Activitatea cu stiuca ii place pescarului pe tot parcursul anului. Prădătorul dungat este prins practic peste tot și în orice moment al anului. Cu toate acestea, ar trebui să vă amintiți întotdeauna că comportamentul peștelui depinde direct de vreme și anotimp și ar trebui să țineți cont de acest lucru atunci când vă pregătiți pentru pescuit. În general, vara, prădătorul continuă să se hrănească activ, dar nu o face la fel ca pe stomacul gol în primele luni de primăvară .
Vara, știuca devine mai precaută și mai capricioasă în ceea ce privește mâncarea. Peștele își schimbă habitatele, precum și preferințele gustative. Știuca mai mică, cântărind până la 2 kilograme, numite ierburi, rămân adesea lângă coastă și se hrănesc acolo, așteptându-și prada în pârâurile înierbate.
Vara, știuca stă adesea lângă nuferi și alte vegetații. O știucă mai mare, care cântărește mai mult de 2-3 kilograme, care este atât de apreciată de pescari și este un adevărat rival demn în joc, merge în locuri mai adânci. Ea se îndepărtează de coastă, căutând gropi adânci, joncțiuni și fisuri, unde apa este mai rece și mai oxigenată.
Deci nu are probleme cu mâncarea și se poate bucura de lenjeria mică care trece fără probleme. Dar în ciuda faptului mai rău în comparație cu primăvara și toamna.
În condițiile de pescuit, pescarii pot continua cu succes vânătoarea de dungi, folosind anumite cunoștințe, experiență și, de asemenea, având în arsenalul lor câteva momeli simple care nu vor lăsa nicio știucă neinteresată.
Luați în considerare comportamentul și caracteristicile pescuitului la știucă în lunile individuale de vară.