Pescuitul ramane o activitate care atrage destul de multi adepti. Astfel, detinatorii de balti si lacuri au inteles pe deplin fenomenul si au adoptat diverse masuri si idei de amenajari pentru a oferi cat mai multe facilitati, atat pescarilor amatori, cat si celor profesionisti.
Si industria echipamentelor de pescuit a capatat amploare in ultima vreme, iar un pescar incepator ar trebui sa aiba in vedere cateva lucruri esentiale cu privire la bagajerie si la accesoriile necesare:
- In functie de numarul de zile petrecute la pescuit, se va achitiziona un cort pentru odihna de noapte.
- Scaunele de pescuit, confectionate din materiale textile, nu ar trebui sa lipseasca.
- Geanta termoizolanta si impermeabila este folosita pentru depozitarea uneltelor mici.
- Momeala se tine in borcane, astfel ca si acestea fac parte din bagajul unui pescar.
- Minciogul ajuta la prinderea si la detasarea pestelui din undita cu pluta. Si aceasta ustensila face parte din echipamentul unui pescar.
- Husele pentru undita cu pluta au rol de depozitare si protectie. Acestea trebuie sa fie, la randul lor, puse pe lista atunci cand te pregatesti de pescuit.
Momeli potrivite pentru pescuitul la pluta
Momeala corespunzatoare poate face diferenta la pescuit. Pescarii amatori sau incepatori ar trebui sa faca o mica verificare si sa se informeze cu privire la tipul de momeala potrivita pentru pescuitul la pluta.
Viermusii sunt cele mai cautate momeli, insa un pescar isi poate confectiona si acasa „mancarea” pentru pesti. Mamaliga si painea cu porumb sunt momeli potrivite pentru pescuitul la undita cu pluta, iar acestea se pot confectiona fara dificultati si acasa.