Acces pescuit

Bălti de pescuit în județul Timiș 2023

Balta Sacoșu Turcesc Regulament valabil pentru EC1 (Bazinul 1) Atentie!!! Aceasta unitate este supravegheata video!!!! Respectarea regulamentului este conditia de baza pentru sederea pe teritoriul de pescuit din Ferma Piscicola Sacosu-Turcesc. Incalcarea regulilor confera dreptul administratiei de a nu mai permite acesul pe balta si drept de pescuit autorului. Pescuitul este conditionat de cumpararea biletului de la poarta( bon fiscal) , pe care pescarul are obligatia de a-l pastra si arata persoanei imputernicite pentru control. Biletul nu este transmisibil. Taxa de pescuit sportiv este de 30 de lei de persoana . Preturile includ TVA.Pescuitul sportiv se va desfasura in perioada : 01-31 Martie ora: 07:00-17:30; 01.04- 31.10 ora: 07:00-19:00Pretul pestelui este : crap, amur: 13 lei; somn: 25 lei kg; salau: 30 lei kg stiuca 25 lei.Pescarul are dreptul:de a se afla pe teritoriul de pescuitde a intra si de a iesi de mai multe ori pe baza biletului de zide a pescui cu 2 lansete(undite)de a cumpara exemplarele de crap, caras si amur retinute in juvelnic care cantaresc mai putin de 5 kg. Pentru exemplarele mai mari retinute se percepe o taxa de 150 de lei per kg.de a introduce pe teritoriu caini in lesa si cu botnitade a se afla pe balta cu minori sub 14 ani numai cu insotitorde a pescui de pe mal de a elibera pestele capturat care nu se doreste a fi cumparatde a folosii spray antiseptic si saltea de primire( nu este obligatorie salteaua tip cradle)de a manipula pestii cu delicatetede a cumpara pestele care sangereaza la branhi in urma intepariide a arunca gunoiul in tomberoanede a pastra starea de curatenie gasitade a-si asuma responsabilitatea morala si materiala pentru pagubele provocate de el insusi, de cainele propriu sau al insotitorilor si de a indeparta murdaria lasata in urma de animalede a parca masina …

Bălti de pescuit în județul Timiș 2023 Despre pescuit »

Pescuit cu peste fals

Locuri de pescuit

Balti de pescuit Balti de pescuit langa Bucuresti – recomandari pentru pescari Daca va intrebati cum puteti evada din haosul Bucurestiului si care sunt cateva lacuri sau balti de pescuit, trebuie sa stiti ca exista cateva locuri pe langa Bucuresti, special amenajate unde se poate pescui contra cost. Unde putem sa pescuim gratis? Daca sunteti interesati sa mergeti la o partida de pescuit pe un lac fara taxa ( apa publica necontractata ), va trebui sa detineti un permis de pescuit ANPA 2021. Pe site-ul institutiei, puteti vizualiza lista apelor publice necontractate unde puteti pescui numai cu un pemis de pescuit ANPA 2021. In cazul in care balta de pescuit se afla in zona de frontiera a tarii, este obligatoriu sa detineti si un aviz de frontiera ( PG ). Balti de pescuit cu casute ( cazare ) langa Bucuresti 2021 Daca sunteti in cautare de o partida de pescuit cu o durata mai lunga si unde sa aveti conditii de cazare, exista astfel de locatii la care puteti merge. Sunt ideale aceste balti de pescuit daca doriti sa mergeti insotiti de familie. Pe langa comfortul cazarii, unde mentionam case construite pe malul lacului, administratorii de lacuri de pescuit pun la dispozitie servicii conexe : locuri de joaca pentru copii sau echitatie ( in anumite cazuri ). La capitolul dotari gasiti apa calda, cabine de dus, aer conditionat, televizor, internet sau piscina. Astfel de locatii sunt ideale pentru mini vacante alaturi de familie, in mijlocul naturii. Balta de pescuit Solacolu “Relaxeaza-te pe tot timpul vacantei tale. Fie ca este vorba de pescuit, sau de relaxat pe sezlong si inotand in piscina noastra. Filtrarea si dezinfectarea apei se face cu sterilizatoare speciale pe baza de sare si nu pe baza de clor.”   Localizare si descriere balta Solacolu Lacul de pescuit …

Locuri de pescuit Despre pescuit »

Pescar care pescuieste in Delta Dunarii

Ce este permisul de pescuit pentru Delta Dunării de la ARBDD?

Permisul de pescuit emis și eliberat de A.R.B.D.D. (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării) este documentul nominal și netransmisibil care atestă dreptul de a practica legal pescuitul sportiv în zonele de pescuit recreativ din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunării, cu excepția zonelor strict protejate.   Permisul de pescuit ARBDD se eliberează anual și are valabilitate până la sfârșitul anului în curs. Ce alte documente sunt necesare pentru a putea pescui în Delta Dunării? Pentru a putea pescui în apele Rezervației Biosferei Delta Dunării este nevoie, pe lângă permisul de pescuit, de cel puțin unul din cele trei tipuri de permise de acces eliberate de ARBDD: Permis acces turist Permis acces ambarcațiune Permis acces auto Mențiune Permisul de pescuit ANPA nu este necesar pentru a pescui în apele Rezervației Biosferei Delta Dunării. Cât costă permisele ARBDD pentru Deltă în 2022 și cum se obțin? Prețul permisului de pescuit Permisele de pescuit pentru Delta Dunării valabile în anul 2022 se eliberează GRATUIT și sunt disponibile începand cu prima zi a anului pe platforma online www.ddbra.ro sau la automatele instalate la sediul ARBDD și la Centrele de vizită. Prețul permisului de acces turist 5 lei pentru o zi 15 lei pentru 7 zile 30 lei pentru acces până la finele anului 2022 gratuit pentru elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, persoane cu handicap, persoane fizice care au domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe Prețul permisului de acces ambarcațiune 20 lei pentru 7 zile 100 lei pentru acces până la finele anului 2022 gratuit pentru persoanele fizice cu domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe Prețul permisului de acces auto 10 lei pentru o zi 100 lei pentru acces până la finele anului 2022 Modalități de obținere  Toate permisele ARBDD pot fi obținute online și plătite prin card bancar. Permisele de acces pot fi …

Ce este permisul de pescuit pentru Delta Dunării de la ARBDD? Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA CRAIOVA

