement.

In judetul Sibiu, balta lui Iancu Ioan, de la Colun, este localizata in dreptul satului Colun, comuna Porumbacu de Jos. Balta de pescuit reprezinta o parte din bratul mort al Oltului, in urma amenajarii barajului de la Colun-Scorei. Pe DN1, la intrarea in localitatea Scorei din directia Sibiu-Brasov, in partea stanga a soselei, un drum betonat duce la barajul Colun-Scorei. Imediat dupa hidrocentrala, la stanga (aval baraj) la o distanta aproximativa de 200m se afla balta lui Iancu.

Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto, Foisor, Cabana, Copaci pe mal, WC, Umbrar, Posibilitate campare, Barbeque

Regulament Balta lui Iancu:

Prin pescuit in scop recreativ se intelege pescuitul efectuat cu undita, in scop de agrement, cu respectarea urmatoarelor reguli:
1. Taxarea se efectueaza pe lac, fiecarui platitor inmanandu-i-se personal prezentul Regulament, pentru care va semna de luare la cunostinta pe bonul de acces achitat.
2. Contravaloarea unui permis de pescuit este de 30 lei/zi si 30 lei/noapte pentru fiecare persoana. Pescuitul se va desfasura dupa urmatorul orar:
– Intre orele 6.00 – 20.00 se va achita taxa de zi
– Intre orele 20.00 – 6.00 se va achita taxa de noapte
Nu se admite achitarea partiala a taxei de pescuit, in functie de timpul de pescuit sau varsta pescarului.
3. Accesul la pescuit se face nominal.
4. Parcarea masinilor se va face in spatiul special amenajat si in apropierea acestuia.
5. Pentru fiecare taxa de pescuit se admit doar 3 undite cu maxim 2 carlige fiecare. Pentru o a patra undita se plateste contravaloarea unui nou permis de pescuit.
6. Pescuitul se practica de pe mal; este interzisa intrarea in apa, sub orice motiv.
7. Nadirea se face de pe mal. Momelile folosite vor fi cele clasice. Nu se admit momeli insalubre. Aveti obligatia sa prezentati momelile la controlul personalului de serviciu.
8. Cantitatea maxima admisa pentru un permis de pescuit este de 3 kg de peste. Daca se depaseste aceasta cantitate, pretul pentru pestele prins este urmatorul: crap, cosas, scoicar – 15 lei/kg; caras – 5 lei/kg; somn, salau, stiuca – 15 lei/kg. Daca greutatea unui exemplar pescuit depaseste 4 kg, se va elibera – acesta fiind exemplar reproducator.
Va atragem atentia asupra faptului ca pescuitul recreativ trebuie sa fie si sportiv, aceasta insemnand ca exemplarele subdimensionate trebuie eliberate.
9. Este interzisa ocuparea simultana a mai multor locuri de pescuit in baza unui singur permis de pescuit. Un pescar poate ocupa circa 5 m pe mal.
10. Pescarii se vor supune controalelor persoanelor autorizate.
11. Nu se admite pescuitul prin metode interzise de lege, ca de exemplu pescuitul cu ”grebla” sau cu mana, folosirea ”ariciului”, a carligelor de agatat etc.
12. Se interzice spalarea masinilor langa apa. De asemenea este interzisa circulatia cu barca sau cu orice alt mijloc de plutire pe luciul apei.
13. Detinatorii de caini sunt obligati sa isi controleze in permanenta animalele, astfel incat sa se asigure siguranta persoanelor care circula pe malul apei.
14. Parasirea locului de pescuit se va face prin punctul de acces si numai dupa efectuarea controlului pestelui retinut.. Pescarii sportivi care nu respecta aceasta regula nu vor mai fi primiti la pescuit.
15. Pescarii sportivi sunt obligati sa intretina curatenia generala a locului de pescuit. Nu se vor arunca resturi menajere pe mal si in apa. In acest scop vor fi folosite locurile special amenajate. Nu se vor afecta fanetele din apropierea apei si nu se vor taia arborii.
16. Comportamentul va fi civilizat si corespunzator scopului recreativ, cu urmatoarele precizari:
– Nu se va consuma alcool in exces.
– Muzica nu va deranja celelalte persoane aflate la pescuit.
17. Pestele prins va fi pastrat viu in juvelnice, astfel incat paznicul sau persoanele indreptatite sa poate elibera exemplarele necorespunzatoare.
18. Incalcarea legislatiei in vigoare si a prezentului regulament se sanctioneaza disciplinar – cu excluderea de la pescuit, material sau penal, dupa caz.
19. Persoanele de sex masculin care insotesc pescarii sportivi, fara a pescui, vor achita o taxa de 5 lei/zi si/sau 5 lei/noapte.

