Balta Vlahi

Balta Vlahi este situata in satul cu acelasi nume din comuna Aliman, Jud. Constanta, fiind alimentata cu apa curenta din mai multe izvoare, aceasta curgând către un brat al Dunarii și fiind unica prin pescuitul de pe pontoane amenajate in mijlocul ei.

Taxa ponton 24h – 200 ron
Taxa ponton 0 si 01 – 48h – 800 ron
Taxa inchiriat barca – 50 ron (toata partida de pescuit)
Taxa navomodel – 20 ron (toata partida de pescuit)

Regulament

1. Pescuitul la Balta Vlahi se face numai pe pontoane amenajate pentru 2 persoane. Fiecare ponton este format din platforma din lemn și o căsuță din lemn (2,5 m x 2,5 m) goală, ceea ce înseamnă că fiecare pescar trebuie să-și aducă tot ce este necesar pentru crearea confortului (pat, scaun, măsuță). Înainte de îmbarcarea pentru plecarea pe ponton pescarul va consulta prezentul regulament și va achita taxa corespunzătoare numai în cazul în care este de acord cu acest regulament !
2. Deoarece pescuitul se face numai de pe ponton, toate persoanele care merg pe ponton, plătesc taxa stabilită, indiferent dacă pescuiește sau nu, invocând statutul de persoană însoțitoare.
3. Pe toată durata partidei de pescuit personalul bălții are dreptul să controleze pescari dacă respectă regulamentul iar la plecare se va face controlul bagajelor !!!
4. Pescarul care va fi găsit că nu respectă regulamentul, va fi scos imediat de pe baltă.
5. Pescuitul este permis atât ziua cât și noaptea începând la ora 6:00 dimineață sau la 6:00 seară, perioada minimă rezervată fiind de 24h indiferent când începe partida.
6. Pe această baltă sunt interzise manelele, injuriile, chefurile și oricare alte activități care pot deranja ceilalți pescari aflați pe baltă.
7. Pentru nevoile fiziologice există la mal o toaletă modernă și duș cu apă caldă.
8. Pentru păstrarea curățeniei pe baltă este interzisă aruncarea gunoiului(pet-uri, doze, pungi de plastic, sticle, etc.) pe apă sau în stuf, acestea vor fi colectate în pungi și aduse la mal.
9. Toate pontoanele sunt dotate cu saltea de recepție tip cadă.
10. La plecarea de pe ponton personalul bălții va verifică starea pontonului a foișorului și a saltelei de recepție. Dacă se vor constata deteriorări ale acestora, pescarii vor suporta contravaloarea deteriorărilor.

11. Deoarece pescuitul la Balta Vlahi se face numai de pe ponton atât ziua cât și noaptea, fiecare pescar care acceptă acest lucru își asumă riscurile care decurg din acest mod de pescuit precum și riscurile din utilizarea bărcii.
12. Este obligatoriu folosirea unor monturi ecologice, care să elibereze plumbul în cazul în care linia principala se rupe. Sunt acceptate atât monturile cu plumb pierdut, cât și monturile cu plumb în-line sau de tip elicopter, cu condiția să fie legate corect. Administrația va urmări ca monturilre să nu pună în pericol peștele și poate solicita pescarilor să modifice o montură care contravine acestei reguli. În mod special se va urmări ca la montura cu plumb pierdut clipsul să elibereze plumbul automat pe trăsătură. Orice clips neconform va fi ajustat în acest sens. Este interzisă blocarea permanentă a plumbului pe clips cu conectorul conic. Este strict interzis folosirea monturilor tip bombă și a monturilor cu mai multe cârlige.
13. Numărul maxim de lansete pentru fiecare pescar de pe ponton este de 4.
14. Țînând cont de specificul bălții, grosimea minimă acceptată este de 0.30 mm monofilament dacă pescuiți către larg și 0.40 mm monofilament dacă se pescuiește către stuf. Nu se acceptă ca linia principală să fie din fir textil.
15. Minciogul trebuie să fie cu deschidere de minim 1m și plasa cu ochiuri mici.
16. Se pot folosi balize propii de tip tubular care permit firului principal să treacă peste acestea. Orice alt tip de baliza este interzis.
17. Folosirea rod pod-ului sau a pichetilor este obligatorie. Este interzis lăsarea liberă pe ponton a lansetelor.
18. Este permis pescuitul plantat cu navomodelul propiu sau cu bărcile ce pot fi închiriate la începerea partidei.
19. Sunt permise motoare electrice pentru bărcile închiriate.
20. Pentru cine folosește navomodelul sau barcă de plantat trebuie ținut cont să nu depășească zona fiecărui ponton de pescuit așa cum se regăsește pe harta desenată în interiorul căsuței.
21. Nadirea cu semințe (porumb, grâu, alune tigrate) se face doar dacă sunt fierte.
22. Focul deschis, tip grătar, este interzis pe ponton. Se acceptă arzătoarele de dimensiuni mici.
23. Scoaterea peștilor din apă se face cu minciogul după care se așează în salteaua de recepție pentru cântărire și fotografiere, indiferent de mărimea peștilor.

Program Rezervări

Luni-Duminica: 8:00 – 17:00

Scroll to Top