1. Balta Fantanele La 22.45 Km de Craiova: Mergeti din Craiova spre Calafat (E79) 30 km pana in localitatea Radovan unde faceti pe a doua strada la dreapta spre localitatea Fantanele. In Fantanele tineti drumul tot inainte pana ajungeti la lacul Fantanele. Drumul pana la localitatea Fantanele este asfaltat dar in apropierea lacului Fantanele este destul de prost si nu este recomandat pe ploaie. Balta Fantanele este un lac bun atat pentru pescuitul crapului cat si pentru pescuitul salaului. Fantanele este o balta de pescuit unde daca nu momesti se prinde foarte rar. Atentie la raci, sunt foarte multi. Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto Regulament Balta Fantanele: Se poate pescuit cu maxim 4 lanseteSe pot retine maxim 5 kg de peste. Specii de pesti Balta Fantanele: Salau, Somn, Caras, Crap, Platica. Momeala Balta Fantanele: Pufulete Pestisor viu Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Fantanele: Taxa este de 50 Ron / 12 h Contact Balta Fantanele: Fara date de contact. Date GPS: Latitudine: 44.196499, Longitudine: 23.597654 2. Balta Colt de Rai La 27.9 Km de Craiova: Accesul catre „Satul de vacanta: Un Colt de Rai” se face din drumul national DN65 Craiova-Horezu, la 32km de Craiova intre localitatile Bulzesti si Balcesti. Este o balta asemeni numelui pe care il poarta „Un colt de rai :)”. Este intr-o vale inconjurata de o padure si multa verdeata. Pe langa capturile K1, despre care va voi vorbi imediat, veti avea placuta surpriza sa gasiti o multitudine de locuri de cazare. Casute moderne pe malul lacului, case vechi din 1848, reale, locuind in ele va veti aduce aminte cat de frumos si sanatos traiau stramosii nostri. Pe malul lacului veti gasi si terase in stil rustic si artistic realizate. Satul de vacanta dispune de o terasa in …

BALTI DE PESCUIT LANGA CRAIOVA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA CALARASI

1. Balta La Dinulescu La 4.2 Km de Calarasi: Amenajarea piscicola La Dinulescu este amplasata la intrarea orasului Calarasi,la 110 km de Bucuresti.Accesul rutier se face pe DN3,către Bac Chiciu (pe partea dreapta la 300m de la bifurcatie) -pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati. Amenajarea piscicola La Dinulescu are o suprafata de 5 ha,andancimea de 1-4 m,adancimea medie 2,5m,fundul prezinta pe unele zone agatatori,in prezent populatia baltii fiind reprezentata de CRAP ROMANESC,TEN,CARAS,SOMN,STIUCA,ROSIOARA.Sunt amenajate standuri,o terasa+bar,un foisor,numarul acestora fiin in continua crestere(in curand vom avea si cazare).Latimea baltii este de 250m si ajunge pana la 400m.Pescuitul este permis pe 2 maluri,fiecare pescar are amenajat ponton. 1-60lei=12 ore/pe timp de zi. pescuit la crap,somn,ten cu retinere 4KG ,ce depaseste se returneaza sau se plateste in functie de pretul pietei 2-210lei=24 ore.pescuit la crap,somn,ten cu retinere 8KG,ce depaseste se returneaza sau se plateste in functie de pretul pietei 3-50lei plantatu 4-150lei=12 ore/pe timp de noapte. pescuit la crap,somn,ten cu retinere 5KG ,ce depaseste se returneaza sau se plateste in functie de pretul pietei Balta este iluminata – MINIM 5 PERS. SE POT ORGANIZA CONCURSURI DE PESCUIT SPORTIV VA ASTEPTAM!! Facebook Balta”La Dinulescu”Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto, Foisor, Copaci pe mal, WC, Umbrar, Cort, Ponton Regulament Balta La Dinulescu: Intezis:-pescuitul la bomba,japca-punerea peștelui prin în alt juvelnic al altui pescar-galagie/bălăcească-mașină lângă ponton (exista parcare amenajata)-aruncat pungi,cutii etc în apa-administratorul are voie sa verifice pestele pe toată perioada pescuitului și sa îl cântărească Specii de pesti Balta La Dinulescu: Fitofag, Sanger, Stiuca, Somn, Caras, Batca, Biban, Crap, Oblet, Platica. Momeala Balta La Dinulescu: Pufulete Scoica Boabe de porumb conserva Boabe de porumb verde Boabe de porumb uscate Boilies Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta La Dinulescu: TARIFE   PESCUIT LA CRAP ȘI CARAS. -60lei/pers/4 lansete sau undițe /12 ore (4kg crap +5kg caras) …

BALTI DE PESCUIT LANGA CALARASI Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA BRAILA

1. Balta Movileni La 15.25 Km de Braila: Balta de aproximativ 20ha situata intra localitatile Movileni si Sendreni. DN 25 Galati – Tecuci, km 12, bariera de intrare si taxare se afla la dreapta, 150 m pe langa gardul SMA Sendreni.Balta are amenajate podiumuri speciale pentru fiecare loc disponibil.Facilitati: Regulament Balta Movileni: Se pot folosi doua bete cu cate doua carlige de persoana (lansete sau undite). Specii de pesti Balta Movileni: Salau, Stiuca, Somn, Caras, Biban, Crap, Rosioara. Momeala Balta Movileni: Pufulete Scoica Vierme de salcie Lipitoare Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Movileni: 50lei/zi/pescar crap, caras, rosioara, biban, salau, stiuca, somn. Date GPS: Latitudine: 45.410110, Longitudine: 27.950636 2. Balta Blasova La 20.67 Km de Braila: Balta excelenta pentru partide de pescuit prelungite (minim 2 zile). Asa cum se vede pe harta, are forma unei potcoave (un brat de Dunare colmatat de aprox. 5ha) iar distanta de pe un mal pe celalalt este de aproximativ 300m.Sunt amenajate foisoare cu acoperis din stuf, mese si bancute. Se permite plantarea cu navomodele sau din barca (30lei/24h chiria pentru barca din fibra de sticla).Balta contine crap si cteno (inclusiv exemplare mari; nu este obisnuit cu bile), somn, salau, fitofag, caras, oblete, platica. Accesul: Se trece cu bacul peste Dunare din Braila spre Insula Mare a Brailei (din intersectia cu catedrala, in centrul orasului, se merge spre Dunare, opus catedralei, si se ajunge la bac). De acolo drumul este bunicel, segmente de drum de piatra combinate cu segmente de placi betonate. La un moment dat se face un drum la stanga cu un indicator mare „BLASOVA”. De aici drumul este de pamant insa fara gropi. (Google earth te pune sa mai mergi inainte si stanga la urmatoarea intersectie dar ambele variante ajung la balta, fara probleme). …

BALTI DE PESCUIT LANGA BRAILA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA BOTOȘANI

1. Balta La Plopi La 7.08 Km de Botosani: Balta se afla la intrare in satul Costesti pe partea dreapta (cum vii dinspre Botosani). Drumul e pietruit si foarte rau!. Bonul de pescuit se obtine de de la mag. Dona 95 de pe Primaverii. Facilitati: Access auto Regulament Balta La Plopi: Numar undite utilizate: 2Cantitate de peste ce poate fi retinuta: 5 KgPerioada pescuit: 12 ore Specii de pesti Balta La Plopi: Somn, Cteno, Caras, Crap. Momeala Balta La Plopi: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta La Plopi: Taxa pescuit: 50 Ron Contact Balta La Plopi: Fara date de contact Date GPS: Latitudine: 47.800228, Longitudine: 26.676666 2. Balta Braesti Popeni La 16.04 Km de Botosani: Iazul de pescuit Braesti Popeni are o suprafata de aproximativ 9 hectare, situat intre dealuri, inconjurat de izvoare, apa curata, copaci si multa verdeata, este ideal pentru pescuit sportiv.Locatia are un caracter rustic, pentru cei care iubesc natura. In localitatea Braesti se face la dreapta pe un drum de pietris si se merge inainte pe acest drum pana in sat Popeni.La iesire din sat in vale se vede iazul de pescuit Braesti-Popeni.  Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, Posibilitate campare Regulament Balta Braesti Popeni : Fara regulament Specii de pesti Balta Braesti Popeni : Fitofag, Salau, Somn, Cteno, Caras, Crap. Momeala Balta Braesti Popeni : Pufulete Pestisor viu Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Braesti Popeni : Pescuit ziua: 70.00 lei / 12 ore Date GPS: Latitudine: 47.837887, Longitudine: 26.504837 3. Balta Hanesti La 31.27 Km de Botosani: Balta Hanesti este foarte buna in conditiile in care stii locurile. Apa este foarte mica in marea majoritate a lacului. Locuri bune de pescuit sunt spre coada lacului in jurul …