Autoritatile competente (Politia, Jandarmeria) colaboreaza cu conducerea societatii pentru buna desfasurare a acestei activitati.
P.F.A. Iancu este exonerata de orice raspundere privind eventualele incidente, accidente sau alte intamplari care ii afecteaza in vreun fel pe cei intrati in amenajarea piscicola, indiferent de cauza/cauzator.

Acest regulament a fost intocmit respectand legislatia in vigoare, L 192/2001, L298/2004, OU 60/2004, L319/2006, OUG 23/2008, personalul PF Iancu avand competenta pentru aplicarea acestora pe teritoriul amenajarii piscicole.

Modificarile ulterioare ale prezentului regulament, vor fi anuntate din timp. Pentru lamuriri suplimentare, va puteti adresa personalului PF Iancu.

Specii de pesti Balta lui Iancu:

Stiuca, Somn, Caras, Crap.

Momeala Balta lui Iancu:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta lui Iancu:

Tariful este 30ron/zi+30ron/noapte cu reduceri acordate grupurilor.

Date GPS: Latitudine: 45.779106, Longitudine: 24.500713

6. Balta Miercurea

La 29.08 Km de Sibiu: Mergeti din Sibiu pe DN1 spre Sebes. La 35 km de Sibiu, respectiv 25 km de Sebes se afla localitatea Miercurea Sibiului. Balta Miercurea este situata la 300 m din DN1.

Balta Miercurea are o suprafata de 2 ha si este imprejmuita cu gard. Balta Miercurea este o balta mica dar frumoasa cu locuri de pescuit atat la soare cat si la umbra sub pomi fructiferi sau salcii.

Facilitati: Access auto

Regulament Balta Miercurea:

– crapul se pescuieste in sistem C&R
– se poate retine doar caras, salau , somn, clean respectind dimensiunile legale si in limita a 4 kg.

Specii de pesti Balta Miercurea:

Salau, Somn, Caras, Clean, Crap.

Momeala Balta Miercurea:

  • Pufulete
  • Pestisor viu
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb verde
  • Boabe de porumb uscate
  • Coropisnita
  • Boilies
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Miercurea:

Taxa este de 40 Ron / 12 ore

Date GPS: Latitudine: 45.890755, Longitudine: 23.793743

7. Balta Dostat Alba

La 34 Km de Sibiu: Balta este situată în jud. Alba, lacul dispune de o densitate mare de crap, sânger, novac, ten și caras.
Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, WC, Posibilitate campare

Regulament Balta Dostat Alba:

