Pescuit in luna Decembrie

Pestii sunt retrasi la adancime, in namol, unde temperatura ramane constant 4 C.

Babusca, obletul se pot prinde rar la apa libera si mai bine la copca, cu sange, libelule, viermusi;
Bibanul – cade bine la copca, mai ales imediat ce ingheata apa, cu pestisor viu, dandineta. Mananca si
rame, viermusi, libelule insa mai slab ca in noiembrie;

Carasul – la copca rar, cu libelule, viermusi;
Cleanul – la apa adanca, cu pluta sau la fund, cu sange inchegat, intestine de pasare, rame rosii, pesti vii, paine;
Mreana- cade rar la rama, meduza de roca;
Scobarul- in zilele insorite de decembrie puteti avea parte de partide foarte frumoase de pescuit. Poate fi prins in aceasta perioada cu intestine de gaina sau bucatele de ficat;
Stiuca da rezultate la copca, cu peste viu si dandineta, precum si in apa libera si adanca, cu naluci recuperate lent.

Cea mai confortabilă atmosferă nu oferă oportunități largi pentru pasionații de pescuit pentru pescuitul cu gheață. Nu este un secret că în diferite luni de iarnă peștele se comportă diferit. Și habitatele ei și modalitățile de a prinde schimbarea.

Pescuitul pe prima gheață

Treptat, peștii din apa puțin adâncă încep să se deplaseze în locuri mai adânci. Gheața este încă clară și sonoră, deci trebuie să vă mișcați fără prea mult zgomot. Pâraiele sunt stropite de zăpadă, astfel încât peștele sub gheață nu vă vede. Majoritatea peștilor se îndreaptă către gropi de iarnă.

Adâncimea pescuitului depinde de grosimea gheții. Dacă gheața este mai mică de 10 centimetri, încercați să clipească la o adâncime de 5 ÷ 6 metri. Dacă gheața este de până la 50 de centimetri, adâncimea stralucirii va fi de 3 ÷ 5 centimetri. Cu o grosime de gheață mai mare de 50 de centimetri, pescuitul poate avea loc la orice adâncime.

Peștele se deplasează spre locul unde apa este mai bogată în oxigen, spre locurile în care fluxurile curg în rezervoare, spre fundul nisipos unde nu există vegetație putrezită.

Taxele de pescuit

Burbot a dat naștere și din nou începe să cânte în mod activ. Dimineața și seara, un știuc va fi prins într-o dezghețare. În acest moment caută pește pe „mese” – teren la nivel de cote și „jgheaburi” din aceleași locuri chiar sub.

Pe baza caracteristicilor pescuitului de iarnă, calendarele pescarilor sunt compilate cu luni. Dar din experiența mea, ele nu sunt întotdeauna relevante. Calendare foarte precise și corecte compilate pentru o anumită regiune, luând în considerare caracteristicile climatice și diversitatea corpurilor de apă. După ce prindem pe râuri, lacuri, rezervoare, există unele diferențe.

Semnul național: Presiunea atmosferică constantă, care durează câteva zile, este momentul cel mai favorabil pentru mușcături.

Scroll to Top