BALTI DE PESCUIT LANGA BOTOȘANI Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA ARAD

1. Balta Aradul Nou La 2.77 Km de Arad: Balta de pescuit Aradul Nou este situata in cartierul Aradul Nou din Arad, pe strada Constitutiei. Dupa ce se trece podul peste raul Mures se face dreapta in dreptul bisericii romano catolica situata pe partea stanga, din cartierul Aradul Nou, pe strada Constitutiei si se merge aproximativ 1-2km. Balta este vizibila de la sosea. Taxa de pescuit pe balta Aradul Nou nu include retinerea de peste, acesta se plateste in functie de specia prinsa (crap, somn, carasul – gratis). Sunt 2 balti de pescuit despartite de un dig. Facilitati: Access auto Regulament Balta Aradul Nou: – Numar de scule: 2 (lansete si undite)– NU se poate pescui nocturn.– Regimul de pescuit impus: Se poate opta intre sistemul C&R (prinde si elibereaza) si sistemul Retin ce prind (in limita cantitatii admise) Carasul la liber iar crapul si somnul se platesc la kg. Specii de pesti Balta Aradul Nou: Somn, Caras, Crap. Momeala Balta Aradul Nou: Rame Mamaliga (patratica) Taxa Balta Aradul Nou: Taxa de pescuit pe balta Aradul Nou nu include retinerea de peste, acesta se plateste in functie de specia prinsa (crap, somn, carasul – gratis). Taxa: 25 lei/12h Contact Balta Aradul Nou: Fara date de contact Date GPS: Latitudine: 46.150318, Longitudine: 21.305056 2. Balta Sanpaul La 9.65 Km de Arad: Balta Sanpaul se afla la 6 km de Arad, cum mergeti spre Iratosu la aprox 3 – 4 km faceti drepta spre Sanpaul. Se poate ajunge cu masina, cu autobuzul din ora in ora, sau cu bicicleta.Descriere balta Sanpaul Complexul piscicol Sanpaul este format din 3 balti separate una de alta (balta principala, balta a 2-a unde sunt exemplare mari de crap si balta a 3-a care este recomandata la rapitor). Peisajul este unul placut, pe malurile baltii sunt zone …

BALTI DE PESCUIT LANGA ARAD Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA COVASNA

1. Balta Covasna-Chiurus La 2.02 Km de Covasna: Se poate pescui doar pe 2 laturi. Balta prezinta multa vegetatie. Priveliste superba. Lipsa regulament al baltii. Nu se pescuieste noaptea. Nu se planteaza. Nu ai voie cu navomodele si accesul cu masina langa balta, urmand ca sculele sa fie transportate pe jos. Balta de pescuit Covasna se afla situata la iesire din Covasna spre Zagon pe partea stanga.  Facilitati: – Regulament Balta Covasna-Chiurus: – Nu se pescuieste noaptea– Nu ai voie cu masina langa balta– Nu se pescuieste noaptea– Cantitate retinuta: 5 Kg– Numar de undite: 4 undite– Numar de lansete: 4 lansete Specii de pesti Balta Covasna-Chiurus: Caras, Crap. Momeala Balta Covasna-Chiurus: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Covasna-Chiurus: Pescuit ziua: 50.00 lei / 12 ore Date GPS: Latitudine: 45.836201, Longitudine: 26.159197 2. Balta Padureni La 18.47 Km de Covasna: Balta de pescuit Padureni este administrata de A.G.V.P.S. De remarcat ca nu ai voie sa momesti din barca, aruncarile lungi de peste 100m fiind secretul reusitei pe aceasta balta de pescuit. Probleme in sezonul de vara cu baietii care se scalda si se plimba cu barcile. Balta de pescuit Padureni este situata la aproximativ 13km de Sfantu Gheorghe si 21km de Targu Secuiesc. Din Sfantu Gheorghe spre Covasna pe Dn 13E (fost Dj 121), la max 8km se face stanga pe E574 (fost Dn11) catre Moacsa. La intrare in Moacsa se face a doua la stanga, si drumul va va duce direct pe balta de pescuit Padureni.  Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, Posibilitate campare Regulament Balta Padureni: Cantitate retinuta: 5 KgNumar de undite: 2 unditeNumar de lansete: 4 lansete Specii de pesti Balta Padureni: Caras, Crap, Platica. Momeala Balta Padureni: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame …

BALTI DE PESCUIT LANGA COVASNA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA PLOIESTI

1. Balta Valea Cucului La 21.18 Km de Ploiesti: Din Urlati mergem la Jarcalai si pe urma intram in Valea Cucului si la ultimul magazin pe dreapta se face o strada tot in dreapta si te duce direct in balta, din Urlati pana la balta max. 12 km. Se poate ajunge si prin Bucov – Plopu – Varbila. Dupa iesire din Varbila se merge pe drumul spre Mehedinta.  Destul de slab semnalizata locatia, dupa un depozit de materiale de constructii, pe dreapta este un indicator mic, balta de pescuit.  In caz de ploaie nu recomand.  Specii: crap, ten, fitofag, caras. Momeli: porumb, patratica, rama .Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto, Copaci pe mal, WC, Cort Regulament Balta Valea Cucului: Pentru practicarea pescuitului in scop recreativ la P.F Iancu  Prin pescuit in scop recreativ se intelege pescuitul efectuat cu undita, in scop de agrement, cu respectarea urmatoarelor reguli: 1. Taxarea se efectueaza pe lac, fiecarui platitor inmanandu-i-se personal prezentul Regulament, pentru care va semna de luare la cunostinta pe bonul de acces achitat. 2. Contravaloarea unui permis de pescuit este de 50 lei/zi si 50 lei/noapte pentru fiecare persoana. Pescuitul se va desfasura dupa urmatorul orar: • Intre orele 6.00 – 20.00 se va achita taxa de zi• Intre orele 20.00 – 6.00 se va achita taxa de noapteNu se admite achitarea partiala a taxei de pescuit, in functie de timpul de pescuit sau varsta pescarului. 3. Accesul la pescuit se face nominal.4. Parcarea masinilor se va face in spatiul special amenajat si in apropierea acestuia. 5. Pentru fiecare taxa de pescuit se admit doar 3 undite cu maxim 2 carlige fiecare. Pentru o a patra undita se plateste contravaloarea unui nou permis de pescuit. 6. Pescuitul se practica de pe mal; este interzisa intrarea in apa, sub orice motiv. Specii de …

BALTI DE PESCUIT LANGA PLOIESTI Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA BARLAD

