Care sunt regulile unei partide de pescuit sportiv?

Regulamentul pescuitului sportiv depinde de locul ales. Fiecare lac sau balta are un regulament propriu, cat si un program. Acest program include atat orele in care se poate practica pescuitul sportiv, cat si perioadele de prohibitie in care activitatea este interzisa. De cele mai multe ori, acest lucru se poate intampla in cazul apelor cu pesti pe cale de disparitie.

De asemenea, exista balti care permit pescuitul cu retinerea pestilor, dar pot impune o anumita cantitate, iar pentru cei care vin des sau practica aceasta activitate la nivel profesionist, este nevoie de permis pentru pescuit sportiv.

Aceste reguli trebuie cunoscute in mod obligatoriu inainte de a sosi la balta.

Legislatie in pescuit

Pe langa taxa de pescuit, in functie de locatie, trebuie luata in calcul si obligativitatea anumitor documente. Spre exemplu, apele publice necesita permise de pescuit. Aceste documente atesta faptul ca posesorul a platit taxa de pescuit si are drept de pescuit sportiv pe anumite ape publice.

Institutia care gestioneaza toate apele din Romania in zona de pescuit recreativ si pescuit sportiv este ANPA ( Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura ). Pentru toate apele care NU se afla in exploatari private, agentia emite documentele care se numesc premise anpa. In functie de necesitati, ANPA emite comunicat de presa privind pescuitul in functie de modificarile legislative care se introduc si apar pe parcurs.

Prin anpa permise de pescuit se intelege asadar dreptul de pescuit sportiv sau pescuit recreativ pe ape publice necontractate. Aceste ape se supun unui regulament de pescuit sportiv care impune obligatii inainte de drepturi. Pescarii trebuie sa respecte dimensiuni legale in ce priveste dimensiunea capturilor si sa exercite dreptul de pescuit in anumite perioade ale zilei conform legislatiei in vigoare. Intr-un cuvant, discutam de reguli de pescuit sportiv.

Scroll to Top