De ce este pescuitul un hobby atât de sănătos?

Într-o lume agitată, cu o mulțime de deadline-uri și cu un nivel foarte ridicat de stres, practicarea unui hobby în aer liber poate crește calitatea vieții. Eliberarea de stres, petrecerea de timp în natură, conectarea cu mediul înconjurător ne fac mai sociabili și mai productivi.

În plus, hobby-urile ce implică activitate fizică prelungesc durata de viață, potrivit unui studiu realizat în 2012 de cercetătorii de la National Cancer Institute, pe un eșantion reprezentativ de 650.000 de persoane cu vârsta minimă de 40 de ani. Concluzia studiului este, potrivit romedic.ro, că, indiferent de greutatea corporală, chiar și un minim efort fizic în aer liber crește cu până la 4,5 ani speranța de viață.

Femeile, la fel de pasionate de pescuit ca bărbații

Dacă până nu demult pescuitul era o îndeletnicire exclusiv bărbătească, tot mai multe femei descoperă secretele acestui sport și dezvoltă o adevărată pasiune. De asemenea, există articole pescuit potrivite și pentru ele, fie că sunt începătoare sau că deja au deprins tainele pescuitului.

Pentru începători, „recuzita” nu este deloc costisitoare, iar pentru a face alegerile potrivite trebuie să știi în primul rând ce tip de pește vrei să prinzi și ce stil dorești să abordezi.

Beneficiile pescuitului sunt uimitoare pentru trup, minte și suflet:

• te menține în formă

• sporește capacitatea de concentrare și atenția

• te scapă de stres și anxietate

• este un mod foarte bun de a petrece timp de calitate cu familia și apropiații

• stimuleaza sistemul imunitar

• este o activitate relaxantă

• educă răbdarea

• întărește relațiile de prietenie

• dezvoltă dexteritatea

• este un sport cu costuri accesibile.

Articole pentru pescuitul la feeder

Unul dintre cele mai populare stiluri este pescuitul la feeder, o activitate extrem de plăcută dacă ai sculele potrivite.

Ai nevoie de lansete feeder potrivite pentru tine, pentru că acest lucru poate face diferenta între o partidă de pescuit reușită și una ratată. Tipul de lansetă feeder depinde de mediul și peștele pe care dorești să îl prinzi; poți alege feeder light (potrivită chiar și pentru cele mai fine trăsături, datorită vârfului subțire, și pentru pești de dimensiuni mici spre medii), feeder medium (pentru o putere medie de aruncare) sau feeder heavy/extra heavy, pentru exemplare mari.

Un alt articol indispensabil îl reprezintă, pe lângă fire și cârlige, mulinete feeder. La alegerea produsului potrivit trebuie să ții cont de materialul din care este făcută, de numărul de rulmenți, de tipul de frână și de alte detalii tehnice ce îți pot fi explicate de specialiști.

Vestea bună este că poți cumpăra articole pescuit online, pentru toate gusturile și toate buzunarele, ce vor fi livrate rapid la ușa ta, ajutându-te, astfel, să economisești timp, pe care îl poți folosi pentru o partidă de pescuit, în loc să îl pierzi prin magazinele de specialitate.

Scroll to Top