1. Balta Cotoroaia La 22.21 Km de Barlad: Balta cu sistem C&R, foarte curata, fara agatatori.Contine crap, somn, biban, caras, oblete.Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, WC Regulament Balta Cotoroaia: – taxa 50 ron (max. 4 lansete / pescar);– Program de pescuit 6:30 – 20:00;– Noaptea nu se pescuieste;– Cantitate de peste pentru retinere max. 5kg/pescar din speciile: oblete, biban, caras;– Crapul si somnul se elibereaza indiferent de marime;– Camparea se face in locurile indicate de catre personalul baltii;– Nu se pescuieste cu mntura de tip arc, bomba;– Nu se planteaza cu navomodele – barci pneumatice;– Nu se fac negocieri cu personalul baltii;– Se va pastra curatenia si in special linistea;– Persoanele care nu respecta regulamentul nu vor mai avea acces pe balta;– Se pot organiza concursuri de pescuit sportiv;– Accesul pe balta se face pe baza de programare;– Programarile se fac numai la magazinul Sc CRAPMANIA srl situat in interiorul complexului comercial Tiglina 1 Galati Specii de pesti Balta Cotoroaia: Somn, Caras, Biban, Crap, Oblet. Momeala Balta Cotoroaia: Pufulete Scoica Vierme de salcie Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Coropisnita Boilies Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Cotoroaia: 50lei/12h Date GPS: Latitudine: 46.031891, Longitudine: 27.644733 2. Balta Pripoana Albastra La 22.38 Km de Barlad: La jumatatea drumului D85 Tecuci – Barlad, se face stanga prin incinta Statiei PECO „LUKOIL” pe drumul spre Liesti comuna Priponesti Dc91, se mai merge aproximativ 1.5 km si apoi stanga 150m pana la balta de pescuit Pripoana Albastra. O balta relativ mica avand dimensiuni de 200mx280m, cu malul destinat pescuitului umbrit de salcii, populata numai cu crap si caras. Facilitati: Copaci pe mal, Posibilitate campare Regulament Balta Pripoana Albastra: Cantitate retinuta: 5 KgNumar de undite: 2Numar de lansete: 4 Specii de pesti Balta Pripoana Albastra: Caras, Crap. Momeala Balta Pripoana Albastra: Pufulete …

BALTI DE PESCUIT LANGA BARLAD Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA SLOBOZIA

1. Balta Schiauca La 9.98 Km de Slobozia: Aflata la 10 Km de Slobozia Balta Schiauca este o balta mare cu multe locuri pentru pescuit. Aici se gasesc 3 bazine dar doar unul este deschis pescuitului sportiv. Accesul se face pe drumul dintre Slobozi si Urziceni. La intrarea in loclitatea Perieti se face dreapta spre Fundata. Balta se afla pe partea stanga exact la iesirea din localitate. Facilitati: Pescuit noaptea, Pescuit din barca , Access auto, Posibilitate campare Regulament Balta Schiauca: – Se retine maxim 5 kg de peste– Se pot folosi maxim 2 undite sau 4 lansete Specii de pesti Balta Schiauca: Cteno, Caras, Crap. Momeala Balta Schiauca: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Schiauca: – ziua – 50 RON / 12h– noaptea – 50 RON / 12h– 100 RON – 24h Contact Balta Schiauca: Nu exista informatii Date GPS: Latitudine: 44.595333, Longitudine: 27.250404 2. Balta Strachina 1 La 20.43 Km de Slobozia: Balta Strachina 1 se afla in apropiere de Tandarei, judetul Ialomita. Pe aceasta balta se poate cumpara cantitatea de crap ce depaseste 5 kg si se poate planta doar cu navomodel. Se poate pescui doar pe malul cu ferma, pescuitul pe malul opus fiind interzis. Accesul se face pe ruta Bucuresti, Urziceni, Slobozia, Tandarei. La iesirea din localitatea Ograda (cu cativa km inainte de Tandarei) se trece la stanga peste calea ferata si in circa un km se ajunge la ferma. Balta Strachina 1 este prima balta pe partea dreapta. Facilitati: Access auto Regulament Balta Strachina 1: – Se poate pescui cu maxim 4 lansete– Se retine maxim 5 kg de crap– Cantitatea crap ce depaseste 5 kg poate fi cumparata– Carasul poate fi retinut in orice cantitate– Este interzis pescuitul pe malul opus fermei– Se poate …

BALTI DE PESCUIT LANGA SLOBOZIA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA ORADEA

Balti din Bihor Pescuitul in judetul Bihor:Pentru cateva din locatiile de pescuit ale judetului Bihor intrati pe pescuitmania sau topbalti care va ofera date foarte importante legate de tarife, cazare si moduri de pescuit pe lacurile din judetul Bihor. 1. Balta Alceu Livada La 12.17 Km de Oradea: Pentru a ajunge la Balta Alceu, Livada, porniti din Oradea pe Dn 79 si dupa aeroport luati prima la dreapta catre localitatea Livada de Bihor. Din localitate se merge tot inainte la sensul giratoriu direct pana la balta. Balta se afla la aproximativ 12 km de Oradea. Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, WC, Posibilitate campare Regulament Balta Alceu Livada: Puteti alege sa pescuiti in diferite feluri, optand pt una din variantele oferite de Balta Alceu: Sistem C&RPachet o zi (24H): 50 Ron/persPachet 3 zile (72H): 100 Ron/persPachet 5 zile (120H): 150 Ron/pers Puteti folosi doua bete/persoana cu cate un carlig fiecare. Se respecta echipamentul si regulile din campionatul national: plumb pierdut, minciog ecologic, saltea, spray. De asemenea este obligatoriu sa aveti cantar cu scala mai mare de 22 kg. La inceperea partidei se poate opta pentru bat in plus,tarif 10ron/bat/zi dar nu mai mult de 4 bete/pers. Navomodelele sunt interzise. Aveti posibilitatea camparii pe Balta Alceu, unde gasiti 4 casute lemn contra taxei de 40 ron/zi/1-2 persoane si 80 ron/zi/3-4 persoane. Pescuitul sportiv cu retinerea pesteluiTaxa pe zi – 12h: 25 ron,pentru membrii AVPS Livada, 50 ron,pentru altii decat membrii AVPS LivadaTaxa pe o zi – 24h: 100 ron/pers (retinere 5kg peste)Pachet 3 zile – 72h: 250 ron/pers (retinere 15kg peste) Cantitatea totala de peste care se poate retine pe lumina este de 5kg/zi/pers,dimensiunile minime fiind de 1kg iar maxime 3kg la toate speciile de peste(crap,stiuca,somn). Salaul si bibanul nu se pot retine.La caras nu sunt restrictii de dimensiune dar se …

BALTI DE PESCUIT LANGA ORADEA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA SUCEAVA

