loader image

COMPORTAMENTUL AVATULUI

Avatul este un pește rapid, recunoscut de pescarii la rapitor pentru atacurile sale fulgeratoare. 

Un lucru mai puțin cunoscut este acela că în faza de puiet (până la 6 luni) avatul trăiește împreună cu obleții pe care ajunge să-i consume ulterior la vârsta adultă. 

Avatul este un pește teritorial, care vânează cu precădere singuratic, dar care se alătură unor grupuri de avați la vânătoare în perioadele de hrănire intensă, pe perioada primăverii și toamnei. 

Avatul își atacă furibund prada, o urmărește până în zonele cu apă mică de lângă mal și face salturi spectaculoase. Acest lucru îi ajută pe pescari să-i recunoască prezența și dispoziția de hrănire. 

Avatul migrează în amonte pentru a depune icrele în perioada Aprilie-Mai.

Scroll to Top