loader image

Lacurile din jurul Timișoarei

Lacurile de la Becicherecu Mic, aflate în hotarul așezării, sunt o rămășiță a mlaștinilor care au acoperit câmpia Banatului până în secolul al XVIII-lea, și se întind pe o suprafață de 33 hectare, respectiv 13 hectare, fiind unul din obiectivele turistice ale Timișului și un foarte îndrăgit loc al pescarilor.

Lacuri de crov există și la Dudeștii Noi, populate cu crap, somn și caras, iar iarna cu răpitori, căci pescarii împătimiți nu sunt speriați de frig. La doar câțiva kilometri de Timișoara, la ieșirea din Dumbrăvița, lângă Pădurea Verde, se află un lac de acumulare amenajat în 2009, alimentat de apele Behelei, care ocupă 13 hectare și are o adâncime de 1,5 până la doi metri. Este populată cu mai multe specii de pește și se poate pescui pe bază de permis sau în schimbul unei taxe, fiind admis și pescuitul pe timp de noapte.

Aici trăiesc și diferite specii de păsări protejate de lege, precum corcodelul mic, cucul, pițigoiul de stuf, stârcul de noapte sau stârcul mic. Un lac de acumulare aflat pe cursul pârâului Behela se află și la Giarmata. Se întinde pe o suprafață de 45 de hectare și reprezintă una dintre zonele de pescuit recreativ sportiv ale județului Timiș. Un alt lac de acumulare se află în satul Ianova, pe cursul pârâului Valea Lungă.

Are o adâncime de aproximativ trei metri, este populat cu plătică, crap românesc, caras și alte specii iar peisajul se remarcă atât prin frumusețea lacului, aflat nu departe de dealurile împădurite, cât și prin vegetația abundentă de pe malurile sale. Este un loc de recreere pentru iubitorii de natură și un adevărat rai pentru pescari, perioada de pescuit fiind permisă tot timpul anului.

Un heleșteu de aproximativ șapte hectare a fost amenajat și la Herneacova, aici fiind crescuți și reproduși sturionii de Dunăre. Heleșteul este populat cu crap, șalău, și alte specii și este un loc minunat pentru iubitorii de pescuit.

Scroll to Top