REGULAMENT PESCUIT 
CLUB BIOTERRA
2020

LACUL MARE DRAȘOV (EXCLUSIV CATCH & RELEASE/ PRINDE ȘI ELIBEREAZĂ):
ACEST REGULAMENT TREBUIE RESPECTAT OBLIGATORIU DE FIECARE PESCAR.
Înainte de instalarea pe locul de pescuit, pescarul va consulta prezentul regulament. Va achita taxa corespunzatoare pentru pescuit, în cazul în care ESTE DE ACORD cu aceste reguli.
REGULI DE BAZĂ:
• Ziua de pescuit începe la ora 6:00 și se încheie la 18:00 (partida de 12 ore)
• TAXA PESCUIT 12 h= 50 LEI (CATCH & RELEASE)
• TAXA PESCUIT 24 h= 100 LEI (CATCH & RELEASE)
• TAXA PESCUIT 36 h= 150 LEI (CATCH & RELEASE)
• TAXA PESCUIT 48 h= 200 LEI (CATCH & RELEASE)
• TAXA PESCUIT 72 h= 300 LEI (CATCH & RELEASE)
• Se poate pescui noaptea (doar pentru grupuri organizate de minim 8 pescari) și prin plata taxei aferente partidei de 12 ore. 
• Se poate pescui cu 3 lansete + 1 undiță.
• Este permis pescuitul folosind monturi de pescuit cu un singur cârlig (monturi care permit eliberarea peștilor în caz de ruptură: in-line, plumb pierdut).
• Pescarul are obligația de a avea în dotare saltea de primire, spray antiseptic și mingioc cu plasă deasă și deschidere de minim 50 cm.
• Este interzisa nadirea cu semințe nefierte (porumb uscat, alune tigrate, etc). 
• ESTE INTERZIS ACCESUL PE BALTĂ CU JUVELNIC, SACI DE PĂSTRARE SAU ORICE TIP DE PLASĂ PENTRU REȚINEREA CAPTURILOR.
• În cazul capturilor, acestea se eliberează nevătămate și în cel mai scurt timp, ședința foto se realizează la o distanță de maxim 50 cm deasupra saltelei de primire. În caz contrar, pentru exemplarele care vor fi vătămate sau se va constata decesul acestora, pescarul va fi obligat să achite o contravaloare de 100 lei / kg pentru exemplarele ce nu depășesc 5 kg, iar pentru exemplarele ce depășesc 5 kg 250 lei/kg (TVA inclus).
• Este strict interzis pescuitul cu momeală vie (peștișori).

Reguli de conduită:
• Pescarul poate fi însoțit de o persoană de sex feminin și copii cu vârste sub 14 ani fără a plăti o taxă suplimentară.
• Restul persoanelor vor plăti o taxă de agrement: 5 lei/ persoană.
• Însoțitorul sau însoțitorii pescarului NU au permisiunea de a pescui cu vreuna dintre lansetele pescarului sau alte lansete.
• Însoțitorii pot ajuta pescarul, cu minciogul, la scoaterea peștilor.
• Accesul vizitatorilor pe baltă sau părăsirea incintei pentru cumpărături NU sunt permise fără acordul administrației și controlul autoturismului sau a bagajelor la părăsirea incintei (vă rugăm să vă faceți toate cumpărăturile necesare).
• Pe teritoriul amenajării piscicole este interzis accesul autoturismelor, acestea fiind parcate în spațiul special amenajat.
• Se va prezenta personalului bălții peștele reținut în orice moment în care este solicitat acest lucru.
• Este posibilă rezervarea unui stand de pescuit în prealabil.
• Pescarul are obligația să se așeze în dreptul standului de pescuit rezervat sau ales de la începutul partidei.
• Pescarul își poate schimba locul de pescuit numai cu acordul paznicului sau al administratorului, după care se poate muta pe un alt loc de pescuit care nu este ocupat sau rezervat.
• Se poate pescui DOAR în dreptul locurilor de pescuit marcate (standuri).
• Este interzisă crearea de locuri de pescuit în diverse zone ale bălții sau în stuf.
• Pescarii ṣi însoṭitorii acestora vor manifesta un comportament respectuos și civilizat față de ceilalți pescari și față de personalul amenajării piscicole.
• Este obligatorie respectarea întregului regulament.
• În caz contrar, pescarii vor fi evacuați de pe baltă fără a se returna taxa de pescuit (dacă aceasta a fost achitată).
• Este interzis scăldatul (inclusiv pentru recuperarea echipamentelor ajunse în apă din diverse motive).
• Recuperarea lansetei sau undiței prin intrarea în apă este strict interzisă. Se va anunța paznicul pentru recuperarea acestora.

Liniștea și Curățenia:
• În incintă sunt interzise muzica, petrecerile sau orice altă activitate ce poate deranja pescarii din jur.
• Pescarii sunt obligați sa aibă în dotare saci menajeri pentru colectarea deșeurilor proprii.
• În standul de pescuit este obligatorie păstrarea ordinii ṣi a curăṭeniei.
• Este obligatorie luarea tuturor măsurilor de prevenire a evenimentelor negative. (incendii, degradări ale materialelor din dotarea standurilor, distrugeri de orice fel ṣi alterarea calităṭii apei prin aruncarea de deṣeuri, precum și asigurarea bunurilor personale).
• Vinovaṭii vor răpunde penal sau administrativ, după caz.
• Este interzisă amplasarea grătarelor și folosirea focului.

