Metode de lansare in locuri inguste

De cele mai multe ori pescarii folosesc lansarea clasica, dar uneori aceasta nu este posibila din cauza obstacolelor. In majoritatea cazurilor aceste obstacolele sunt crengi de copaci care impiedica pescarul sa lanseze de pe spate. Pe langa copaci, malurile abrupte sau denivelarile din sol sunt un dusman pentru pescar.

3 tipuri de lansare in pescuit

Lansare din mana asa cum am denumit-o noi, este acel tip de lansare care poate fi executata fara a lasa lanseta pe spate, penduland plumbul spre varful lansetei pentru a mai adauga cativa metri lansarii. Intradevar, cu acest procedeu nu puteti arunca mai mult de 30m, dar este foarte eficient atunci cand nu se poate lansa din lateral sau clasic.

Lansare din lataral, asemanatoarea aruncarii OTG este folosita in special atunci cand locul este ingust ( de obicei un mal abrupt sau crenzi de copaci ). Chiar daca cu acest procedeu se pot face lansari care pot 60m, este mult mai greu de controlat traiectoria monturii, intrucat depinde de eliberarea firului in aruncare.

Lansarea 125° este asemanator lansarii clasice, dar din cauza obstacolelor nu se poate duce lanseta indeajuns spre spate. Pentru asemenea procedeu va trebuie un bat cu varful rezistent si fir de calitate, intrucat prin pendularea pumbului „inainte-inapoi” si smucirea din aruncare riscati sa rupeti varful sau montura. Daca procedeul este executat corespunzator si echipamentul va ajuta, se pot face aruncari de peste 70m fara mari probleme.

Scroll to Top