Loc de pescuit pe lac

Descoperă autenticitatea Deltei Dunării: 5 sate pescărești de neuitat

Delta Dunării este unul dintre cele mai încântătoare locuri din România, iar satele sale pescărești oferă o experiență autentică și captivantă. Iată cinci dintre aceste sate pe care nu ar trebui să le ratezi într-o vizită în Delta Dunării:

1. Letea

Letea este unul dintre cele mai cunoscute sate pescărești din Delta Dunării, fiind apreciat pentru frumusețea și autenticitatea sa. Casele tradiționale, construite în stilul specific Deltei, îți vor captiva privirea. Aici poți explora Pădurea Letea, renumită pentru caii sălbatici și peisajele sale pitorești.

2. Mila 23

Situat pe brațul Sulina, satul Mila 23 este accesibil doar pe apă, oferind o atmosferă deosebit de liniștită și autentică. Populația sa mică și peisajele naturale fascinante fac din acest sat un loc ideal pentru iubitorii de birdwatching și natură nealterată.

3. Sat tradițional pescăresc

Un proiect unic în Europa, acest sătuc reunește elementele specifice sârbi, bulgari, ucraineni și ruși din Delta Dunării. Casele tradiționale și aleile serpentinoase te poartă într-o călătorie prin diversitatea culturală a regiunii.

4. Sfântu Gheorghe

Situat între Crișan și Sulina, Sfântu Gheorghe este celebru pentru preparatele sale tradiționale din pește și frumusețea peisajelor de coastă. Aici poți bucura de plaje cu nisip fin și apă limpede, admirând în același timp întâlnirea dintre Dunăre și Marea Neagră.

5. Caraorman

Cunoscut și sub numele de „Pădurea Neagră”, satul Caraorman este înconjurat de o pădure de stejari impresionantă. Aici poți explora frumusețea naturii sălbatice și te poți bucura de preparatele tradiționale din pește, pregătite cu măiestrie de localnici.

Indiferent de satul ales, o vizită în Delta Dunării promite să fie o experiență memorabilă, în care vei descoperi frumusețea și autenticitatea unei regiuni unice în lume.

Scroll to Top