Stiluri de pescuit sportiv

Daca ne gandim la speciile de pesti, pasnici si rapitori, avem mai multe tipuri de abordari si stiluri de pescuit pe care le putem practica. In functie de preferinte, putem adopta abordari statice precum pescuitul stationar.

Pescuit la feeder

Aici includem pescuitul la feeder care este un stil din ce in ce mai cautat. Are la baza monturi fine si o tehnica bazata pe rezultate foarte bune intr-un timp scurt. Cantitatile de peste ce se pot captura sunt impresionante. Este indicat sa ne alegem corect lanseta de feeder si mulineta aferenta.

Disciplina in sine este recomandata cu doua sechipamente complete ( lanseta si mulineta ). Mai mult de doua scule de pescuit sportiv in aceasta tehnica nu este recomandat sa utilizam. Trasaturile vin foarte repede si exista pericolul sa avem mai multe prezentari in acelasi timp.

Pescuit la crap

Aceasta disciplina implica un echipament mai mare. Are la baza partide de pescuit situate intre 12 ore si poate chiar cateva zile. Pe langa lansete si mulinete, acest stil de pescuit sportiv necesita bagajerie pentru camping.

Ca pescar de crap, trebuie sa iei in calcul la partidele mai lungi si solutii pentru adapost ( cort de pescuit), sisteme de incalzire in noptile si zilele mai reci sau lazi frigorifice pe timpul verii.

Pescuit la rapitor

Discutam de un stil de pescuit dinamic, care se practica cu naluci artificiale. Vizeaza pestii rapitori, care, indiferent de specie ofera senzatii unice. Bagajeria este extrem de compacta. Este nevoie de o lanseta si o mulineta de spinning, alese corect sub indrumarea specialistilor din magazinul de pescuit.

Poate fi abordat atat de pe mal cat si din barca. In functie de aceste alegeri, trusa de spinning ca si echipamentul pot suferi modificari. Aceste modificari sunt adaptate specie tinta. Atat ca dimensiune cat si ca naluci folosite.

Pescuit la clonc

Este un stil de pescuit sportiv care se adreseaza unei singure specii de peste rapitor. Somnul este tinta acestei discipline. Stilul se practica exclusiv din barca si necesita un echipament minimalist. Maxim doua lansete.

Baza acestui stil de pescuit o reprezinta montura de somn, compusa din carlige de mari dimensiuni insotite de elemente vibratile pe care pestele sa le poata repera.

Stilul poarta denumirea uneltei principale folosita in aceasta disciplina de pescuit sportive. Cloncul este un instrument care are ca scop lovirea apei, avand ca efect generarea si propagarea in mediul acvatic a unei unde sonore care starneste interesul pestilor.

Pescuit la pluta

Pentru cei care doresc ocazional sa mearga la pescuit si nu au ca obiective pestii mari, multi sau timpul le este limitat, aceasta forma de pescuit sportiv este si cea mai indicate. Echipamentul este compus dintr-o undita si o linie de pescuit.

I se spune pescuit la pluta datorita sistemului de avertizare. Pluta este un accesoriu de pescuit realizat dintr-un material cu densitate si flotabilitate care se misca cand pestele incearca sa ia momeala de pescuit din carlig.

Scroll to Top