CONTROLUL:
• Nu părăsiți locul de pescuit și nu încărcați mașina cu bagaje, până nu anunțați paznicul să vină în control.
• În situația neanunțării paznicului se va solicita descărcarea bagajelor în afara autoturismului pentru control amănunțit.
• Se vor verifica: orice bagaj, lăzile frigorifice, locaș roată de rezervă, etc.
• Personalul amenajării își rezervă dreptul de a verifica pescarul inclusiv în interiorul autoturismului.
• La finalul partidei de pescuit, personalul amenajării piscicole va cântări peștele prins pentru stabilirea cantității reținute .
De reținut:
• Administrația amenajării își rezervă dreptul de a-și selecta clienții !!!
• Regulamentul se substituie unui act normativ de protecṭie a muncii.
• Pescarii ṣi însoṭitorii acestora îsi asumă întreaga răspundere în cazul în care, pe durata ṣederii pe teritoriul amenajării, sunt implicaṭi într-un accident/incident de orice natură.
• Administraṭia este exonerată de orice răspundere civilă, administrativă ṣi materială pentru orice formă de accidente, incidente, precum și urmări generate de consumul de alcool sau neatenṭia pescarului ṣi a însoṭitorilor acestuia.
• Administrația amenajării își rezervă dreptul de a modifica prezentul regulament în orice moment din timpul sezonului de pescuit.

Atenție !!!
• PESCARUL trebuie să înṭeleagă faptul că în timpul partidei de pescuit se află în incinta unei PROPRIETᾸȚI PRIVATE, că trebuie să respecte regulamentul intern.
• Cel care va fi prins că sustrage /ascunde peṣte, conform prezentului regulament, se face vinovat de furt.
• Acesta va fi reṭinut până la sosirea organelor de poliṭie, urmând a fi luate măsurile ce intră în competenṭa organelor de poliție.
• Pescarul sau însoțitorul care va fi găsit că nu respectă unul din punctele din regulament va fi dat afară din incintă. Acestuia i se va elibera în apă peṣtele prins, fără a i se returna taxa achitată.
• PRIN PLATA TAXEI DE PESCUIT SPORTIV, SE ÎNȚELEGE FAPTUL CĂ PESCARUL ȘI ÎNSOȚITORII ACESTUIA ACCEPTĂ INTEGRAL ṢI NECONDIȚIONAT PREVEDERILE PREZENTULUI REGULAMENT INTERN.

Specii de pesti Balta Dostat Alba:

Fitofag, Sanger, Salau, Stiuca, Cteno, Caras, Amurul alb, Crap,Rosioara.

Momeala Balta Dostat Alba:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Dostat Alba:

50 de lei/12 ore/pescar (catch&release)

Date GPS: Latitudine: 45.941608, Longitudine: 23.757883

8. Balta Stigma Fishing

La 40.97 Km de Sibiu: Aparuta in urma colmatarii unui colt al Oltului, balta Stigma Fishing are in o suprafata de aproximativ 4ha. In anul 2011 a fost populata cu crap si caras.

Accesul dinspre Brasov se face pe DN1 spre Sibiu, trecand prin Fagaras. In localitatea Ucea de Jos exista un indicator catre balta.

Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto

Regulament Balta Stigma Fishing:

– Se pot retine maxim 5 kg de peste 
– Se pot folosi 4 lansete

Specii de pesti Balta Stigma Fishing:

Salau, Stiuca, Caras, Biban, Clean, Crap, Linul, Platica.

Momeala Balta Stigma Fishing:

  • Pufulete
  • Boabe de porumb conserva
  • Boabe de porumb uscate
  • Rame
  • Viermusi
  • Mamaliga (patratica)

Taxa Balta Stigma Fishing:

– 100 RON – 12h
– C&R 24h – 50 RON
– C&R 12h – 40 RON

Date GPS: Latitudine: 45.799309, Longitudine: 24.671078

Scroll to Top