1. Lacul Lipoveni La 5.24 Km de Suceava: Lipoveni este un lac de acumulare de mari dimensiuni care adaposteste o sumedenie de specii de apa dulce. La iesirea din Suceava pe E85 se face dreapta catre localitatea cu acelasi nume Lipoveni, si pe partea dreapta veti observa lacul. Facilitati: Access auto, Posibilitate campare Regulament Lacul Lipoveni: Regulament ANPA Specii de pesti Lacul Lipoveni: Stiuca, Somn, Caras, Babusca, Biban, Crap, Rosioara. Momeala Lacul Lipoveni: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Lacul Lipoveni: Se pecuieste cu permis ANPA pentru membri PPSV sau permis ANPA +20 lei/an pentru cei care nu sunt membri PPSV.  Contact Lacul Lipoveni: Contact AJVPS Date GPS: Latitudine: 47.703857, Longitudine: 26.231035 2. Balta Iaz Ipotesti La 6.99 Km de Suceava: Cum ajungeti in sat tineti drumul principal pana ajungeti pe deal langa primul lac (o balta mica dar cu peste), odata ajunsi acolo tineti drumul pana sus pe deal, drumul se desparte in 3 carari o luati la dreapta pana dati de iaz, e chiar langa iazul mare de la bosanci pt cei care cunosc! Facilitati: Access auto Regulament Balta Iaz Ipotesti: Fara regulament Specii de pesti Balta Iaz Ipotesti: Caras, Biban, Crap, Linul, Rosioara. Momeala Balta Iaz Ipotesti: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb verde Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Iaz Ipotesti: Taxa: 50 RON / 12 ore Date GPS: Latitudine: 47.598438, Longitudine: 26.277000 3. Balta Bosanci La 8.44 Km de Suceava: Balta Bosanci, judetul Suceava este o balta destul de mare cu mult stuf si peste lenes. Pestele este bine hranit. Pentru cei ce doresc sa stea peste noapte se poate campa cu cortul sau rulota. Un traseu destul de accesibil pentru a ajunge la balta este pe drumul Suceava – Falticeni …

BALTI DE PESCUIT LANGA SUCEAVA Despre pescuit »

Locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii

Pentru oricine vine în Delta Dunarii, pescuitul la Crap si Somn, Stiuca etc. este la mare cautare, daca nu este obiectivul principal al calatoriei si vizitarii, este pescuitul si pasiunea pentru pescuit cu siguranta în mintea sa. Și există motive întemeiate pentru asta. Există sute de Lacuri, mlaștini și canale de toate dimensiunile, care ofera conditiile potrivite pentru o vacanta fantastica, bineinteles pentru pescari inraiti. Pentru a pescui in Delta, ai nevoie de un Permis acces Turist in Biosfera, Permis de Pescuit, (Permisul acces Ambarcatiune sau Autoturism pe zi sau an mai nou si prin), pe care le poti achizitiona de la ARBDD, din sectiunea Permise Online, Citeste detalii Permis ARBDD si apoi comanda de pe site-ul ARBDD permisul dorit valabil in Delta Dunarii) unde le poti comanda si platii cu cartea de credit si le primesti instant in email sau de la Automatele ARBDD, pentru celelate brate ale dunarii din restul zonelor tarii, altele decat cele din Rezervația Biosferei Delta Dunării, aveti nevoie de permisul ANPA, Citeste detaliile legate de eliberarea unui Permis Anpa. Nu uita, informeaza-te corect, sunt zone de pescuit unde prinzi si eliberezi – Catch and Release. Dupa ce a-ti achizionat toate permisele necesare aveti nevoie si de PG mai exact Avizul Eliberat de Politia de Frontiera, mai multe detalii despre PG – Aviz de Frontiera. Depinde cu ce vrei sa te deplasezi si in ce zone, retine si citeste despre Perioada de Prohibitie, iar barca o poti lua de la localnici contracost daca nu beneficiezi de una. In urmatorul an asigura-te ca trimiti Fisa de Captura ANPA. Să aflii care sunt cele mai bune locuri pentru pescuit este cel puțin puțin dificil, fara o barca, un localnic ghid, deoarece există apă și pește, peste tot și aruncând pur și simplu lanseta, ești sigur că vei …

Locuri de pescuit pe Dunare si din Delta Dunarii Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA RESITA

1. Lacul Secu La 6.89 Km de Resita: Drumul Resita – Semenic: la iesirea din Resita se face la stanga (conform indicator). Se parcurg aproximativ 15 km pana in statiunea Secu situata pe malul lacului. Lacul de acumulare Secu a fost construit in anul 1963 cu scopul de a alimenta cu apa Resita si de-a o proteja impotriva inundatiilor. In jurul sau s-a ridicat mica statiune Secu alcatuita din cateva pensiuni. Majoritatea turistilor vin aici pentru practicarea sporturilor nautice si pentru plaja. Pentru pescuitul sportiv se gasesc urmatoarele specii de pesti: salau, caras, crap, stiuca, platica, babusca, biban, albitura, clean.  Exista numeroase locuri de campare pe malul lacului. Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto Regulament Lacul Secu: Retinere peste: conform legislatiei Specii de pesti Lacul Secu: Salau, Stiuca, Somn, Caras, Biban, Clean, Crap, Platica. Momeala Lacul Secu: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Lacul Secu: Permis pescuit (AJVPS Caras Severin) Date GPS: Latitudine: 45.304382, Longitudine: 21.985838 2. Lacul Valiug Gozna La 14.65 Km de Resita: Daca vreti sa prindeti pastrav sau clean puteti incerca lacul Valiug Gozna.Pe lac se poate pescui platind taxa de 26ron/zi sau daca stai mai multe zile 55ron/7zile. Pastravul de 7-8 kg este captura pe care o dorim toti, insa cu rabdare si dibacie o puteti avea pe acest lac, uimitor de frumos, cu peisaje unice.Se poate plati si taxa pe o luna sau pe un an intreg. Pe Dj 582 Resita – Cuptoare – Valiug. Dupa intrarea in Valiug se face dreapta si dupa aproximativ 1 km ajungeti la lac.  Facilitati: Pescuit din barca , Copaci pe mal, WC, Posibilitate campare Regulament Lacul Valiug Gozna: Cantitate retinuta: 5 KgNumar de undite: 4 Specii de pesti Lacul Valiug Gozna: Clean, Pastravul. Momeala Lacul Valiug Gozna: Rame Viermusi Taxa Lacul Valiug …

BALTI DE PESCUIT LANGA RESITA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA SIBIU

1. Balta Tocile 1 si 2 La 9.72 Km de Sibiu: Acces Rutier Dinspre Bucuresti, Rm Valcea, Brasov inainte cu 12 km de intrarea in Sibiu virati stanga in dreptul (iesirii) localitatii Vestem pe un drum forestier, drept inainte 2 km care va duc pana in fata cabanei. La Tocile Sibiu veti gasi un mic complex piscicol situat in mijlocul naturii dedicat iubitorilor de pescuit sportiv carora incercam sa le oferim toate conditiile necesare praticarii acestui sport precum si facilitati de cazare. Cabana dispune de 10 camere duble dotate cu baie proprie si casute de camping. Balta Tocilele 1 dispune de 1,5 hectare de luciu apa iar Balta Tocilele 2 dispune de 2,5 hectare de luciu apa. Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto, Cabana, WC Regulament Balta Tocile 1 si 2: Se pescuieste in sistem C&R (Catch and Release). Specii de pesti Balta Tocile 1 si 2: Salau, Somn, Cteno, Caras, Crap. Momeala Balta Tocile 1 si 2: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb verde Boabe de porumb uscate Coropisnita Boilies Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa este de 50 Ron / zi Contact Balta Tocile 1 si 2: Date GPS: Latitudine: 45.714821, Longitudine: 24.194887 2. Balta Tocile 4 La 10.05 Km de Sibiu: Lac de pescuit sportiv de 4,5 hectare, la 10km de Sibiu, la 3km de intersectia DN1 cu Vestem. Populata recent cu peste 2 tone de crap romanesc si caras, s-au capturat exemplare de crap de 17kg. Pe lac se pescuieste de pe pontoane special amenajate si in baza unui regulament de pescuit. Lacul dispune si de conditii de camping, cabanute, WC si terasa cu vitrina si lada frigorifica.Facilitati: Access auto, Foisor, Copaci pe mal, WC, Umbrar, Posibilitate campare, Ponton, Barbeque Regulament Balta Tocile 4: Se pescuieste doar de pe pontoane special amenajate. Pentru fiecare taxa achitata …

