Balta Zătun din Galați a fost populată cu 3 tone de pește

Astăzi, Balta Zătun a fost populată cu 3 tone de pește, în cadrul unei acţiuni realizată de către Consiliul Judeţean Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Galaţi.

„An de an populăm Balta Zătun pentru pasionații de pescuit sportiv. Astăzi, Balta Zătun, aflată în patrimoniul Consiliului Județean, a fost populată cu o tonă de crap și două tone de caras, astfel încât toţi pasionaţii acestui sport, amatori sau profesionişti, să se poată relaxa în natură la to partidă de pescuit”, a declarat președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea totală a investiţiei este de 41.420 lei (cu TVA), transportul fiind inclus în preţ. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit timp de două săptămâni, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Ultima populare a bălţii Zătun a avut loc în martie 2021, cu 3,6 tone de pește. Balta Zătun are 27 de hectare de luciu de apă.

Despre

Complexul de Agrement Balta Zătun se află pe malul Dunării, la circa 15 km distanță de municipiul Galați. Este cea mai apropiată bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de ha în care se află diverse specii de pește, de la crap și caras până la știucă.

Lacul Zătun este aflat în incinta îndiguită Bădălan, din dreptul Milei fluviale 76 (zona Cotul Pisicii de pe Dunăre) şi face parte din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.

Accesul se face pe E87 Galaţi-Giurgiuleşti. Se face dreapta după traversarea canalului de irigaţii şi se continuă pe şoseaua asfaltată (DJ 251E) de pe digul de apărare al Dunării.

Vizitatorii bazei de agrement Zătun beneficiază de urmatoarele facilităţi: zonă de popas pentru relaxare în aer liber (prevazută cu umbrele din stuf, şezlonguri din lemn şi măsuţe); grătare; bănci; mese; zonă de plajă; căsuţe; locuri de joacă; pontoane; refugii amenajate în stil tradiţional; foişoare de observare a faunei şi florei.

Scroll to Top