Green Paradise

Despre lacul Green Paradise

Green Paradise (Sat Mehedinta, jud.Prahova) este un lac cochet, de o frumusete rara, situat la 111 km de Bucuresti, 110 km de Brasov, 76 km de Targoviste, 71 km de Buzau si 25 km de Ploiesti. A luat naştere in anul 2010, iar pana atunci in acest loc se afla un bazin de irigaţii.

Bazinul a fost jumatate secat si acoperit cu vegetatie (stuf, salcii, papura, iarba) si mlastină. Din primavara anului 2010 s-a lucrat intens pentru a fi decolmatat si curatat de vegetatie. Suprafata lacului este de 10 ha luciu de apa si este impartit in două balti printr-un dig de departajare.

Substratul lacului este in proportie de 90% cu pietris si are 2 izvoare din afara baltii si 10 izvoare proprii. Apa este de o calitate deosebita. Fiind o zona de Subcarpati, este si putin alcalina.

Prima balta, respectiv Green Paradise I are o suprafata de 7 ha, adancimea apei variaza de la 1 la 9 metri, cu canale, praguri, insule, stuf si structuri submerse. Este un lac greu de abordat pentru cei neobisnuiti cu pescuitul in balti adanci, pestele avand comportament diferit de cel din zona de ses. Aceasta balta este populată 90% cu peste paşnic si 10% cu peste rapitor. Este destinată pescuitului sportiv, recreativ, iubitorilor de natura, ce cauta liniste, respect fata de pesti si de cei din jur.

Lacul Green Paradise pune la dispozitie 30 locuri de pescuit, 13 pontoane, 22 de cabanute cu curent, un pat in fiecare cabanuta, 10 locuri amenajate pentru pescuitul stationar, 2 insule formate in urma curatarii si decolmatarii pamantului pe care sunt disponibile 6 standuri de dimensiuni mai mici, magazin nada, momeala si accesorii pescuit, terasa cu bauturi racoritoare, gratare la fiecare loc de pescuit, loc de joaca pt copii, mini zoo, cosuri de gunoi la fiecare loc de pescuit, 5 WC-uri.

Cea de-a doua balta, respectiv Green Paradise II are suprafata de aproximativ 3 ha luciu de apa, cu adancimi cuprinse intre 30cm si 4 m; Pe aceasta balta se pescuieste de pe ambele maluri, in limita locurilor ocupate.

Complexul de lacuri Green Paradise este imprejmuit cu gard, iar drumurile de acces sunt pietruite. Drumul are o parte luminata (pe partea unde nu se pescuieste) cu parcare pazita, camere de supraveghere (zona parcarilor si pe lac).

Scroll to Top