BALTI DE PESCUIT LANGA SIBIU Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA BACAU

1. Balta Bibiresti La 15.57 Km de Bacau: Drumul este in general bun, putin stricat in zona padurii. Bibiresti este o balta unde se poate prinde atat la undita cat si la lanseta, capturile fiind asemanatoare. Bacau – Cale Barladului, dupa podul peste Siret dreapta, mergeti drept iar dupa biserica din Buhoci in intersectie faceti stanga si traversati padurea, drumul duce fix in coltul lacului Bibiresti.  Facilitati: Access auto, Copaci pe mal, Posibilitate campare Regulament Balta Bibiresti: Cantitate retinuta: 10 KgNumar de lansete: 4 lansete Specii de pesti Balta Bibiresti: Stiuca, Caras, Crap, Platica. Momeala Balta Bibiresti: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Bibiresti: Pescuit ziua: 50.00 lei / 12 ore Date GPS: Latitudine: 46.520351, Longitudine: 27.087166 2. Balta Cleja La 18.14 Km de Bacau: 25km de la Bacau pe E.85 Bacau – Bucuresti. Aproape de iesirea din Cleja faceti stanga spre SUINEPROD sau C.P.L. Cum ati intrat veti observa ca este o vale iar pe acolo este si dumul spre balta. Mergeti in continuare pana treceti de o cale ferata semnalizata, si urmati drumul pana veti observa ca ati ajuns la o rascruce. Acolo este islazul satului. O luati la stanga si mai mergeti aproximativ 200-300m pana la primul copac de pe partea stanga a carosabilului. Acolo va trebui sa o luati la dreapta pe un drum facut de masini prin iarba scurta a islazului. In cateva sute de metrii pe partea dreapta veti vedea copacei si coada lacului Cleja. Mergeti si va asezati pe balta fara sa deranjati alti pescari. Facilitati: Access auto Regulament Balta Cleja: – numarul de bete permise – 3 buc;– se ia maxim 6 kg de peste;– crapul de pana la 500g sau dupa 6kg se elibereaza imediat;– gratuit pe timp de noapte se poate …

BALTI DE PESCUIT LANGA BACAU Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA TARGU MURES

1. Balta Hanul Pescarilor Garofita La 2.52 Km de Targu Mures: Balta Hanul Pescarilor Garofitaeste situata in Comuna Sancraiu de Mures, la doar 3 Km de Targu Mures (Judetul Mures). Balta se intinde pe 2ha de luciu de apa, fiind populata anual cu cantitati importante de crap, caras si amur. Pentru a ajunge la balta se intra pe strada Muresului (drumul spre targul de animale) din Strada Principala. Accesul se poate realiza cu masina in conditii de siguranta, drumul fiind pietruit pana la balta Facilitati: Pescuit noaptea, Access auto, WC, Restaurant Regulament Balta Hanul Pescarilor Garofita: Reguli si conditii de pescuit pe baza de abonament Abonamentele se elibereaza de administratorul baltii si sunt valabile pentru anul 2012. Abonamentul consta intr-un tichet in care sunt specificate urmatoarele date: Numele si prenumele posesorului, datele de identificare din buletin, tipul abonamentului si data când a fost achitat. Evidenta partidelor de pescuit se va ?ine prin stampilarea si semnarea tichetului in spatiile special alocate. – Abonamentul este nominal si netransmisibil.– Durata unei partide de pescuit este permisa In intervalele orare 07:00 – 20:00 (partida de zi) si respectiv 20:00 – 07:00 (partida de noapte).– Abonatul are dreptul la un numar de partide conform abonamentului achizitionat, acestea putandu-se cumula in partide mai lungi (ex. 24, 48 de ore).– Cantitatea de peste pe care pescarul poate retine este NELIMITATA.– In cadrul taxei de pescuit, un pescar poate pescui cu maxim 3 undite/lansete. Pentru fiecare lanseta sau undita In plus se vor achita 5 ron.– Specii admise pentru pescuit : CRAP, CARAS, AMUR (Crap Cosas).– Specii interzise pentru pescuit: SALAU, SOMN, CRAP CHINEZESC (FITOFAG). Acestia vor fi eliberati imediat dupa prinderea lor. Persoanele care ascund sau retin peste din categoria speciilor interzise pentru pescuit vor fi pedepsiti conform legii in vigoare (fapta se considera furt). Aceasta atrage …

BALTI DE PESCUIT LANGA TARGU MURES Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA IASI

1. Complex Ciric La 4.31 Km de Iasi: Un amplasament al baltii ideal pentru o partida de pescuit.Padurea inconjoara balta de pescuit Ciric pe toate laturile, dar din pacate administratorul nu profita de acest lucru, populand balta doar o data pe an, primavara, cu o cantitate mica de peste, care dispare imediat in juvelnicele pescarilor, dupa care tot sezonul asteapta banii pe taxa si te amageste cu povesti pescaresti. Pe malul dinspre Iasi se afla complexul Ciric: hotel, restaurant,etc. Pescuitul pe balta fiind doar unul din multele lucruri oferite ca si agreement in cadrul complexului: plimbari cu barca, plimbari cu caleasca, echitatie, tenis, etc.  La iesirea din Iasi (3km) pe Str. Moara de Vant se face dreapta prin padure si se ajunge la Complex Ciric.  Facilitati: Copaci pe mal, WC, Umbrar, Ponton, Barbeque, Restaurant Regulament Complex Ciric: Cantitate retinuta: 5 KgNumar de undite: 2 unditeNumar de lansete: 2 lansete Specii de pesti Complex Ciric: Somn, Caras, Crap. Momeala Complex Ciric: Pufulete Boabe de porumb conserva Boabe de porumb uscate Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Complex Ciric: Catch & Release (Prinde si elibereaza): 0.00 leiPescuit ziua: 50.00 lei / 12 ore Taxa – 45 lei/zi, la 10 partide se ofera un bon gratuit Regulament: maxim 4 scule, se retin 5 kg de peste. Suprafata: 10ha. Specii: caras, crap, cten, stiuca, somn, biban, salau, rosioara Locatie: 7 km de Iasi, iesirea catre aeroport – Suprafata: 5ha – Specii: caras, crap, lin, rosioara. Au fost introduse si cateva exemplare de rapitor (somn, salau) pentru intretinerea iazului. – Distanta: la 52km de Iasi, pe E85 (traseul spre Roman), al treilea iaz pe partea stanga, inainte de Trei Iazuri. 2. Cotu Morii – Taxa: 60 lei/zi; 50 lei/zi pentru membrii AVPS. – Taxa pentru insotitori: 5 lei. – Localizare: pe drumul Iasi-Vama Sculeni, in localitatea …

