Completarea Fisei de captura 2023

Imediat ce a-ti pus capat unei partide de pescuit, pe mal pestele se masoara, se cantareste si se completeaza online, iar cine doreste sa opreasca o captura o poate face in limita legii. Se va nota, cantitatea de peste eliberata, pe specii, daca aceasta a fost retinuta sau a depasit limita legala de 5 kg/zi.

Ce se poate intampla daca nu o vom completa pe mal ? Dupa ce am plecat de pe balta, putem fi opriti in drum spre casa, iar fisa online justifica si dovedeste provenienta pestelui.Deci cu alte cuvinte fisele trebuiesc completate sau trimise astfel puteti fi sanctionati in momentul verificarii fisei. Scopul lor mai este de a informa gestionarul apei (ANPA,etc.) despre cantitatile extrase de pescari si de a compara cu studiile facute de specialisti.

In acest fel se stabilesc cotele atribute fiecarei categorii in parte, asta este legea.Aceasta lege face parte din pachetul de legi ce tin de siguranta nationala, in alte tari exista un carnet unde se trec capturile.

Cu alte cuvinte ANPA cred ca va accepta si vechiul model atasat mai jos ca in anii precedenti precum ca Fisa de captura trebuie completata si transmisa catre ANPA pana la data de 28 februarie a anului in curs, pentru anul precedent. Ea se poate completa si depune in contul Anpa sau trimisa pe adresa de  e-mail fisacaptura@anpa.ro, sau la sediile teritoriale ANPA.

Scroll to Top