Permis de pescuit ANPA in cadrul unei asociatii de pescuit sportiv- reglementari specifice si cotizatii

Exista asociatii de pescari care in urma contractarii unor ape prin programul ANPA, au drept de exploatare penrtru resursa piscicola vie in sectoarele / acumularile concesionate. Acest drept le ofera exclusivitate pe apele in cauza.

Doar asociatia respectiva va putea emite permis de pescuit ANPA 2022 pentru acele luciuri de apa. Pentru ca pescarii sa le poata accesa, este nevoie sa se adreseze respectivelor asociatii, care pot solicita o taxa. Aceasta taxa este “cotizatia anuala” pe care asociatia respectiva o gestioneaza in scopuri administrative. Odata cu achitarea taxei, asociatia de pescuit va elibera doua documente dintre care unul este permisul de pescuit ANPA 2022. Al doilea este un carnet de membru, vizat la zi in baza achitarii cotizatiei anuale.

Permisul ANPA 2022 pentru ape contractate este de asemenea nominal. Acordul de reciprocitate este un termen nou introdus de catre cei de la ANPA. Face referire la acordurile scrise intre asociatii care permit pescarului sportiv accesul pe sectoarele de apa aflate in concesiune la nivel national. Fara un acord scris intre asociatii, respectivele sectoare de ape NU POT FI PESCUITE.

Permisele eliberate nu au valabilitate pe teritoriile altor asociatii de pescari sportivi fara un acord de reciprocitate scris. Mare atentie!

Scroll to Top