BALTI DE PESCUIT LANGA IASI Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT LANGA TIMIȘOARA

1. Balta Balauru La 1.84 Km de Timisoara: Lacul Balaurul este o balta situata in sud/vestul Timişoarei. Acest lac este interesant din mai multe puncte de vedere. Are forma dreptunghiulara si marimea unui teren de fotbal. Facilitati: Pescuit noaptea, Pescuit din barca , Access auto, Foisor, Copaci pe mal, WC, Umbrar, Posibilitate campare, Inchiriat barca, Ponton, Barbeque, Restaurant. Regulament Balta Balauru: Nu exista Specii de pesti Balta Balauru: Somn, Caras, Caracuda, Crap, Linul, Porcusorul, Rosioara, Tipar. Momeala Balta Balauru: Tipar Boabe de porumb conserva Boabe de porumb verde Boabe de porumb uscate Boilies Rame Viermusi Mamaliga (patratica) Taxa Balta Balauru: Taxa este de: 10 RON/24h. 2. Balta Sacalaz – Paradisul Verde La 8.87 Km de Timisoara: Balta este destinata pescuitului sportiv dar si agrementului. Asadar puteti petrece o duminica in familie sau cu prietenii. Se pot face gratare sau se poate sta la plaja. Peisajul este completat de o mica livada, iarba verde, nu mai putin important, cativa oameni te intampina cu zambetul pe buze si care te fac sa simti imediat ca vor avea grija sa fii multumit.Malul este foarte bun si bine amenajat, astfel se poate pescuii de fiecare parte a baltii. Cum ajungeti la “Paradisul Nostru”? Balta se afla la nici 10 km de centru orasului, se iese din Timisoara pe drumul national 59A ,acesta traversand zona mehala . Cum ati iesit din oras se urmeaza drumul principal pana se ajunge in localitatea Sacalaz. In dreptul primariei Sacalaz sau a Hotelului Elysee se face un drum la dreapta,urmati acest drum iar inainte de calea ferata pe partea stanga se afla Balta Paradisul Verde. Facilitati: Access auto Regulament Balta Sacalaz Paradisul Verde: – Sunt permise 3 bete in week-end si 4 bete de luni pana vineri– 2 kg caras gratuit Specii de pesti Balta Sacalaz Paradisul Verde: Crap. …

BALTI DE PESCUIT LANGA TIMIȘOARA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT DIN ZONA GALATI – BRAILA

Arealul din sudul Moldovei cuprins între Dunăre, Prut şi Siret este al doilea loc din România, după Delta Dunării, în preferinţele pescarilor pasionaţi. Cele trei cursuri de apă au pe raza judeţului Galaţi o lungime însumată de peste 300 de kilometri. Adiacente râurilor sunt peste o sută de ape stătătoare în care pot fi capturate zeci de specii piscicole. 1. Balta Albina Ce bălți de pescuit în Brăila și Galați există? Îți prezentăm mai jos ce variante poți alege atunci când vrei să îți petreci câteva momente bucurându-te de pasiunea ta.Balta Albina se află la doar 5 km de oraș, iar accesul până aici este facil. Balta a fost recent populată, tocmai pentru satisfacția împătimiților pescuitului. Permisul de acces are o valabilitate de 12 ore și costă 40 lei. Populația piscicolă a bălții este formată din specii comune precum caras și ciortănel. Vizitatorii bălții se declară mulțumiți la plecare, cantitate de pește capturată fiind pe măsura așteptărilor.Balta dispune de cazare în căsuţe, restautant, terasă cu biliard şi tenis de masă, foişoare, podeţuri de pescuit, hidrobiciclete ,barci , teren fotbal şi tenis. 2. Balta Blasova Una din acele bălți de pescuit în Brăila și Galați, care are un renume în rândul pasionaților în domeniu este Balta Balsova. Balta este localizată în Insula Mare a Brăilei, iar pentru a putea ajunge aici trebuie să treci cu bacul. După ce ai ajuns în Insula Mare a Brăilei, vei parcurge un drum de 25 de kilometri pentru a ajunge la Balta Blasova. Nu îți face griji, drumul de beton este accesibil. De aici poți pescui și cu barca. Dacă nu deții una, poți închiria cotra unei sume de 30 lei/zi. Balta Blasova este populată cu specii reprezentative precum crap, cteno și caras. Permisul de pescuit pentru o persoană valorează 50 lei. 3. Balta Movileni …

BALTI DE PESCUIT DIN ZONA GALATI – BRAILA Despre pescuit »

BALTI DE PESCUIT IN BRASOV

1. BALTA PESCUIT UZINAR – BRASOV Judet Brasov, localitate Feldioara  Posibilitati de acces la balta de pescuit UZINAR  Balta se afla la aproximativ 21 de km de Brasov. Drumul este destul de bun. Specii existente de pesti : clean, salau, crap, biban, babusca, caras. Informatii si regulament pescuit la balta UZINAR  Taxa pescuit : 150 Lei Taxa navomodel pescuit : Taxa pescuit (prinde si elibereaza): Numar undite utilizate : 4 Cantitate de peste ce poate fi retinuta : 5 Kg Perioada pescuit : Rasarit Apus 2. BALTA PESCUIT BARAJ OLTET – BRASOV Judet Brasov, localitate Oltet  Posibilitati de acces la balta de pescuit BARAJ OLTET  Balta se afla in vecinatatea localitatii Oltet. Drumul este destul de bun. Specii existente de pesti : avat, stiuca, crap, caras, somn, biban, oblete .  Informatii si regulament pescuit la balta BARAJ OLTET  Numar undite utilizate : 4 Cantitate de peste ce poate fi retinuta : 5 Kg Perioada pescuit : 12 ore 3. BALTA PESCUIT BECLEN – BRASOV Judet Brasov, localitate Fagaras  Posibilitati de acces la balta de pescuit BECLEN  Drumul pana la balti este destul de bun. Specii existente de pesti : caras, somn, stiuca, oblete, crap, avat, rosioara, babusca.  Informatii si regulament pescuit la balta BECLEN  Taxa pescuit : Permis AJVPS Taxa navomodel pescuit : Permis AJVPS Taxa pescuit (prinde si elibereaza): Permis AJVPS Numar undite utilizate : 4 Cantitate de peste ce poate fi retinuta : 5 Kg Perioada pescuit : Rasarit Apus 4. BALTA PESCUIT BELIN – BRASOV Judet Brasov, localitate Belin  Posibilitati de acces la balta de pescuit BELIN  Balta se afla in vecinatatea localitatii Baraolt. Drumul este destul de bun. Specii existente de pesti : crap, caras, oblete, babusca. Informatii si regulament pescuit la balta BELIN  Taxa pescuit : 30 Lei Numar undite utilizate : 4 Cantitate de …

BALTI DE PESCUIT IN BRASOV Despre pescuit »

