Bălți de câmpie, arii protejate și lacuri montane in Timișoara

Bălțile Jimboliei, aflate la ieșirea din oraș, spre Comloșu Mare, sunt preferate de mulți pescari, deoarece sunt populate cu crap, știucă sau somn, specii de soi care îi atrag pe toți amatorii de pescuit iar cei care preferă să rămână spectatori se pot bucura de peisajul sălbatic și de liniște.

Mlaștinile de la Satchinez sunt, de asemenea, o rămășiță a vechilor terenuri mlăștinoase bănățene și ocupă o suprafață de peste o mie de hectare, care reprezintă o rezervație naturală unică. Aria protejată a fost supranumită „Delta Banatului” și se numără printre cele mai frumoase obiective turistice ale provinciei, un adevărat paradis al păsărilor și un colț de liniște unic în această parte a țării.

Cea mai importantă zonă de agrement din această categorie rămâne însă lacul Surduc, aflat la poalele munților Poiana Ruscă, un lac de baraj artificial care oferă iubitorilor de natură o priveliște minunată, indiferent de anotimp.

Liniștea și frumusețea zonei sunt o atracție nu numai pentru pescari și vânători, ci și pentru amatorii de plimbări într-o zonă nepoluată.

Scroll to Top