Ce pot mirosii pestii?

Produsele chimice pe care le pot mirosii pestii sunt variate, dar cele mai importante pe care le folosesc pescarii au la baza aminoacizi dar pe langa acestia acizii biliari pot declansa hranirea majoritatii specilor. Aminoacizii se gasesc in alimente si implicit in nadele folosite. De exemplu momelile naturale cum sunt viermii sau melcii care nu au un miros specific speciei umane, acestia au un grad scazut de aminoacizi care poate fi detectat foarte usor de pesti.

Salmonidele (pastravul si somonul) au un nivel scazut al simtului pentru aminoacizi in comparatie cu ciprinidele (crap, platica, mreana, etc) care au o sensibilitate crescuta pentru aceasta substanta. Acesti aminoacizi fac parte din compozitia nadelor pentru pescuitul la crap dar sunt prezenti si in aditivi.

In comparatie cu aminoacizii, acidul biliar este mai putin cunoscut de pescari, intrucat acestea sunt substante chimice excretate de pesti dupa digerarea hranei. Prezenta acestor acizi biliari in apa indica faptul ca anumiti pesti s-a hranit in zona respectiva iar pentru cel care detecteaza aceasta substanta, ii stimuleaza hranirea, incercat si el vrea sa gaseasca hrana in acelasi loc.

Crearea de acizi biliari este ultima problema cu, care se confrunta producatorii de nade, odata introduse in nade, aceasta substanta va stimula si va aduna pestii pe vad. Pestii pot detecta nenumarate substante introduse in nadele de pescuit dar inca nu s-a demonstrat un anumit tip de aminoacid care poate atrage pestii iar nadele de pescuit folosesc un complex de aminoacizi.

Scroll to Top