Lacuri, bălți și râuri de pescuit in Cluj

Unde mergem la pescuit în Cluj? – o întrebare ce răsare în mintea pescarilor amatori și a celor în devenire de îndată ce vremea devine mai călduroasă (anul acesta s-a cam lăsat așteptată). Avem lacuri, bălți și râuri prin Cluj care ne-așteaptă să ne instalăm frumos pe marginea apei și să învățăm arta pescuitului, a statului de veghe, a meditației – fiecare după posibilități. Dacă te-ar tenta, dar nu prea știi de unde să începi, îți prezentăm mai jos câteva locuri unde putem să mergem la pescuit în Cluj și câteva informații utile. Pentru început, e bine de știut că există o Agenție Județeană de Pescuit Sportiv Cluj, în a cărei administrare intră 2 lacuri, 2 râuri și o rezervație naturală. Se plătește o cotizație anuală și viză (100 lei), încă 5 lei pentru permisul de membru, 2 lei taxa de timbru și 30 de lei permisul ANPA. De 50% reducere beneficiază femeile, persoanele cu dizabilități, pensionarii cu pensii sub 2.000 lei, studenții (la zi, fără plată, până în 25 de ani) și elevii, iar gratuitate au copiii cu vârsta sub 14 ani și pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani. Lacurile și râurile AJPS Cluj 1. Lacul Gheorgheni 1 Incepem chiar de-aici, din oraș, din cartierul Gheorgheni, zona Iulius Mall. Speciile de pește: crap, caras, biban, șalău. Atenție: pescuitul pe Lacul Gheorgheni 1 și pe Lacul Gheorgheni 3 se face în baza permisului vizat și al unui abonament de 80 lei / anul în curs plătit la AJPS Cluj SAU în baza unei taxe de 50 lei / zi. 2. Lacul Gheorgheni 3 Pe lângă speciile din Lacul Gheorgheni 1, se mai adaugă aici și somnul și plătica. 3. Rezervația naturală Lacul Știucii Se află la Săcălaia, in comuna Sic. Speciile de pește găsite aici: știucă, biban, lin, somn, …

Lacuri, bălți și râuri de pescuit in Cluj Despre pescuit »

Cateva lucruri esentiale despre pescuitul la crap, iarna

In primul rand, trebuie sa stim ca pescuitul la copca, daca dam la crap, tine aproape in totalitate de modul in care ne alegem locul de pescuit. Se stie despre crapi ca iarna tind sa se inghestuie in locuri foarte mici, asa ca locatia este cheia succesului. Cele necesare Sa nu ne gandim ca daca sunt multi pesti, atunci neaparat ne trebuie multa momeala, iar locul trebuie nadit cu cateva ore buna inainte. In nici un caz. Ba chiar este indicat sa folosim momeala mica sau saculeti mici. Ajuta destul de mult si inaintasul de carbon, destul de piperat ca pret, dar merita. Carligele nu trebuie nici ele sa fie mari, sa zicem ca unul de 10 sau chiar de 12 este sufucient. Foarte important este, asa cum spuneam, sa nu folosim multa momeala, crapii fiind o specie nu foarte mancacioasa. Cel mai bine este sa le dam cate putin, ca sa le mentinem interesul. Odata cu primul inghet, vedem o sumedenie de pescari care dau navala pe balti, in speranta unei capturi record. Desigur, aceasta varianta nu este exclusa. Dar o partida de copca dupa un inghet sanatos de cateva saptamani va aduce un numar mult mai mare de pesti, acestia intrand intr-o stare continua de amorteala si desigur, mancarea nu mai e la fel ca in vara. Alegerea locului Cred ca deja nu mai are rost sa spun ca pescuitul la copca nu este o treaba usoara. Toti cei care s-au incumetat in ianuarie pe un lac stiu asta. De aceea alegerea locului chiar si pentru o partida subtire, de cateva ore, este cruciala. O locatie putin adanca si daca se poate, langa un stufaris, va oferi o sansa foarte buna pentru niste capturi frumoase. Daca vara dam in anumite locuri pe acelasi lac, asta nu inseamna ca …

Cateva lucruri esentiale despre pescuitul la crap, iarna Despre pescuit »

Ce este pescuitul la copca?

Daca e sa dam o definitie sumara, pescuitul la copca presupune sa dam o gaura printr-un strat de gheata, dupa care introducem momeala si asteptam ca pestele sa traga. Aceasta este inima sportului, dar desigur ca sunt mult mai multe elemente de care trebuie sa tinem seama, in afara de cele doua. Exista trei moduri in care putem prinde peste la copca: fie folosim o undita traditionala cu mulineta, fie pescuitul cu steag, fie cu sulita. Aceasta din urma este cel mai rar intalnita si preupune destul de multa experienta. Pentru primul tip de pescuit la copca nu cred ca este nevoie de foarte multe detalii, acesta fiind exact ca cel stationar, doar ca difera conditiile meteo si desigur, suntem mult mai aproape de peste. Elementul interesant la acest tip de pescuit este faptul ca pestii nu pot vedea prin gheata groasa (recomand cel putin 10 cm), iar astfel pescarul nu-l poate speria. Pescuitul cu steag Este putin mai solicitant, dar foarte disctractiv si productiv. Acesta presupune un numar mare de gauri, forate pe toata suprafata lacului. In gheata care a iesit se infige superficial un steag (de unde si numele tehnicii) de care se leaga montura cu momeala. In momentul in care pestele trage, steagul cade la pamant si blocheaza pestele. In acest fel, nu mai pierdem timp asteptand pestele sa traga si facem si miscare. Plus ca sansele sunt mult mai mari de a prinde ceva la 20 de gauri, fata de una singura. Pescuitul cu sulita Pentru a putea sa atragem pestele la copca, trebuie sa nadim acel loc cu ceva timp inainte. Si de aici, cred ca e de la sine inteles ca trebuie sa asteptam pestele sa vina, dupa care incercam sa-l nimerim cu silita. Acesta este un mod mai brutal de a pescui, neputand …

Ce este pescuitul la copca? Despre pescuit »

Cum se face o undita pentru pescuitul la copca?

Undita pentru pecuitul la copca este foarte utila pentru a prinde pesti, pe timp de iarna. Pescuitul la copca este o experienta foarte placuta si puteti prinde multi pesti, daca aveti echipamentul si tehnica adecvata. Daca sunteti novici in pescuitul la copca, nu trebuie neaparat sa investiti multi bani intr-o undita, deoarece va puteti face singuri una. Iata cateva sfaturi, in acest sens: – Materialele si unelte necesare, pentru o undita de pescuit la copca sunt: un surub cu carlig rotund inchis, 2 carlige de agatat, tip cuier, cu capat de surub, banda adeziva, elastice de caucic, un bat de aproximativ 30 de centimetri si un fir de pescuit.   – Undita se face in felul urmator: Insurubati carligul rotund inchis, pe partea exterioara a batului, avand grija ca acesta sa nu treaca cu totul prin bat. Insurubati carligele tip cuier putin mai sus de baza batului. Acestea nu trebuie sa fie fata in fata. – Utilizarea unditei de pescuit la copca. Infasurati banda adeziva in jurul batului unditei, pentru a va face un maner, de care veti putea tine undita, ca sa nu va alunece din mana. Introduceti firul de pescuit, prin surubul cu carlig rotund inchis si in jos spre carligele tip de cuier. Puteti asigura firul in jurul unditei, cu banda adeziva, atunci cand nu folositi undita.

Scroll to Top