Prinderea de luciofon în timpul iernii de pe gheață pe râuri cu curentul

Bibanul, ca și bibanul, ar trebui căutat în zonele din fund cu anomalii de relief, precum și la halul canalului. Acolo unde curentul nu este prea puternic, pot fi folosite balansoare și VIB-uri. Un rezultat bun se obține prin jigging cu o momeală vie fixată pe un cârlig, deși momelile din silicon funcționează în perioadele de activitate a prădătorilor.

Bersh

Bersh, spre deosebire de bibanul, preferă zonele cu curenți puternici și adâncimi mari. Deși mușcă din momeli artificiale, peștele mic este ceea ce îi place cel mai mult.

Lipanul

Lipanul alunecă în găuri pentru iarnă, dar ocazional intră în ape puțin adânci. Campingurile lui obișnuite sunt locuri liniștite în spatele pietrelor mari de lângă fisuri. Prinderea lipan iarna necesită o anumită pregătire fizică din partea pescarului – la urma urmei, trebuie să-ți croiești singur drumul de-a lungul gheții acoperite de zăpadă a râurilor.

Găsiți un pește, îl puteți prinde cu o undiță obișnuită jormus sau cu un măgar simplu, cu care vă puteți juca periodic împreună. Cel mai interesant pescuit la lipan pe o lingură mică cu o muscă artificială legată deasupra ei. Dintre momeală, lipanul preferă gândacul de scoarță sau larvele de brusture. Dacă pescarul nu a reușit să se aprovizioneze cu astfel de momeli, trebuie să prindă cu viermi de sânge și viermi.

Material interesant pentru pescuitul iarna pe curent

Dintre platformele neobișnuite pentru pescuitul curent de iarnă, merită menționat mulineta glisantă. Poate fi folosit pentru pescuitul staționar de alb și broșă.

Sliding diverter leader

Eficacitatea acestei platforme se realizează datorită faptului că liderul alunecă în raport cu firul principal de pescuit, datorită turbulența fluxului, fie crește mai sus, fie scade mai jos, atrăgând astfel peștii care stau în diferite straturi de apă.

Ca pescuit exotic, merită menționat pescuitul de stiucă din gheață. Principiul de funcționare este același ca și atunci când pescuiți în întindere. Pescuitul în curent iarna vă permite să obțineți rezultate bune numai dacă pescarul înțelege diferențele sale fundamentale față de pescuitul în corpuri de apă stagnante.

Scroll to Top